Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η Φοινίκη απόκτησε κάλπικο Έπαρχο

Στις 16 Αυγούστου 2011 ο ανώτατος τοπικός άρχοντας της Επαρχίας Φοινικαίων ορίστηκε από το βαθύ αλβανικό κράτος. Ο απερχόμενος Έπαρχος Ζήσος Λούτσης αν και αναδείχθηκε νικητής τόσο στις 8 Μαΐου την κανονική ημέρα της διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών, όσο και στις επαναληπτικές της 31ης Ιουλίου, δεν του επιτράπηκε να ανανεώσει για δεύτερη φορά τη θητεία του.

Η απόφαση ήταν προειλημμένη και αυθαίρετη αφού το Εκλογοδικείο δεν εξήγησε ποτέ τα κριτήρια για την απόφαση του να χρίσει νικητή τον υποψήφιο του PS - PBDNJ Σωκράτη Σπύρο, παρά μόνο αναγνώρισε το αποτέλεσμα όπως το παρουσίασε η Περιφερειακή Εκλογική Επιτροπή (ΚΖΑΖ) του Δελβίνου. Ακόμα κι αν η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή απέδειξε με αδιάσειστα στοιχεία τις παρατυπίες του ΚΖΑΖ με τις έξι κλεμμένες ψήφους από τον υποψήφιο του κόμματος των Ελλήνων.

Όλα αυτά βέβαια έγιναν με το αζημίωτο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες όσα χρήματα συγκεντρώθηκαν στους ιερούς ναούς στις 15 Αυγούστου έφυγαν αμέσως για τα Τίρανα, όπου η κατάληξη τους δεν ήταν η Αρχιεπισκοπή. Αλλιώς γιατί τόση βιασύνη;
Αυτό είναι το ιεραποστολικό έργο των Ιεραρχών μας;

Νικητής των τοπικών εκλογών στη Φοινίκη, ηθικός και πραγματικός, δεν μπορεί να είναι άλλος από το Ζήσο Λούτση. Όταν το βράδυ της 31ης Ιουλίου, πρόεδρος τοπικού παραρτήματος του ΚΕΑΔ, γειτονικός Έπαρχος και στελέχη της εφορευτικής επιτροπής, προσκείμενοι στο ίδιο κόμμα, παραδέχονταν τη νίκη του υποψηφίου του ΕΕΜΜ-MEGA, δεν μας μένει καμία αμφιβολία και  αποτελούν την καλύτερη απόδειξη γι' αυτά που υποστηρίζουμε.
Κι όμως υπήρχαν κάποιοι άλλοι που ήθελαν περισσότερο την νίκη του υποψήφιου - βιτρίνα.
Ήταν οι άνθρωποι του "μητρικού" Σοσιαλιστικού Κόμματος που επιστράτευσαν κορυφαία στελέχη του από τα Τίρανα για να ενισχύσουν την υποψηφιότητα του Σωκράτη Σπύρου και που έδωσαν λυσσαλέο αγώνα στο παρασκήνιο ώστε να κερδίσει ο εκλεκτός τους πάση θυσία το ελληνικό προπύργιο.

Δεν είναι τυχαίο που για δεύτερη φορά βγήκαν οι αλβανικές σημαίες για να ανεμίσουν χαιρετίζοντας τη νίκη του PS - PBDNJ, όταν οι Τσάμηδες από το ΣΜΤ και τον Αη Γιάννη περίμεναν το βράδυ της 16ης Αυγούστου να υποδεχθούν στα ερυθρόμαυρα τον εκλεκτό τους κ. Σπύρο στο Βρυώνι κατά την επιστροφή του από τα Τίρανα μέσω Αυλώνας. Τελευταία στιγμή μέλος του Γ.Σ. της Ομόνοιας από άλλη επαρχία που ήταν παρών, παρότρυνε τους ελληνικής καταγωγής παρόντες να φέρουν μία - δύο ελληνικές σημαίες μήπως και σωθούν τα προσχήματα.

Αν μπόρεσε λοιπόν να διεκδικήσει ο κ. Σπύρο την Επαρχία (και όχι να την κερδίσει, γιατί κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ) έγινε χάρη στους εκεί Αλβανούς ψηφοφόρους που δεν ήθελαν για Έπαρχο τον υποψήφιο του κόμματος που είχε στο όνομα του τη λέξη "grek", στους πιστούς οπαδούς του PS αλλά και σε αρκετούς ελαφρόμυαλους δημότες μέσα από το χωριό Φοινίκη (αφήνουμε αυτούς που είχαν συμφέροντα να μην ξαναβγεί ο Λούτσης επειδή δεν ικανοποιούσε τα αδηφάγα συμφέροντα τους).
Ελαφρόμυαλους τους χαρακτηρίζουμε από τη στιγμή που το μόνο επιχείρημα τους υπέρ του Σπύρο ήταν να βγει αυτή τη φορά Έπαρχος μέσα από το χωριό!
Με κάτι τέτοια κριτήρια ψηφίζουν κάποιοι και γι' αυτό ύστερα το μετανοιώνουν αλλά είναι πολύ αργά...

Όμως ο αγώνας δεν τελείωσε, αλλά μόλις άρχισε!
Οι πραγματικά συνειδητοποιημένοι Έλληνες, βλέποντας τα παιχνίδια που παίχτηκαν τους τελευταίους μήνες και ειδικά με την αυθαίρετη απόφαση της 16ης Αυγούστου, συσπειρώνονται δυναμικά γύρω από το κόμμα τους. Ήδη, μόνο από το χωριό Βρυώνι, προπύργιο του ΕΕΜΜ-MEGA, μετά τον διορισμό του κάλπικου έπαρχου περισσότερα από 200 άτομα που διαμένουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, γράφτηκαν μέλη του κόμματος των Ελλήνων.

Όσοι αντιλήφθηκαν την πραγματικότητα, όσοι είδαν τα πράγματα αντικειμενικά, χωρίς συμφέροντα και παρωπίδες κατάλαβαν ποιος είναι ο φορέας που εκπροσωπεί καθαρά και αυθεντικά τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, χωρίς εξαρτήσεις και ανίερες συμμαχίες. Βέβαια οι συκοφαντίες εναντίον του μοναδικού ελληνικού κόμματος δεν θα πάψουν να υφίστανται από τους ενβερικούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς, αφού επιχειρήματα εναντίον του που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δεν υφίστανται.

Τα στελέχη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για το Μέλλον έχουν χρέος να συνεχίσουν για το Βορειοηπειρωτικό, εμπνεόμενοι από το πνεύμα των Αγωνιστών του 1914, αφού όπως και εκείνοι τότε στάθηκαν μόνοι εναντίον όλων, ακόμα και αυτού του αντ-εθνικού κέντρου.

1 σχόλιο:

  1. Λίγες μέρες πριν, ο κ. Σωκράτης Σπύρος επικοινώνησε με συνεργάτη της εφημερίδας μας, προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για το συγκεκριμένο άρθρο, χαρακτηρίζοντας ως ψευδή και ανυπόστατα τα όσα γράφει.
    Συγκεκριμένα ο κ. Σπύρος διαμαρτυρήθηκε επειδή γράφουμε ότι "εκλεψε τα λεφτά της εκκλησίας" (!!!).

    Δεν γνωρίζουμε αν το άρθρο το διάβασε ο ίδιος ο κ. Σπύρος ή του το μετέφεραν άλλοι με δικό τους τρόπο, αλλά σίγουρα δεν αναφέρει κάτι τέτοιο, παρά μόνον ότι, εφόσον οι πληροφορίες ευσταθούν, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στους ναούς του χώρου μας, τα διαχειρίστηκαν οι ίδιοι οι άνθρωποι της εκκλησίας για να κάνουν αυτό το ταξίδι. Είναι γνωστή και δεν χρίζει περισσότερης ανάλυσης η στάση που τήρησε η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας...

    Οφείλουμε πάντως να αναγνωρίσουμε στον κ. Σπύρο τον πολιτισμένο χαρακτήρα της αντίδρασης του που διαφέρει κατά πολύ από το "επίπεδο" κάποιων άλλων παλαιότερων στελεχών του κόμματος που ανηκει. Έτσι κι αλλιώς κάθε διαμαρτυρία είναι καλοδεχούμενη από άτομα που θεωρούν ότι θίγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή