Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Συνάντηση προέδρου ΕΕΜΜ Χρ. Κίτσιου με τον Αλβανό Υπουργό Εσωτερικών για την ανασφάλεια των Ελλήνων στα χωριά της Β. Ηπείρου


Ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων κ. Χρήστος Κίτσιος συναντήθηκε σήμερα στα Τίρανα με τον Υπουργό Εσωτερικών (Δημόσιας Τάξης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης) κ. Φλαμούρ Νόγκα για να θέσει στον ίδιο την έντονη ανησυχία των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας σχετικά με την ανασφάλεια και κυρίως τον πολλαπλασιασμό των ληστρικών και εγκληματικών επιθέσεων  στα χωριά μας.
Ο κ. Κίτσιος ανάφερε στον Υπουργό όλες τις περιπτώσεις διαρρήξεων, εκβιασμών, δολοφονιών που καταγράφηκαν από το Κόμμα των Ελλήνων και εξέφρασε τη λύπη του που εκ μέρους των περιφερειακών αστυνομικών διευθύνσεων δεν διαλευκάνθηκαν τα 80 τοις εκατό των περιπτώσεων και δεν εισακούστηκε η πρόταση του κόμματός μας για την ένταξη στο σώμα της αστυνομίας  Ελλήνων νεαρών και η ίδρυση των αστυνομικών τμημάτων στις επαρχίες.
«Αν από τότε που εμείς θέσαμε τις προτάσεις αυτές θα υπήρξε ανταπόκριση, τόνισε ο πρόεδρος, ίσως να μην είχαμε και απώλεια ζωής στη Γράβα και στο Βοδίνο».
Ο κ. Νόγκα υποσχέθηκε ότι το υπουργείο, του οποίου ηγείται, θα καταβάλλει  προσπάθειες για την επαναφορά της ασφάλειας στα χωριά της μειονότητας  και θα εξιχνιάσει τις υποθέσεις  που εκρεμούν ακόμα, με μεγαλύτερη ανασκούμπωση των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων.
17.04.2013                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου