Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Ο ΦΩΤΟΣ ΜΠΙΤΣΙΟΥΝΗΣ ΩΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ένας από τους ανθρώπους της διανόησης και της επιστήμης στο χώρο μας είναι και ο γιατρός Φώτος Μπιτσιούνης από το χωριό Λόγγο.

Μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια. Από μικρός γαλουχήθηκε με την αγάπη για τη δουλειά και με πολλά προσόντα. Αφού τελείωσε το Δημοτικό και μετά το Εφτατάξιο στη Σωτήρα, το 1955 συνέχισε το Γυμνάσιο Αργυροκάστρου ως οικότροφος.
Τις επιδόσεις του στα μαθήματα τις συνόδευαν οι προσπάθειες για την καλλιέργεια του χαρακτήρα του.
Όντας τύπος σοβαρός και μελετηρός, μπόρεσε ν’ ανέβει στα κατάρτια της Γνώσης. Έτσι, το 1959 βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων όπου και διακρίθηκε για την αφοσίωση και την πρόοδό του στην ιατρική επιστήμη.

Αργότερα ειδικεύτηκε στη μικροβιολογία και υπηρέτησε πολλά χρόνια ως προϊστάμενος του μικροβιολογικού εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Αργυροκάστρου. Εκεί είχε πάντοτε καλή συνεργασία με τους συναδέλφους του.
Η δραστηριοποίησή του με διάφορες διαλέξεις σε επιστημονικές συνόδους, στο Αργυρόκαστρο και στα Τίρανα, τον ανέδειξε και σηματοδότησε τη μελλοντική επιστημονική του καριέρα.
Η επιτυχής διατριβή του για τον τίτλο «Διδάκτωρ Επιστημών», το 1992, επισφράγισε τις προσπάθειές του, ώστε να βρίσκεται πάντοτε ενημερωμένος με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Μετά τη συνταξιοδότησή του συνεχίζει το επιστημονικό του έργο σε δικό του εργαστήριο.
Η δουλειά του είναι αξιέπαινη. Όλοι είναι ικανοποιημένοι από τις επιτυχίες του ως μικροβιολόγος και ως άνθρωπος για τις εξηγήσεις που παρέχει στον καθένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου