Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Τα πρώτα συμπεράσματα για τις εκλογές του Κόμματος των Ελλήνων εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων

Μεγάλο ζόρι τραβάνε οι νοσταλγοί του κόκκινου παρελθόντος

Μόνο ως απόλυτα επιτυχής μπορεί να χαρακτηρισθεί η διενέργεια ανοικτών στη βάση εκλογικών διαδικασιών από το Κόμμα των Ελλήνων. Η "Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον" δικαίωσε και με το παραπάνω αυτόν τον χαρακτηρισμό αφού έδωσε το λόγο για την ανάδειξη της ηγεσίας και των μελών του κεντρικού συμβουλευτικού οργάνου της, του Εθνικού Συμβουλίου, στους ίδιους τους ψηφοφόρους της, τα μέλη και τους φίλους της. 
Η ανταπόκριση των Βορειοηπειρωτών τόσο στα πάτρια εδάφη, όσο και στην Ελλάδα κρίνεται άκρως  ικανοποιητική και ελπιδοφόρα, αν υπολογίσει κανείς αντικειμενικά όλες τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει η προσπάθεια αυτή.

Η ΕΕΜΜ από την ημέρα της ίδρυσης της είχε να αντιμετωπίσει μία συντονισμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και λασπολογίας απέναντι στην ύπαρξη της, αφού η ύπαρξη της απειλούσε και απειλεί κατεστημένα συμφέροντα και καταστάσεις. Οι απλοί άνθρωποι που είδαν με συμπάθεια το μοναδικό ελληνικό κόμμα της Αλβανίας δίστασαν να  το υποστηρίξουν, όχι μόνο ανοικτά, αλλά και πίσω από το παραβάν, υποκύπτοντας σε κάθε είδους εκφοβισμούς και εκβιασμούς, ανάλογα με την περίπτωση, όπλα που βρίσκονται πάντα στα χέρια ενός καθεστώτος που ελέγχει τους κατάλληλους μηχανισμούς για να κατορθώσει αυτό που θέλει.

Η 6η Νοεμβρίου 2011 όμως αποτέλεσε χωρίς άλλο ένα νέο ξεκίνημα, το οποίο σήμανε την αναγέννηση του κόμματος ΕΕΜΜ-MEGA.
Είναι μεγάλη υπόθεση περισσότεροι από 500 Βορειοηπειρώτες της Αττικής να πάρουν την απόφαση να σηκωθούν την Κυριακή από τον καναπέ και να σπεύσουν στο Περιστέρι για να στηρίξουν έναν φορέα ανεξάρτητο, για τον οποίο πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα έχει μέλλον, αφού δεν διαθέτει κάποιο ισχυρό  στήριγμα οικονομικό ή πολιτικό προκειμένου να προχωρήσει με σιγουριά.
Αυτή βέβαια ήταν η καλοπροαίρετη εκδοχή αντίδρασης προς το ελληνικό κόμμα, γιατί δυστυχώς είχε επικρατήσει άδικα η μαύρη προπαγάνδα από στελέχη του καθεστώτος που έχουν διδαχθεί πολύ καλά, αποκτώντας τεράστια εμπειρία για το πως θα τη διαχειρίζονται. Πολύ λογικό άλλωστε αφού αποτελούν ικανότατοι μαθητές της 45χρονης δικτατορίας που τους γέννησε και τους ανέθρεψε.
Κι αν αναλογιστεί κανείς ότι η διαδικασία αυτή δεν είχε προηγούμενο σε συνδυασμό με τις λίγες μέρες μέσα στην οποία οργανώθηκε χωρίς τα απαραίτητα μέσα, ο αριθμός των 500 ψηφοφόρων στην Αθήνα κάθε άλλο παρά ως αποτυχία μπορεί να εκληφθεί. 

Ερχόμενοι τώρα στη γενέθλια γη, πιστεύουμε ότι δεν είναι και μικρό πράγμα περισσότεροι από 2.800 μόνιμοι κάτοικοι της Βορείου Ηπείρου να προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα των χωριών ώστε να ψηφίσουν τον πρόεδρο και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος τους, αψηφώντας τις πιέσεις και τους τραμπουκισμούς.
Όπως δεν είναι μικρό πράγμα οι φίλοι της ΕΕΜΜ στη Φοινίκη να ξαναβρίσκουν το κουράγιο τους λίγους μήνες μετά το εκλογικό έγκλημα του Αυγούστου και να προσέρχονται μαζικά στις εσωκομματικές εκλογές. Εδώ πρέπει να τονίσουμε μάλιστα ότι η συμμετοχή του Βούρκου γενικότερα σηματοδότησε μία δυναμική επανεκκίνηση, ενώ στη Χιμάρα και στην Άρτα δημιουργούνται δειλά δειλά οι πρώτες σοβαρές και υπολογίσιμες εστίες για τις ελληνικές εθνικές διεκδικήσεις.
Η Κορυτσά έδειξε με την απογραφή πληθυσμού τα πρώτα δείγματα γραφής ότι εκεί βγαίνει από την κρυψώνα ένας ισχυρός Ελληνισμός που δεν φοβάται και σταδιακά θα εμπιστευτεί ως εκφραστή του το ελληνικό κόμμα.
Τελευταία αφήνουμε τη Δρόπολη κι' αυτό γιατί η 6η Νοεμβρίου βοήθησε - κυρίως εκεί - να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Οι ανοικτές εκλογικές διαδικασίες απέδειξαν ποιοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονταν ειλικρινώς για την πρόοδο ενός κόμματος εθνικού, ανεξάρτητου, με όραμα την πραγματική ΟΜΟΝΟΙΑ και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στους κόλπους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, ξεσκεπάζοντας παράλληλα τους τυχοδιώκτες.  


Η ανοικτή συμμετοχή κατέρριψε οριστικά και αμετάκλητα κάθε συκοφαντία που ήθελε την ΕΕΜΜ ως όργανο κάποιων βετεράνων γυρολόγων πολιτικών που περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να βγουν στο προσκήνιο επίσημα.
Και αυτό που δημιουργεί μεγάλη ικανοποίηση και αίσθημα δικαίωσης σε όσους πιστέψαμε από την αρχή στην ιδέα και τους σκοπούς του Κόμματος των Ελλήνων, είναι το φαινόμενο ότι οι χοτζικοί προπαγανδιστές που κινούνται εντός της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας δεν έχουν πια από που να πιαστούν και επειδή πρέπει κάτι να γράψουν για να συνεχίσουν να στηρίζουν την επιβίωση του καθεστώτος, καταφεύγουν ελλείψει επιχειρημάτων σε κάθε λογής ασυναρτησία που τους εκθέτει και τους γελοιοποιεί απέναντι σε κάθε νοήμονα άνθρωπο.    

Η κληρονομιά για αυτούς είναι βαριά και πρέπει να την τιμήσουν, γι' αυτό και δεν δίστασαν να επιστρατεύσουν ακόμα και κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας πότε τα καλοπιάσματα και πότε τις απειλές ώστε κάποιοι να αποσυρθούν από αυτή τη μαζική προσπάθεια. 
Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι συμπατριώτες μας νοσταλγοί του κόκκινου παρελθόντος τραβάνε μεγάλο ζόρι από αυτή την εξέλιξη των πραγμάτων.
Εφόσον το επιθυμούν είναι δικαίωμα τους να νοσταλγούν τον "θείο" και τώρα να υπηρετούν τα "ανίψια" που έσπειρε στη Βόρειο Ήπειρο.
Όμως και εμείς έχουμε άλλο τόσο δικαίωμα να αγαπάμε την δημοκρατία και την πατρίδα, που τη γέννησε.

Το μόνο που χρειάζεται είναι οι Βορειοηπειρώτες να πιστέψουμε ότι μόνοι μας μπορούμε να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας αν ενωθούμε και σταματήσουμε να είμαστε έρμαια του φόβου των Τιράνων ή της απαξιωτικής για το ελληνικό έθνος Αθήνας.

Το Κόμμα των Ελλήνων, χάρη στη λαϊκή βάση του, έκανε στις 6 Νοεμβρίου 2011 το πρώτο βήμα...

6 σχόλια:

  1. Nostalgoi tou kokkinou parelthontos uparxoun pantou agapite mou. Akoma kai sto komma twn ellinwn.
    Stergios, Beretis ktl. Ektos kai an diafwneis.

    platonas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και διαφωνούμε. Γιατί αν ήταν τέτοιοι δεν θα συμμετείχαν σε ένα κόμμα με ανοικτές διαδικασίες αλλά θα ήθελαν να έχουν το λόγο για το διορισμό των εκλεκτών τους. Κάποιοι άλλοι όμως που όντως ήταν νοσταλγοί εξαφανίστηκαν απο μόνοι τους μπροστά στην ετοιμηγορία της βάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε διαχειριστα, τι θες? Να πούμε ονόματα και ντοκουμέντα για το ποιον των δυο προαναφερθέντων?
    Αν δεν ψεύδεσαι επί τούτου τότε έχεις παντελή άγνοια για το ποιον των δυο. Είναι κρίμα. Ρώτα και παραπέρα να σου πουν καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε "platonas" αναμφισβήτητα τραβάς τεράστιο ζόρι. Βγες πρώτα επώνυμα και μετά πες στο κόμμα σου να κάνει εκλογές από τη βάση και μετά θα αποκτήσεις το δικαίωμα να μιλήσεις για άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητε διαχειριστα, αυτο ειναι που δεν εχεις καταλαβει. Οτι αμα δεν εισαι με μας εισαι με τους αλλους.
    Ουτε με σας ουτε με τους αλλους απαντω! Ρουφιανοι υπαρχουν και σε σας και στους αλλους. Οσο νοσταλγος του Χοτζα ειναι ο Τζομακας αλλο τοσο ειναι και ο Στεργιος.
    Καταλαβες τωρα αγαπητε μου? Αφορμη λοιπον για τα σχολια μου, ειναι αυτο που γραφεις αρχικα "Μεγάλο ζόρι τραβάνε οι νοσταλγοί του κόκκινου παρελθόντος ".

    Δυστυχως τα ορφανα του Χοτζα και του κοκκινου ειναι παντου ακομα και στο κομμα σας.
    Εις το επανειδην τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επαναλαμβάνεσαι κουραστικά. Η πρώτη απάντηση σε κάλυψε σίγουρα. Αλλά αφού δεν σε καλύπτει τίποτα από τα δύο, ούτε ΕΕΜΜ ούτε ΚΕΑΔ δεν έχεις από το να κάνεις δικό σου κόμμα ή να πάρεις τα βουνά. Οι νοσταλγία που γράφουμε αποδεικνύεται από τις πράξεις του σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή