Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Παρούσα η Νε.Β στην εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες

Όπως  κάθε χρόνο έτσι και φέτος η "Νεολαία Βορειοηπειρωτών", αποτελούμενη από πολυμελή αντιπροσωπεία,  έδωσε το παρόν της στην εκδήλωση στους Βουλιαράτες προς τιμήν των ηρώων του 40'.

Η εκδήλωση που διοργανώνεται απ΄το Ελληνικό Προξενείο του Αργυροκάστρου σε συνεργασία με την επαρχία της Άνω Δερόπολης ξεκίνησε με την δοξολογία στον ιερό ναό του χωριού και στη συνέχεια η πομπή, με κορυφή τα μικρά βορειοηπειρωτόπουλα ντυμένα με παραδοσιακές στολές και κρατώντας υψωμένες τις ελληνικές σημαίες, κατευθύνθηκε προς το νεκροταφείο των πεσόντων, όπου έγινε η κατάθεση στεφάνων.

Πολύς ήταν ο κόσμος που παρευρέθηκε, όχι μόνο απ' τα γύρω χωριά της Μειονότητας αλλά και απ τον Ελλαδικό χώρο. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Έλληνας πρέσβης των Τιράνων και κατέθεσαν  στεφάνι αρκετοί εκπρόσωποι  φορέων, μεταξύ αυτών  ο Υπουργός Εργασίας κ. Σπύρος Ξέρας, ο πρόεδρος της "Ομόνοιας" κ. Βασίλης Μπολάνος, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος του ΕΕΜΜ - ΜΕΓΚΑ κ. Χρηστάκης Κίτσιος καθώς και ο πρόεδρος της "Νε.Β" Θεοφάνης Καλυβιώτης.
Η εκδήλωση έκλεισε με την απαγγελία ποιημάτων απ' τους μαθητές του σχολείου του Βουλιαρατίου και τον εθνικό ύμνο.

Στη συνέχεια το προξενείο παρέθεσε γεύμα στο καφενείο του χωριού. Αξίζει να σημειωθεί εδώ, πως ιδιαίτερη λύπη μας προκάλεσε το γεγονός, ότι ενώ η πρόσκληση απευθύνθηκε σε όλους, συμμετοχή στο τραπέζι του γεύματος είχαν μόνον οι επίσημοι παρευρισκόμενοι με τους ηλικιωμένους να κάθονται σαν  θεατές να παρακολουθούν το "φαγοπότι" γύρω γύρω απ' τα πεζουλάκια της πλατείας.

Νεολαία Βορειοηπειρωτών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου