Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Διχασμένος ο Ελληνισμός μας στην Απογραφή του Πληθυσμού στην Αλβανία

Χρόνια περιμέναμε την περιβόητη Απογραφή. Πολλές συζητήσεις γινόταν από όλες τις πλευρές, όπως και μουδιασμένες προετοιμασίες.
Τις τελευταίες  στιγμές, όμως, και μάλιστα μόλις άρχισε η απογραφή, η ηγεσία της Ομόνοιας δηλώνει αποχή από την απογραφή παρουσιάζοντας και τους λόγους.

Η θέση  της εφημερίδας μας, ειδικά σε τέτοια σημαντικά εθνικά θέματα, είναι υπέρ μιας κοινής απόφασης. Συγκεκριμένα, όλοι οι επίσημοι φορείς μας, ηγέτες μας κλπ. από καιρό, γιατί είχαμε πολύ καιρό, να συζητούσαμε το σημαντικό αυτό θέμα με τον κόσμο μας, με το Εθνικό μας Κέντρο, με τη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής και να καταλήγαμε σε μια απόφαση , την οποία ήμασταν  αναγκασμένοι να τη σεβόμασταν όλοι. 
Άλλωστε τα μεγάλα εθνικά θέματα απαιτούν σοβαρότητα, δεν ανέχονται κομματικά κριτήρια, προχειρότητες και αποφάσεις της στιγμής….! 

 Αμέσως, τότε, ο Λεωνίδας Παππάς, μέλος του Γ. Προεδρείου, γνωστός για τους αγώνες του, αντέδρασε λέγοντας: « Ο διάλογος για την απογραφή έπρεπε να είχε λήξει από καιρό. Τώρα ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του!» 
Η κα. Εύη Κουτσολιόντου, Βορειοηπειρώτισσα, διευθύντρια της μεγάλης εφημερίδας της Ηπείρου «Π.Λ» γράφει: « Η Ελληνική Μειονότητα, στο πολύ σημαντικό θέμα της απογραφής, πρέπει ομόφωνα και οριστικά ν’ αποφασίσει: Συμμετέχει στην απογραφή ή απέχει;  Να αποφασίσουν ή το ένα ή το άλλο. Ο τρίτος δρόμος δεν ωφελεί πουθενά». 
 Σε τόσο  σοβαρά εθνικά προβλήματα το  Εθνικό Κέντρο θα πρέπει, κατά  κάποιον τρόπο, να λάβει θέση. Και τι έγινε: 

 Η Νέα Δημοκρατία διαμέσου του εκπροσώπου της Π. Παναγιωτόπουλου προσκαλεί τους Βορειοηπειρώτες να λάβουν μέρος στην Απογραφή. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Σαμαράς ανάμεσα στα άλλα τόνισε : «…..η κάθε ενέργεια πρέπει να ζυγίζεται με απόλυτη προσοχή, να σταθμίζονται τα υπέρ και τα κατά και να αξιολογούνται όλες οι καταστάσεις, για να επιτυγχάνεται σε κάθε περίπτωση το καλύτερο για τους Βορειοηπειρώτες αποτέλεσμα». 
Από το ΠΑΣΟΚ  ή από την Κυβέρνηση δεν έχουμε καμιά δήλωση ή μπορεί, όπως φαίνεται, να συμμερίζεται  την αποχή. 

Στον κόσμο  έχουν μοιραστεί φυλλάδια από  την Ομόνοια για αποχή. Έχουν  έρθει και μοιραστεί, όμως, και άλλα φυλλάδια από την Ελλάδα, για συμμετοχή στην απογραφή. Ηλεκτρονικά, επίσης, κυκλοφόρησαν πολλά και διάφορα για συμμετοχή. Μέσα σ’ αυτό το χάος και τις συνεχείς μεθοδεύσεις της αλβανικής πλευράς, μέχρι την τελευταία στιγμή της απογραφής, τι περιμέναμε να κάνει ο κόσμος μας;  
 Κανείς δεν  θα ήθελε μελλοντικά τέτοιες καταστάσεις σε εθνικά θέματα. Κι αυτό το μήνυμα ας το πάρει πρώτα το Εθνικό μας Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου