Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΕΕΜΜ - MEGA - ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ


Εδώ και 20 χρόνια αγωνιζόμαστε για πραγματική Δημοκρατία. Ένα πολίτευμα δύσκολο στην εφαρμογή, που απαιτεί ειδικές συνθήκες για να ανθίσει και να καρποφορήσει. Την Δημοκρατία την θέλει και ο λαός στη χώρα που ζούμε. Για να την αποκτήσει πέρα από τη θέληση, χρειάζεται συνειδητοποίηση για τα προτερήματα της, σεβασμό στους κανόνες λειτουργία της.
Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα πρωτοστάτησε στον αγώνα για την Δημοκρατία. Και ήταν φυσικό, ως Έλληνες να πρωτοστατούσαμε, αφού στην Ελλάδα γεννήθηκε η Δημοκρατία.

Ο εκδημοκρατισμός της χώρας που ζούμε την εικοσαετία  που διανύσαμε πέρασε  συχνά δοκιμασίες. Η Δημοκρατία δεν λειτούργησε ομαλά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έλειψε η κατάλληλη υποδομή και στο ότι δεν γίνονταν πάντα σεβαστοί οι όροι της ύπαρξής της. Αρκετές φορές χαρακτηρίστηκε από μη ήπιο πολιτικό κλίμα, έλλειψη παράδοσης και σεβασμού θεσμών, αδυναμία προσαρμογής στις ιδιαίτερες συνθήκες του τόπου μας. Τα ίδια φαινόμενα και μάλιστα πιο έντονα, παρατηρήθηκαν και
στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Εμείς οι Έλληνες γευτήκαμε όλες τις πολιτικές καταστάσεις. Συνεχή φυγή, υπανάπτυξη, αβεβαιότητα. Η ως τώρα πολιτική κατάσταση μας άφησε γεύση πικρή.  Όλοι μιλούν για Δημοκρατία και Ομόνοια, λίγοι όμως καταλαβαίνουν τις έννοιες αυτές και ακόμα πιο λίγοι έχουν την θέληση και την ικανότητα να τις εφαρμόζουν.  
Η ενότητα και η Δημοκρατία για τις οποίες όλοι φώναζαν και πολύ τις θέλαμε,  δεν έχουν επιτευχθεί. Η Παιδεία αιμορραγεί. Ο Πολιτισμός σταδιακά χάνεται. Οι περιουσίες δεν κατοχυρώνονται συνταγματικά. Ο τόπος σιγοσβήνει. Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα μοιάζει ακέφαλη. Η φερόμενη ως πολιτική μας εκπροσώπηση, αντί να ασχοληθεί με τα καυτά προβλήματα των δικών μας πολιτών, με την βάναυση καταπάτηση των Ανθρωπίνων και Μειονοτικών Δικαιωμάτων που ρέουν από τις Διεθνείς Συμβάσεις, έχει εγκλωβιστεί σε ένα φαύλο κύκλο, σε μια μακρόχρονη εσωστρέφεια. Δεν μπορούμε να συγχωρούμε καινούρια σφάλματα και πλάνες.

Τώρα μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο του εθνικού μας βίου. Οφείλουμε με την πείρα των χρόνων που πέρασαν, να δημιουργήσουμε και να αποκτήσουμε μια πραγματική και βιώσιμη Δημοκρατία.

 Πρέπει να αξιοποιήσουμε τη μοναδική ευκαιρία που μας δίνεται. Ίσως να μην υπάρχει άλλη στο μέλλον. Ακόμα υπάρχει ελπίδα και αισιοδοξία. 
Η ίδρυση του Ελληνικού Κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» (ΕΕΜΜ -  ΜΕGΑ), παρά τη μεθοδικότητα, την υπομονή και την διαφάνεια που επικράτησε στις τάξεις του, δεν σημαίνει ότι έλυσε τα προβλήματα του Ελληνισμού της Αλβανίας. Υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι.
Μαύρη προπαγάνδα, αμφισβήτηση δικαιώματος εκπροσώπησης. Χρειάζεται συσπείρωση όλων των Ελλήνων, αυτών που ζουν στα πατρώα εδάφη και αυτών που έχουν μεταναστεύσει, ανεξάρτητα από πολιτικές ιδεολογίες, ώστε να κάνουμε όσο πιο ισχυρό τον δικό μας πολιτικό σχηματισμό. Χρειάζεται να προστατεύσουμε τον τόπο μας, να εφαρμόσουμε λειτουργική Δημοκρατία σε αυτόν. Να τον νοικοκυρέψουμε.

Γι’ αυτόν τον εθνικό σκοπό, θεωρήσαμε καθήκον να ιδρύσουμε το ΕΕΜΜ - ΜΕGΑ. Το Κόμμα μας βασίζεται στην πικρή διαπίστωση και την αίσθηση από τους διανοούμενους, επιχειρηματίες και τους νέους του τόπου ότι μια καινούρια πολιτική ζωή στην περιοχή μας είναι αναγκαία για την επιβίωση του εδώ Ελληνισμού, την πρόοδο και την ευημερία του. Έχει ως βάση την πείρα του παρελθόντος και όραμα ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.
 
Το Ελληνικό κόμμα ΕΕΜΜ - ΜΕGΑ συγκροτείται από νέες προοδευτικές δυνάμεις, από διανοούμενους και επιχειρηματίες, από ξενιτεμένα παιδιά του τόπου, συντονισμένοι στον ίδιο σκοπό: Να δώσουμε στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα τη δική της εκπροσώπηση, να ταυτίσουμε την Πολιτεία με τους πολίτες μας, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, να αγνοήσουμε τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος που τόσο μας έβλαψαν. Να επικρατήσει ανάμεσά μας η εθνική ενότητα.
Για να πετύχουμε την πραγματοποίηση των σκοπών αυτών ζητάμε την συνεργασία όλων των Ελλήνων της ιδιαίτερης μας πατρίδας, όπου και αν βρίσκονται και ειδικά την δυναμική παρουσία της νέας γενιάς.

 Το ΜΕGA υπόσχεται:

- Να υπηρετεί αδιάκοπα και αποκλειστικά τα αληθινά συμφέροντα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, πέρα από παραπλανητικές κομματικές ετικέτες .
- Να αφιερώσει όλες τις δυνάμεις, την πείρα, τις γνώσεις των παλαιότερων και τον ενθουσιασμό των νεότερων στελεχών για την αναγέννηση και την ανάπτυξη του τόπου μας σε όλους τους τομείς.
- Να ανανεώνεται διαρκώς με τις νέες δυνάμεις που θα εκφράζουν καλύτερα τον παλμό της εποχής μας.
- Να εφαρμοστούν πρακτικά τα δικαιώματα στην Παιδεία, την επιμόρφωση και την επιστημονική έρευνα, πιστεύοντας πως οι πολιτιστικές και πνευματικές μας αξίες είναι αυτές που προσδιορίζουν την μοίρα μας.
- Να αγωνιστεί για την συνταγματική κατοχύρωση του ιδιοκτησιακού δικαιώματος.
- Να συνεργαστεί με τον εθνικό κορμό, την Ελλάδα, την Ευρώπη, τις προοδευτικές δυνάμεις τις Αλβανίας, για την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων ειδικά στο σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την πλήρη  ένταξη στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια.
- Να νοικοκυρευτούμε στον τόπο μας για μια καλύτερη ζωή.

Βασική προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η θεμελίωση στον τόπο μας της αληθινής και σύγχρονης Δημοκρατίας. Σ΄ αυτό θα αφιερωθεί το Κόμμα ΕΕΜΜ - ΜΕGΑ.

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας που συμμερίζονται την αγωνία και τις ελπίδες μας για το μέλλον του τόπου μας, που θέλουν την αναγέννηση του, να συστρατευτούν  μαζί μας. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους, καλώντας τους να είναι οι πρωτοπόροι σε αυτήν την εξόρμηση της εθνικής δημιουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου