Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Αναστέλλουμε την λειτουργία του ιστολογίου μας λόγω... αφορισμού!

Το τελευταίο μας άρθρο

Ο παπα-Μήτσος, τα παπα-γαλάκια και ο αριστερός ψάλτης

Από τις 6 Δεκεμβρίου 2012 είχαμε γράψει σε άρθρο μας ότι: 

"Στην ιστοσελίδα "ΤΟ ΟΡΑΜΑ" αναρτώνται ως γνωστόν πολλά και διάφορα άλλα άρθρα πέραν της έντυπης μηνιαίας εφημερίδας, προκειμένου να καλυφθεί  η καθημερινή επικαιρότητα.

Η σύνταξη της ίδιας εφημερίδας ευθύνεται μόνον για τα άρθρα από την έντυπη έκδοση 
"ΤΟ ΟΡΑΜΑ". 
Για κάθε άλλο άρθρο πέραν της έντυπης εκδόσεως δεν φέρει ευθύνη."


Σε αυτά λοιπόν τα άρθρα μεταξύ άλλων γράφαμε τη γνώμη μας χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος προκειμένου να εκφράσουμε την άποψη μας για τα όσα συμβαίνουν γύρω από τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Η έκφραση μας πολλές φορές μπορεί να ξεπερνούσε τα "εσκαμμένα" γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι "αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα",  δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση να κάνεις ρήξεις με οργανωμένα συμφέροντα και ομάδες, χωρίς να υπολογίζεις οποιοδήποτε κόστος. Φυσικά δεν υπολογίσαμε κανένα κόστος για τον απλούστατο λόγο ότι σε προσωπικό επίπεδο δεν είχαμε να κερδίσουμε απολύτως τίποτα από την ενασχόληση μας με την βορειοηπειρωτική επικαιρότητα, παρά μόνο χάναμε σε χρόνο και ύλη. 
Το μόνο μας "κέρδος" ήταν να μοιραστούμε με τους αναγνώστες του διαδικτύου το Όραμα μας για την βελτίωση του πολιτικού στάτους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και η μόνη μας ικανοποίηση ήταν ότι υπηρετούσαμε την καλύτερη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του με μόνο όπλο την αλήθεια. Αυτό αποδεικνύεται ότι στις θέσεις μας δεν βρέθηκε ποτέ κανένα σοβαρό επιχείρημα για να τις αντικρούσει, παρά μόνο συκοφαντίες, ειρωνείες, ύβρεις και απειλές.

Όμως για να βρει την λύτρωση του ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου πίστη μας ήταν και παραμένει ότι πρέπει να απαλλαχτεί πρώτα από τα δεσμά που του έχουν βάλει εθελουσίως οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες που τον εκμεταλλεύονται μόνο και μόνο για να ικανοποιούν τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Δυστυχώς σε αυτή την προδοτική αποστολή είχαν πιστό σύμμαχο την αλβανορθόδοξη εκκλησία με την οποία συνδέονται άρρηκτα χάρη στα συγκοινωνούντα δοχεία τους.
Στα δύσκολα λοιπόν οι ντόπιοι ελληνόφωνοι αλβανόδουλοι προεστοί έβαζαν μπροστά την τοπική  εκκλησία την οποία και ελέγχουν πλήρως.

Δεν τους χαριστήκαμε και φυσικό επόμενο ήταν (αφού δεν υπήρχε περίπτωση να τους φοβηθούμε), να εκφοβίσουν μέσω του εντόπιου "πνευματικού πατέρα" τους συντάκτες της εφημερίδας, οι οποίοι είναι άνθρωποι μίας σεβαστής ηλικίας που δεν έχουν εύκαιρη την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Έτσι το αξίωμα και η θέση που κατέχει ο παπα - Μήτσος και ο "αριστερός" του ψάλτης ήταν αρκετά για να πιστέψουν κάθε εξωπραγματική συκοφαντία ότι το ιστολόγιο μας "πολεμάει τον Χριστό και την Ελλάδα και υβρίζει την Εκκλησία" και λίγο πολύ να φοβηθούν μέχρι και για τον αφορισμό τους!
Δεν γνωρίζουμε ακόμα για τον τους είπαν ότι κάνουμε και παγανιστικές τελετές για να τους πείσει για το πόσο αντίχριστοι και και ανθέλληνες είμαστε, γιατί από τους σύγχρονους Ρασπούτιν όλα τα περιμένουμε...


Αφορμή για την τελική επίθεση υπήρξε το άρθρο μας 

Ανακοίνωση-απάντηση της Ι. Μητροπόλεως Αργυροκάστρου στο ιστολόγιο μας σχετικά με το μνημόσυνο του Αρ. Γκούμα - Η απάντηση μας

με το οποίο βάλαμε τα πράγματα στη θέση τους.
Επειδή όμως δεν θέλαμε να επεκταθούμε στο συγκεκριμένο γραπτό, μας δίνεται η ευκαιρία να το κάνουμε τώρα.
Ανεπίσημα η ηγεσία της αλβανορθόδοξης εκκλησίας είχε δικαιολογηθεί ότι δεν ήθελε την προτομή του Αριστοτέλη Γκούμα στο προαύλιο του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων στη Χιμάρα επειδή θα εκλαμβανόταν από τους Αλβανούς ως πολιτική και εθνική εμπλοκή της Αρχιεπισκοπής Τιράνων και της Μητρόπολης Αργυροκάστρου που θα δημιουργούσε εντάσεις.

Η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός περισσεύουν φυσικά με αυτή τη στάση αφού είναι γνωστή η θέση που πήραν χωρίς το παραμικρό πρόσχημα οι ρασοφόροι παπα-γαλάκια, κατόπιν εντολής της εκκλησιαστικής ηγεσίας, στα χωριά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας τόσο στις δημοτικές εκλογές του 2011 όσο και στις βουλευτικές του 2013. 
Η διάδοση της προπαγάνδας από τους ρασοφόρους στο Βούρκο "το νερό στη Φοινίκη δεν το' φερε ο Ζήσος Λούτσης αλλά η Ελλάδα" δεν ήταν μεροληπτική εμπλοκή της εκκλησία στα πολιτικά;
Η διάδοση από τα παπα-γαλάκια της φράσης "το ΜΕΓΚΑ είναι κόμμα του διαβόλου" δεν ήταν πολιτική εμπλοκή;
Όταν ο ίδιος ο αρχιρασοφόρος της περιοχής έλεγε πριν δύο χρόνια στους Χιμαραίους να ψηφίσουν τον εκλεκτό του "αποκλειστικού ηγέτη" που είχε για παπαδάκι δεν ήταν πολιτική εμπλοκή;
Αυτά είναι μερικά από τα παραδείγματα του άκρατου φαρισαϊσμού. 

Κάποιος μπορεί να πει ότι για όλα αυτά δεν ευθύνονται άμεσα οι ίδιοι οι πνευματικοί ταγοί, αλλά ο "αριστερός ψάλτης" που λύνει και δένει σε όλα μέσα στην εκκλησία που ίδρυσε ο Φαν Νόλη.
Όπως και να έχει όμως η ευθύνη δεν μειώνεται όταν έχει δοθεί στον ελληνόφωνο λαϊκό πάσα εξουσία. 
Τώρα αν μας παρουσιάζουν πότε πότε τις διαμαρτυρίες ενός ψευτο-παπά στο Ελμπασάν, δεν πρόκειται να μας συγκινήσει η προβολή ενός γραφικού που θα' θελε να' ναι χαλίφης στη θέση του χαλίφη, γι' αυτό και δεν ασχοληθήκαμε με την ιδιάζουσα αυτή περίπτωση.

Αυτό που θα θέλαμε επίσης να γνωστοποιήσουμε και να επισημάνουμε είναι το άθλιο ψέμα που ισχυρίστηκε η Μητρόπολη Αργυροκάστρου στην επιστολή της στο ιστολόγιο μας ώστε να βγει από πάνω:
"...ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος κάλυψε τη δαπάνη για την κατασκευή του τάφου". 

Ντροπή σε αυτόν που το έγραψε! (κατά πάσα πιθανότητα ο αριστερός ψάλτης) 
Την δαπάνη για την κατασκευή του μνήματος του Αριστοτέλη Γκούμα την έκανε οργάνωση που αγωνίζεται για το Βορειοηπειρωτικό με έδρα την Ελλάδα, η οποία δεν ήθελε να γίνει γνωστή η ενέργεια της επειδή ακολουθεί πιστά την εντολή του Ιησού Χριστού "Να μην γνωρίζει η δεξιά την ποιεί η αριστερά".
Η Εκκλησία της Αλβανίας πλήρωσε μόνο για την βάση της προτομής του Χιμαραίου εθνομάρτυρα πάνω από το μνήμα του, κάτι που ήταν υποχρεωμένη να κάνει αφού την είχε εκριζώσει η ίδια από το προαύλιο των Αγίων Πάντων (κατόπιν εντολών και πιέσεων του αριστερού ψάλτη).
Συνεπώς θεωρούμε ότι όλοι αυτοί ρασοφόροι και γενειοφόροι είναι παντελώς ΑΝΑΞΙΟΙ να μας δίνουν την οποιαδήποτε πνευματική συμβουλή και να μας κάνουν την οποιαδήποτε κριτική.
Ο αφορισμός των διαδόχων του Φαν Νόλη βέβαια μας αφήνει ασυγκίνητους, αφού όπως έχουμε εξηγήσει (κι αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος της κατάρας τους) ο πραγματικός μας δεσπότης - πνευματικός πατέρας έχει την προσωρινή του έδρα στην ελεύθερη Ήπειρο.


Από κει και πέρα η αναστολή λειτουργίας του ιστολογίου "ΤΟ ΟΡΑΜΑ" είναι αναπόφευκτη προκειμένου να σταματήσει να δημιουργεί προβλήματα στον εκδότη και τους συντάκτες της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας, τους οποίους έφερνε σε δύσκολη θέση λόγω των πολλών "ακραίων" θέσεων και αναρτήσεων του (σύμφωνα με τους αλβανούς που παρακολουθούσαν προσεκτικά το ιστολόγιο καθώς και τους ελληνόφωνους θολοκουλτουριάρηδες).
Βέβαια αυτό θα σταθεί αφορμή για πανηγύρια από τα έμμισθα παπαγαλάκια - παπαδάκια, τους καντηλανάφτες και τους ψάλτες του ελληνόφωνου αλβανόδουλου κατεστημένου που εδώ και 15 χρόνια θάβει όλο και πιο βαθιά το Βορειοηπειρωτικό, αλλά δίνουμε την υπόσχεση προς κάθε πλευρά ότι ο αγώνας δεν σταματάει εδώ αλλά θα συνεχιστεί ακόμα πιο δυνατός από άλλα μετερίζια.

Μέχρι τότε, εις το επανιδείν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου