Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Σύλλογος Βορειοηπειρωτών: Να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας κατά των ελλήνων ομογενών στην Αλβανία


.ΗΠ.jpg

Ο "Σύλλογος Βορειοηπειρωτών"  καταγγέλλει την άδικη καταδίκη του έλληνα από την Κορυτσά Ναούμ Ντίσιο, σε φυλάκιση ενός έτους από το αλβανικό Εφετείο, επειδή επιχείρησε να τσιμεντοστρώσει έναν διάδρομο που οδηγεί στο ηρώο που στήθηκε στο νεκροταφείο του χωριού Μπομποστίτσα προς τιμήν των ελλήνων ηρώων του ελληνοϊταλικού πολέμου και βρέθηκε κατηγορούμενος για βεβήλωση νεκρών.

Η καταδίκη και φυλάκιση του κ. Ντίσιου εντάσσεται στο σχέδιο των αλβανικών αρχών, για εκφοβισμό του Ελληνισμού της ευρύτερης περιοχής της Κορυτσάς, διότι στην διάρκεια της πρόσφατης διαδικασίας απογραφής χιλιάδες Έλληνες της περιοχής της Κορυτσάς, δήλωσαν ευθέως την εθνική τους καταγωγή, με αποτέλεσμα να υπάρξουν παρεμβάσεις Αλβανών αξιωματούχων. Αυτό ήρθε να προστεθεί στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, με την οποία κατήργησε πλήρως τον όρο «εθνικότητα» από τις ληξιαρχικές πράξεις.


Οι πρακτικές αυτές των αλβανικών αρχών και οι αλβανικές προκλήσεις κατά του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, στοχεύουν στον εκφοβισμό των  Βορειοηπειρωτών στον αγώνα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους στην Αλβανία.


Ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών ζητάει από την ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών να παρέμβει άμεσα και δυναμικά προκειμένου να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας κατά των ελλήνων ομογενών στον τόπο τους και η Αλβανία, που επιδιώκει να είναι υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματά των μειονοτήτων.



                            Για το ΔΣ
            Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας
     Χαράλαμπος Καραθάνος                                              Γιώργος Τρίχας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου