Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

PBDNJ και Τσαμουριά δεν τα δίνουν τα παιδιά - μέρος 3ο: Ο θίασος Ντούλε, Ιντρίζι, Ταχίρι σπάει τα ταμεία

Ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος  της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας Βαγγέλ Ντούλε "όρθωσε για άλλη μια φορά παλικαρίσια το ανάστημα του" απέναντι στους βουλευτές του τσάμικου κόμματος PDIU (Κόμμα Δικαιοσύνης, Ένταξης και Ενότητας)  Σπετίμ Ιντρίζι και Ντασαμίρ Ταχίρι. με αφορμή την συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανικής Βουλής για το αν θα παραπεμφθεί ή όχι το ψήφισμα για "την επίλυση του τσάμικου ζητήματος". 

Οι εισηγητές των δύο μεγάλων αλβανικών κομμάτων πρότειναν να επανεξεταστεί το ψήφισμα άλλη φορά, ζητώντας ουσιαστικά διορθώσεις στο περιεχόμενο του γιατί προκαλεί εντάσεις στις ελληνο-αλβανικές σχέσεις. 
Τότε οι δύο Τσάμηδες βουλευτές βλέποντας ότι το εγχείρημα τους δεν επιτυγχάνει είπαν να κάνουν λίγο show για να ανεβάσουν τις πολιτικές μετοχές τους και επιτέθηκαν φραστικά στον πρόεδρο του ΚΕΑΔ για να του ανεβάσουν κι αυτού τις μετοχές προεκλογικά.



Έτσι λοιπόν οι Τσάμηδες έκαναν πάλι "ήρωα" τον Ντούλε στα μάτια των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και ο Ντούλε με την αποχώρηση του εξέθεσε... ανεπανόρθωτα το κύρος της Επιτροπής κάνοντας τους "τη μούρη κρέας".

Όσο πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου τόσο οι θεατρικές αντιπαραθέσεις μπροστά στις κάμερες στην αλβανική βουλή, μεταξύ προέδρου ΚΕΑΔ και τσάμηδων βουλευτών, ώστε να κερδίζει πόντους η κάθε πλευρά από το κοινό που η κάθε μία απευθύνεται.

Όσοι όμως γνωρίζουμε την πραγματικότητα και κρίνουμε από τις ουσιαστικές πολιτικές κινήσεις, δεν παρασυρόμαστε από τις τηλε-κόντρες, ούτε τρώμε κουτόχορτο, γιατί αυτό που μπορεί να αντιληφθεί ο κάθε νοήμων άνθρωπος που δεν έχει επιλεκτική μνήμη είναι ότι Ντούλε, Ιντρίζι και Ταχίρι είναι πιστοί σύμμαχοι που ουσιαστικά στα περισσότερα ζητήματα έχουν σύμπνοια μεταξύ τους, εκφράζοντας όμως διαφορετική ρητορική φυσικά.

Βλέπετε εμείς δεν ξεχνάμε ότι Ντούλε και Ιντρίζι ήταν σύμμαχοι στις βουλευτικές εκλογές του 2009, όπου ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ ήταν πρώτος στη λίστα του κόμματος του και ο δεύτερος ήταν τοποθετημένος στην τέταρτη θέση στη λίστα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Περιφέρεια Αυλώνας, γνωρίζοντας χρόνια πριν τον ανθελληνικό λόγο του Σπετίμ Ιντρίζι. 
Δεν ξεχνάμε επίσης ότι οι Τσάμηδες των χωριών Αη Γιάννης και ΣΜΤ πανηγύριζαν με αλβανικές σημαίες για την νίκη του υποψηφίου του ΚΕΑΔ στις δημοτικές εκλογές του 2011 στην Επαρχία Φοινίκης.
Δεν ξεχνάμε ότι μόνο το PBDNJ μέσω του Ντούλε και το PDIU μέσω των δύο του βουλευτών υποστήριξαν τον Φάτος Νάνο για τον θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας, όπου οι Τσάμηδες δικαιολόγησαν την επιλογή τους με την αρωγή που παρείχε στην υπόθεση τους ο πρώην Αλβανός πρωθυπουργός.
Δεν ξεχνάμε ότι Ντούλε, Ιντρίζι και Ταχίρι στάθηκαν κατά της απογραφής πληθυσμού με την συμπερίληψη του ερωτήματος της εθνικότητας. Γιατί αν τα επιχειρήματα τους ήταν βεβαίως εκ διαμέτρου αντίθετα, ο στόχος ήταν κοινός.
Δεν ξεχνάμε τέλος την ανάδειξη του δημοτικού συμβούλου του PDIU στους Άγιους Σαράντα Durim Bajo στη θέση του διευθυντή της τοπικής διεύθυνσης υδάτων χάρη στις καθοριστικές ψήφους των δύο Επάρχων του ΚΕΑΔ (Αλύκου και Μεσοποτάμου) που συμμετείχαν στην ψηφοφορία της επταμελούς επιτροπής.

Θα πείτε ότι τα έχουμε γράψει και άλλες πολλές φορές αυτά και είναι αλήθεια. 
Διαβεβαιώνουμε ότι θα τα γράφουμε όσες φορές χρειαστεί για φρεσκάρουμε την μνήμη των αναγνωστών κάθε φορά που οι καλοθελητές του ντουλικού καθεστώτος μας παρουσιάζουν μια στημένη αντιπαράθεση μεταξύ Ντούλε και PDIU για να μας συγκινήσουν με τον ηρωισμό του "ηρωικού αποκλειστικού αντιπροσώπου". 
Γιατί εμείς δεν είμαστε κορόιδα... 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου