Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Η ενότητα δεν επιτυγχάνεται με την ισόβια παραμονή στην αλβανική Βουλή ενός ανύπαρκτου "αποκλειστικού αντιπροσώπου"


Όλοι μας θα θέλαμε αυτή την περίοδο να γίνει πράξη η πολυπόθητη ενότητα των Βορειοηπειρωτών, μάλιστα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πλειοψηφία της κοινωνίας μας να την βρίσκει απολύτως σύμφωνη.
Πως όμως μπορεί να γίνει πραγματικότητα η ενότητα;

Στην περίπτωση αυτή, δεν είναι μόνο ηθικό και πολιτικό το ζήτημα αλλά πρωτίστως εθνικό.
Διαφορετικά απλά αποδεικνύουμε ότι δεν έχουμε ούτε πολιτικό στόχο, ούτε εθνική στρατηγική, ούτε θέληση και ικανότητα να διοικήσουμε τον τόπο μας αποτελεσματικά και να διαχειριστούμε ορθολογικά τα προβλήματα μας σαν μειονότητα.
Αλλά ο καταστροφικός εγωισμός και δήθεν πατριωτισμός κάποιων στελεχών που λυμαίνονται το χώρο μας πολλά έτη, δημιουργώντας και μια καθεστωτική αντίληψη ως οι μόνοι εθνοσωτήρες του τόπου μας, πλέον αρχίζει και ξεθωριάζει.

Δυστυχώς η πολιτική στάση του ΚΕΑΔ δεν συνοδεύεται από ρεαλιστικές προτάσεις και όταν τη θέση της πολιτικής, την προκαταλαμβάνει η ανέξοδη, λαϊκίστικη και ανεύθυνη ρητορική κάποιων στελεχών που λυμαίνονται το χώρο μας πολλά έτη, δημιουργώντας έτσι και μια καθεστωτική αντίληψη των πεπραγμένων στο τόπο μας.
Για να πεις «όχι» στην ενότητα θα πρέπει να έχεις διασφαλίσει εναλλακτικές λύσεις, εδώ κολλάει και οι ανακοίνωση τύπου του ΚΕΑΔ που ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρούν ότι κλείνοντας το μάτι, πότε στο ένα και πότε στο άλλο κυβερνών κόμμα ασκεί πολιτική για την μειονότητα, θεωρώ τελείως λανθασμένη και καθαρά υποκινούμενη αυτού του είδους την πολιτική και τον τρόπο άσκησης της. 

Στην ανακοίνωση του ΚΕΑΔ δυστυχώς τι μας είπαν; ότι απλά δε μας αφορά το εθνικό μειονοτικό πολιτικό ζήτημα αλλά πως θα βγάλουμε βουλευτή είτε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ράμααπό την μια, είτε με το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη του Ιλίρ Μέτα από την άλλη, γνωρίζοντας ότι με τον εκλογικό νόμο στην Αλβανία είναι δύσκολο να γίνει κάποιος βουλευτής και μόνο έτσι μπορεί να βγει.

Ακριβώς εδώ δημιουργείται το μεγαλύτερο ερώτημα: 
Ο στόχος μας ποιος είναι σαν Βορειοηπειρώτες;  
Να έρθει η ενότητα στον Ελληνισμό με την εκλογή του Ντούλε στο Αλβανικό κοινοβούλιο;;; 
Τελικά αυτή είναι η Εθνική στρατηγική του ΚΕΑΔ-Ντούλε για το τόπο μας;

Στην δύσκολη περίοδο που βρίσκεται ο τόπος οι αποφάσεις ενότητας και εθνικής στρατηγικής
κύριοι επιβάλλονται. Πρέπει όμως να είμαστε ψύχραιμοι, λογικοί, σοβαροί και υπεύθυνοι. 
Δε μας αφορά ποιος θα γίνει και ποιος δεν θα γίνει βουλευτής κύριοι. 
Ας μην βγει κανένας αλλά στην μεγάλη και κρίσιμη αυτή περίοδο για τον τόπο να πάρετε αποφάσεις ενότητας του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Ο Ρομαντικός Πατριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου