Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Διπλό μήνυμα του Μητροπολίτη Κονίτσης στο ασφυκτικά γεμάτο Δημ. Θέατρο Πολίχνης

Μεγάλη ήταν η επιτυχία της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ενοριακή Νεανική Εστία του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης στο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης, το οποίο γέμισε ασφυκτικά. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΑ  κ.κ. Ανδρέας.

Ο αγωνιστής ιεράρχης εν συντομία ανέλυσε το βορειοηπειρωτικό από την αρχή του (δηλ. από το 1913 οπότε και για πρώτη φορά στην ιστορία η ενιαίος ήπειρος διαιρέθηκε βιαίως) μέχρι σήμερα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον πρωτεργάτη του σύγχρονου βορειοηπειρωτικού αγώνα, αείμνηστο Μητροπολίτη κυρό Σεβαστιανό.

Το κλείσιμο της ομιλίας περιείχε ένα διπλό μήνυμα. Πρώτον, ότι η λύση του αδικημένου εθνικού αυτού θέματος θα δοθεί μόνο μέσω της Αυτονομίας, δηλαδή του δικαιώματος των Βορειοηπειρωτών να ρυθμίζουν οι ίδιοι τα της εκπαίδευσής και διοίκησής τους. Δεύτερον, έστειλε προς τους Βορειοηπειρώτες, που φυλάττοντας Θερμοπύλες παραμένουν στις πατρογονικές τους εστίες, το μήνυμα: «Κουράγιο αδέρφια!».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ο δήμαρχος Πολίχνης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης κ. Γκιουλέκας  και Παπαθεμελής.
Θα ακολουθήσει σύντομα εκτενέστερο ρεπορτάζ.

ΣΦΕΒΑ 17.10.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου