Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τη Χρυσή Αυγή στην Κακαβιά με συνθήματα για την Βόρειο Ήπειρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι στην Κακαβιά τα μέλη και οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που νωρίτερα το πρωί είχαν παραβρεθεί στην Βούρμπιανη Κονίτσης στη Θεία Λειτουργία όπου χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας και στις καθιερωμένες εκδηλώσεις για την λήξη του εμφυλίου (ορθότερα αντισυμμοριτικού) πολέμου με την συντριβή των κομμουνιστών στο Γράμμο και στο Βίτσι.

Με επικεφαλής τον Βουλευτή Επικρατείας Χρήστο Παππά και τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, μέλη και φίλοι της Χρυσής Αυγής, που ήρθαν από όλη την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα για να τιμήσουν την 64η επέτειο της νίκης του Εθνικού Στρατού, αφού έκαναν μία στάση στην Κόνιτσα, κατευθύνθηκαν αργά το μεσημέρι στον μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς προκειμένου να διαμαρτυρηθούν προς την αλβανική πλευρά με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην Πρεμετή, αλλά και το κύμα της ασφαλίτικης τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε τον τελευταίο μήνα στην περιοχή της Χιμάρας με αφορμή το μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα, δείχνοντας ότι δεν ξεχνούν το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα. 
Για 45 περίπου λεπτά οι Έλληνες εθνικιστές φώναζαν συνθήματα υπέρ της Βορείου Ηπείρου με κυρίαρχο το "Εκεί εκεί ψηλά στην Πρεμετή σημεία θα υψώσουμε και πάλι ελληνική!".

Στη συνέχεια ο Ηπειρώτης Βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππά πήρε το λόγο όπου μεταξύ άλλων είπε:

"Ερχόμαστε σήμερα εδώ στα τεχνητά σύνορα για να διατρανώσουμε τον αγώνα μας για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου. Η Αλβανία φοβάται τη Χρυσή Αυγή γιατί είναι το μόνο κόμμα που έχει στο πρόγραμμα του τον αγώνα για τον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου.
Η ελληνική μνημονιακή κυβέρνηση δίνει στους συμμάχους του ΝΑΤΟ τις βάσεις στη Σούδα και την Καλαμάτα χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Αυτό που πρέπει όμως να ζητήσει διεθνώς είναι η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας που προβλέπει την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και αυτό θα είναι είναι πρώτο βήμα για την απελευθέρωση της ελληνικής αυτής γης.

Σας καλώ τώρα να στραφούμε με το βλέμμα προς τη Βόρειος Ήπειρο και να ψάλλουμε τον εθνικό μας ύμνο τόσο δυνατά για να τον ακούσουν τα αδέρφια μας στους Άγιους Σαράντα, στη Χιμάρα και στην Πρεμετή".

Η συγκέντρωση πράγματι ολοκληρώθηκε ειρηνικά με τον εθνικό ύμνο, όπου στάθηκαν προσοχή και τον έψαλλαν ακόμα και οι αστυνομικοί του μεθοριακού σταθμού. 
Φυσικό ήταν να δημιουργηθεί και ένα μικρό κυκλοφοριακό πρόβλημα με δεκάδες λεωφορεία και πολλά αυτοκίνητα να περιμένουν στη σειρά και από τις δύο πλευρές των συνόρων.


Σύγχυση σε αλβανικά και βορειοηπειρωτικά ΜΜΕ για Κρυσταλλοπηγή

Το γνωστό αλβανικό δίκτυο balkanweb έκανε λόγο για συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, η οποία προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο για μιάμιση ώρα.

Οι εικόνες και τo βίντεο που δημοσίευσε δείχνουν όντως τη μεγάλη κίνηση που υπήρξε το μεσημέρι στα σύνορα αλλά δεν έδειξαν ποτέ τη συγκέντρωση των μελών της Χρυσής Αυγής από την ελληνική πλευρά κι αυτό γιατί κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ...
Όπως ενημερώνουν τοπικά ιστολόγια της Φλώρινας μετά την μεγάλη επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βίτσι για τη νίκη του Εθνικού Στρατού έναντι του ΚΚΕ στις 29 Αυγούστου 1949, μέλη του εθνικιστικού κόμματος πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο "Παπαπέτρου" στο Αμύνταιο.
Η παραπληροφόρηση του αλβανικού δικτύου παρέσυρε και βορειοηπειρωτικά ιστολόγια.

Τελικά η μόνη συγκέντρωση που έγινε κοντά στα σύνορα ήταν από εκδρομείς από τον  Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο Λάρισας και τις Πατριωτικές Κινήσεις της Ημαθίας και της Εορδαίας, οι οποίοι κατευθύνονταν προς τον σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, αλλά 15 χλμ. εμποδίστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία. 


Ακολουθούν φωτογραφίες από τη σελίδα facebook Ρομπέρτο Απειρωτάν για τη συγκέντρωση στην Κακαβιά







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου