Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Κοντά στους Φοινικαίους της Αθήνας ο Έπαρχος Φοινίκης Ζήσος Λούτσης


Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αδελφότητας Φοινικαίων Αθήνας παραβρέθηκε το Σάββατο 22 Ιανουαρίου ο Έπαρχος Φοινίκης Ζήσος Λούτσης. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία παραβρέθηκαν περισσότερα από 600 άτομα, ο κ. Λούτσης συνεχάρη τους Φοινικαίους της Αθήνας για την οργάνωση τους, αφού οι επιτυχίες μπορούν να έρθουν μόνο μέσα από τη μαζική συνεργασία. Αναφερόμενος στις αξίες που πρέπει να προβληθούν ο Έπαρχος Φοινίκης συνεχάρη ιδιαίτερα τον κο Θανάση Κώστα για την οργάνωση του χορευτικού της Αδελφότητας στην Αθήνα, χωρίς να παραλείψει και το πολυφωνικό συγκρότημα του χωριού, το οποίο συνεχίζει την παράδοση που έχει τις ρίζες της από την αρχαία Ελλάδα και ειδικά την αρχαία Ήπειρο της οποίας πρωτεύουσα υπήρξε και η Φοινίκη. 

«Το πολυφωνικό τραγούδι είναι δημιούργημα δικό μας, ελληνικό, και όχι κάποιων άλλων που θέλουν να μας το κλέψουν» τόνισε ο κος Λούτσης, ο οποίος στη συνέχεια έκανε αναφορά στον νέο πρόεδρο της Αδελφότητας Φοινικαίων Περικλή Νάτση που λέει λίγα λόγια και κάνει πολλά έργα, ενώ καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος όταν μίλησε για το πόσιμο νερό που είναι πλέον πραγματικότητα για τη Φοινίκη και πηγαίνει στα σπίτια όλων των κατοίκων της.

«Ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι να πάρουμε μέχρι το καλοκαίρι τους τίτλους ιδιοκτησίας και να λυθεί αυτό το χρόνιο πρόβλημα» είπε μεταξύ άλλων ο Έπαρχος εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι με τη συμβολή του πρώην Γερουσιαστή στις ΗΠΑ και νυν προέδρου της Ελληνοαμερικανικής  Ένωσης Κρις Σπύρου καθώς και του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, θα ξεκινήσει σύντομα η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Πολιτιστικού Κέντρου της Φοινίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 17.000 ευρώ από δωρεές Φοινικαίων που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, ποσό που θα δαπανηθεί για σημαντικά έργα όπως η επισκευή του γηπέδου της Φοινίκης, στο οποίο το επόμενο καλοκαίρι προγραμματίζεται μία μεγάλη σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα διαρκέσει από τις 12 έως τις 16 Αυγούστου 2011. Στο πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνονται μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοινίκης, προβολή των αρχαιοτήτων της περιοχής καθώς και αθλητικοί αγώνες.
Επίσης να αναφερθεί ότι από αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσει η φύτευση 500 δέντρων στο κέντρο του χωριού, έξω από την εκκλησία της Κοιμήσεως και περιμετρικά του γηπέδου.

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου ο Έπαρχος Ζήσος Λούτσης επισκέφθηκε τα γραφεία της Αδελφότητας Φοινικαίων στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου. Εκεί πραγματοποιήθηκε μία εποικοδομητική συζήτηση, όπου αποφασίστηκε η σύσταση μίας επιτροπής η οποία θα συνεργάζεται άμεσα με την Επαρχία Φοινίκης για την κατοχύρωση των τίτλων ιδιοκτησίας.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου μάλιστα θα αρχίσει η προβολή στο κοινό των χαρτογραφημένων ιδιοκτησιών, όπου θα γίνουν οι παρατηρήσεις από όλους τους ενδιαφερόμενους και θα μπουν στο σύστημα απόδοσης των περιουσιών.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στη Φοινίκη, στα γραφεία της Επαρχίας και στην Αθήνα, στα γραφεία της Αδελφότητας (Κουτσικάρη 45, Αμπελόκηποι, πίσω από τον Άρειο Πάγο), ενώ θα διαρκέσει σαράντα μέρες.   

Στη συνάντηση αυτή το Δ.Σ. της Αδελφότητας Φοινικαίων υπό την προεδρεία του κου Περικλή Νάτση, εκτίμησε το έργο της Επαρχίας σχετικά με τις υποδομές και το όραμα για την ανάδειξη του πολιτισμού και φυσικά τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του χωριού, ενώ έγινε αναφορά και στο έργο που άφησε το προηγούμενο Δ.Σ. της Αδελφότητας με πρόεδρο την κα Άννα Νίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου