Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Η προπαγάνδα των σκοπιανών και άλλων βαλκανικών κρατών στην Κορυτσά!


Από την στιγμή που έπεσε ο κομμουνισμός στην περιοχή της Κορυτσάς, η οποία είναι και η πιο «ζεστή» στην Αλβανία εκτός από την Ελλάδα που είχε το νόμιμο δικαίωμα να ενδιαφερθεί για τους ομοεθνείς της υπήρχαν και άλλα βαλκανικά κράτη που ήθελαν να επηρεάσουν ή να δημιουργήσουν ανύπαρκτες μειονότητες.

Έτσι πολύ δυνατά προσπάθησαν οι ρουμάνοι στοχεύοντας τους  Ελληνόβλαχους της περιοχής. Κατάφεραν να προσαρτήσουν μεγάλο μέρος εξ αυτών με πολλούς τρόπους. Π.χ. έδωσαν υποτροφίες για τα Λύκεια και τα Πανεπιστήμια τους και δημιούργησαν ένα στρατό από «παρά» μορφωμένους  νέους που τώρα βρίσκονται σε όλο το κρατικό μηχανισμό της Αλβανίας, σε όλα τα ιδρύματα και λειτουργήματα, και δουλεύουν κατά κάποιο τρόπο  για το κράτος που τους φρόντισε και τους μεγάλωσε. Βέβαια υπήρχαν και λίγοι Ελληνόβλαχοι που έπαιζαν σε «διπλό» ταμπλό όπως και ο γνωστός Χρήστο Γκότση. Το γεγονός αυτό φάνηκε και στις εκδηλώσεις που οργάνωσε για τους Βλάχους των Βαλκανίων στην Μοσχόπολη κυρίως η Ρουμάνικη Πρεσβεία.

Δεύτερη χώρα ήταν η Βουλγαρία η οποία επίσης προσπάθησε με  πολλούς τρόπους να δημιουργήσει μειονότητα. Έτσι ο ίδιος ο Βούλγαρος Πρέσβης επισκέφτηκε πριν από κάποια χρόνια και προσέφερε στους μη –Βλάχους  κατοίκους της Μπομποστίτσας διαβατήρια με συνοπτικές διαδικασίες (10 μέρες) χωρίς να κουνηθούν από την θέση τους και χωρίς να πληρώσουν,  πράγμα που οι κάτοικοι Έλληνες στην καταγωγή δεν δέχτηκαν (αυτή η προσπάθεια ήταν πιο έντονη λίγο πριν η Βουλγαρία ενταχθεί στην ΕΕ). Φυσικά η προσπάθεια τους έπιασε τόπο σε μεγάλο βαθμό. Μοίρασαν τόσα βουλγάρικα διαβατήρια και τόσο εύκολα που όλα τα χωριά στα σύνορα με τα Σκόπια, στην πόλη του Πογραδετς, της Κορυτσάς όπως και σε χωριά του Δεβολίου  υπολογίζονται σε μερικές χιλιάδες.

Η χώρα που περισσότερες απ’ όλες συνεχίζει να δουλεύει στην ευρύτερη  περιοχή της Κορυτσάς, με την ανοχή τους αλβανικού κράτους είναι τα Σκόπια. Τα χωριά στα σύνορα τους και μερικά στα σύνορα με την Ελλάδα στις Πρέσπες είναι υπό τον πλήρη έλεγχο τους. 
Αυτό που σου κάνει εντύπωση είναι πως δεν δέχονται καμία επίθεση από το αλβανικό Κράτος ούτε από τα αλβανικά ΜΜΕ, μάλιστα θα μπορούσαμε να πούμε πως τους στηρίζουν. 
Εδώ μόνο υποθέσεις θα μπορούσαμε να κάνουμε. Πάντως  όσοι έχουν σκοπιανά διαβατήρια έχουν και βουλγάρικα αν και τα σκοπιανά είναι παραπάνω. 

Όχι μόνο αυτό αλλά η προπαγάνδα τους γίνεται ανοιχτά. Πως; Ιδού το παράδειγμα και η αφορμή του άρθρου. Σας παραθέτουμε βίντεο και φωτογραφίες από ένα τηλεοπτικό κανάλι στην Κορυτσά που λέγετε Kristal Plus. Ο επιχειρηματίας που το έχει  το συγκεκριμένο κανάλι και δουλεύει για τα συμφέροντα των σκοπιανών έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα ακραίο εθνικιστικό σκοπιανό. Όπως θα διαπιστώσετε με τα μάτια σας   έχει ως σήμα το αστέρι της Βεργίνας και οι εκπομπές που είναι ετοιμασμένες στα Σκόπια και τα λαμβάνει δωρεάν, έχουν πολλά προπαγανδιστικά σύμβολα.

Πάλι εδώ κάποιος μπορεί ν΄ αναρωτηθεί για το πώς οι αλβανοί το ανέχονται αυτό. Γιατί αν δουν κάποιο άλλο μέσο π.χ. όπως το δικό μας που εκφράζει τους προβληματισμούς, όσο μπορεί της ελληνικής μειονότητας, στην περιοχή , στέλνουν  απειλητικά μηνύματα ή προσπαθούν να πιέσουν για το κλείσιμο του με ήπιους τρόπους (ακόμα). Είμαστε σίγουροι πως αν υπήρχε παρόμοιο κανάλι στα ελληνικά θα τους είχαν εξαφανίσει από  προσώπου γης. Δεν φτάνουν οι εκπομπές αλλά και οι ειδήσεις τους είναι στα σλάβικα.

Οι απλοί αλβανοί, αλλά και Έλληνες της Κορυτσάς έχουν συνηθίσει σ΄ αυτό και  μάλιστα κάποιοι μπερδεύονται και δεν ξέρουν την αλήθεια για την παράνομη ονομασία των Σκοπίων και ψυχοπάθεια τους. Δεν ξέρουν πως Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Έτσι με τον καιρό αυτοί θα κάνουν την δουλειά τους και την πλύση εγκεφάλου στην περιοχή μας, σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Θα θέσουμε εδώ κάποια ερωτήματα: Πως μπορούν αυτές οι φτωχές κατά τα άλλα  χώρες που δεν έχουν κανένα νόμιμο ιστορικό δικαίωμα στην περιοχή να επηρεάσουν τόσο; Πως γίνεται με το που παρουσιάζεται η οικονομική κρίση (καθ’ ημάς ηθική κρίση) να παραιτούμαστε από μία περιοχή  που το αίμα των Ελλήνων έχει χυθεί τόσο που θα έφτιαχνε ωκεανό;
Πως γίνεται να έχουμε μόνο ένα ελληνικό σχολείο και να μην βρίσκουμε άκρη να λύσουμε μία και καλή τα προβλήματα του; Πως δεν μπορεί μια μητέρα να μαζέψει τα παιδιά της και να τους έχει ενωμένους  μεταξύ τους ειδικά εδώ; Πως …. Πως……

Θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε για πολλά αλλά αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι η Μητέρα Ελλάδα να στρέψει τα μάτια της και σε μας. Βλέπετε πολλές φορές δεν είναι τα χρήματα που επηρεάζουν η αποτελούν ένδειξη ενδιαφέροντος, αλλά η προσοχή. Όπως ένα παιδί δεν έχει ανάγκη από τα χρήματα αλλά την ματιά της μητέρας για να νοιώθει σιγουριά και ασφάλεια. Αλλά το παιδί έχει ανάγκη κυρίως για μόρφωση και αυτό το παρέχει ο γονέας με ότι αυτό συνεπάγεται

Θ. Μπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου