Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης προς Υπ. Εξωτερικών: Γιατί απομακρύνθηκε ο Γεν. Πρόξενος Κορυτσάς;

«Είπε δημόσια, ό,τι δεν τολμούσαν να ψιθυρίσουν οι Έλληνες…»


Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καλεί με ανακοίνωση – διαμαρτυρία της η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης, να διευκρινίσει για πιο λόγο ο Γενικός Πρόξενος στην Κορυτσά κ. Θεόδωρος Οικονόμου – Καμαρινός δεν ασκεί πλέον τα καθήκοντά του.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε – τονίζει – ότι έφυγε από την Κορυτσά, διότι είπε μεγαλοφώνως και δημοσίων, ο, τι δεν τολμούσαν να ψιθυρίσουν οι Αλβανοί Χριστιανοί στην Κορυτσά και άλλες εκτός της αναγνωρισμένης ελληνικής μειονότητας πόλεις στην Αλβανική Επικράτεια, δηλαδή το αυτονόητο: ότι στην Κορυτσά έχουν γεννηθεί και κατοικούν Αλβανοί υπήκοοι Ελληνικής καταγωγής, βλαχόφωνοι, Αλβανόφωνοι ή ομιλούντες την ελληνική γλώσσα.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτός είναι ο λόγος της απομάκρυνσης του κ. Προξένου λίγο πριν την εκπνοή της θητείας του στο ιστορικό προξενείο της Κορυτσάς, όπου υπηρέτησε και ο Νομπελίστας Γιώργος Σεφέρης».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης η «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» τονίζει ότι «υποστηρίζοντας ότι στην Κορυτσά και την ευρύτερη αυτής περιοχή υπάρχουν Έλληνες διαχρονικά, δεν τους ενισχύουμε το φρόνημα, αλλά τους χαρίζουμε το δικαίωμα επιλογής, αυτό που οφείλει κάθε ελεύθερος πολίτης του κόσμου το 2011 να έχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου