Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού καταδικάζει τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα

logo


    Θρηνούμε τον άδικο χαμό του Αριστοτέλη Γκούμα που δολοφονήθηκε άγρια και εν ψυχρώ από ρατσιστές της αλβανικής μαφίας που δρα ανενόχλητα τον τελευταίο καιρό στην περιοχή της Χειμάρρας, επειδή μιλούσε την μητρική του γλώσσα, τα ελληνικά.
      Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ) καταδικάζει μετά βδελυγμίας την αποτρόπαια αυτή πράξη και τονίζει ότι η κατάσταση στη Χειμάρρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και κινδυνεύει η ειρηνική συμβίωση των κατοίκων της περιοχής να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
      Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ) καλεί τους αρμόδιους της Αλβανικής Κυβέρνησης να στείλουν στη δικαιοσύνη, όχι μόνο τους εκτελεστές του φοβερού εγκλήματος αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς που κρύβονται πίσω του.
      Ακόμη καλεί την Αλβανική Κυβέρνηση να σεβαστεί και εγγυηθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα που προβλέπονται από τους διεθνείς οργανισμούς για την αυτόχθονη Ελληνική Μειονότητα και να  καταργηθεί ο αυθαίρετος διαχωρισμός σε αναγνωρισμένες ή μη μειονοτικές περιοχές. «Οι μειονοτικές περιοχές δεν καθορίζονται με υπουργικές αποφάσεις άλλων εποχών, αλλά υπάρχουν εκεί όπου υπάρχει Ελληνική Μειονότητα», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. Χρυσόστομος Δήμου, και συνέχισε «Να γίνει σύντομα η προβλεπόμενη απογραφή του πληθυσμού της Αλβανίας, πραγματικά ελεύθερη, που να αποτυπώνει την πραγματική σύνθεση της αλβανικής κοινωνίας, όπως χιλιάδες φορές έχουμε τονίσει».

Από το Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας 
του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου