Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Τι μέλλει γεννέσθαι με τον Βαγγέλη Τάβο;


Εδώ και λίγες μέρες που ο Βουλευτής Βαγγέλλης Τάβος ανακοίνωσε την παραίτηση του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, πολλά είναι τα σενάρια που γράφτηκαν και ακούστηκαν για την επόμενη κίνηση του.
Ο κ. Τάβος ως γνωστόν είναι ο μακροβιότερος Βουλευτής της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από τη μεταπολίτευση του 1991 και έπειτα, αφού εδώ και δεκατρία χρόνια εκλέγεται αδιάκοπα ως αντιπρόσωπος της Δερόπολης και του Πωγωνίου, της Λιούντζης και της Ζαγοριάς, της Όντριε και του Λιμποχόβου, δηλαδή του Νομού Αργυροκάστρου πλην της πόλης. Η απόφαση του λοιπόν αυτή δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ιστορική.

Σαν σενάριο λοιπόν, ανάμεσα σε πολλά άλλα, με επικρατέστερο την προσχώρηση του πρώην βουλευτή του ΣΚ στο Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης του Ιλίρ Μέτα (LSI), δεν θα μπορούσε να μην ακουστεί και αυτό της ένταξης του στην «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον».
Πόσο πιθανό είναι όμως αυτό;

Κύκλοι του MEGA υποστηρίζουν ότι «οι πόρτες είναι ανοικτές για όλους», σχολιάζοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπου «το ιδανικότερο για το κόμμα των Ελλήνων θα ήταν να συμπεριλάβει στις τάξεις του ανθρώπους από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, τόσο από τα αριστερά όσο και από τα δεξιά, προκειμένου να διατηρηθούν ισορροπίες».
Σκοπός εξάλλου της ΕΕΜΜ είναι οι ψήφοι των Βορειοηπειρωτών που πήγαιναν όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια σε αλβανικά κόμματα, να «επαναπατριστούν» σε έναν καθαρά ελληνικό αντιπροσωπευτικό πολιτικό φορέα.     

Ας περιμένουμε τις εξελίξεις...
 

4 σχόλια:

  1. Ο κος.Τάβος μετά από 12 χρόνια στο Σ.Κ Αλβανίας κατάφερε να διαλύσει την Ομόνοια ειδικά στην Δρόπολη και όχι μόνο. Δοξάστηκε από τους Αλβανούς όσο κανένας άλλος για το έργο του. Ως ανταμιβή όμως ήταν η έξωσή του από το κόμμα κι'ας φένεται σαν παραίτηση. Τον προδότη τον αγάπησαν πολλοί, την προδοσία όμως κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ γενικά Σπύρο με αυτά που γράφεις εκτός από την αρχή. Για τα χάλια της Ομόνοιας δεν νομίζω να φταίει ο Τάβος. Αφού δεν ήταν τόσα χρόνια ικανοί απο κει μέσα να τον κερδίσουν είναι άξιοι της μοίρας τους. Απο κει και πέρα με τον εκλογικό νόμο που ισχύει στο ΣΚ δεν έχουν πλέον ανάγκη τον Τάβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά ο Τάβος πήγε στο κόμμα του Ιλίρ Μέτα για να παραμενει σοσιαλιστης όπως δήλωσε κιο ιδιος.
    Καλύτερα που δεν ήρθε στο ΜΕΓΚΑ, αυτό το κόμμα χρειάζεται πραγματικούς Έλληνες πατριώτες και οχι τυχοδιώκτες πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O αρχιπροδότης, αρχιδιασπαστής τόσα χρόνια του Ελληνισμού και της Ομόνοιας όπως τον έλεγαν τόσα χρόνια και τελευταία της αριστερής παράταξης Βαγγέλης Τάβος που πήγε στο συνασπισμό του Μπερίσα με τον Ιλιρ Μετα, σήμερα καθόταν πρωτος πρωτος στη σειρά στην επετειο της Ομόνιας, δίπλα στον αρχηγό Ντούλε.
    Βρε πως γυρίζουν οι καιροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή