Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση ΟΑΣΕ με MEGA

Την Τετάρτη, ημερομηνία 29.09.2010, κλιμάκιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) με επικεφαλής τον εντεταλμένο του στο γραφείο Αργυροκάστρου, κ. Μίλαν Μπίττο επισκέφτηκε την έδρα του κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον»-ΕΕΜΜ –MEGA για να ενημερωθεί για το πρόγραμμα, τους πολιτικούς στόχους, την οργανωτική δομή, καθώς και το σκεπτικό του κόμματος σχετικά με τη μεθοδολογία αντιμετώπισης και επίλυσης των προβλημάτων της Εθνικής  Ελληνικής   Μειονότητας .

Λόγω των ειλημμένων υποχρεώσεων του προέδρου του κόμματος κ. Χρήστου Κίτσιου, τους επισκέπτες ενημέρωσε ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης κ. Ζήσος Λούτσης, ο οποίος, σε εκτενή αναφορά, επισήμανε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα ίδρυσης του εθνικού κόμματος για τη συσπείρωση και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στους κόλπους του Ελληνισμού, τον τρόπο διεκδίκησης και εφαρμογής των μειονοτικών δικαιωμάτων που παρέχουν οι διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις, την αναγκαιότητα αποκέντρωσης της εξουσίας στη χώρα και την ενίσχυση της τοπικής εξουσίας, τη θεσμική σχέση που πρέπει να έχει η Ελληνική μειονότητα με το κράτος για τη διασφάλιση της συμμετοχής της στα κέντρα που αποφασίζουν για την ίδια κ.α.

Σε ερώτηση του κύριου Μπίττο αν το κόμμα θα συμμετέχει στις τοπικές εκλογές της 8 Μαϊου 2010, ο κύριος Λούτσης απάντησε ότι ένας από τους βασικούς στόχους του κόμματος είναι η ανάληψη ευθύνης άμεσης εκπροσώπησης όχι μόνον στην τοπική εξουσία, αλλά και η πραγματική της λειτουργία εις όφελος του πολίτη. Η 8η Μαϊου θα αποτελέσει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ της παλαιάς πολιτικής και της νέας που  προσφέρει το MEGA στους συμπατριώτες μας. Ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ ενημερώθηκε επίσης και για την πρόσφατη έξαρση εγκληματικότητας και  την έλλειψη ασφάλειας  στα χωριά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, για τα οποία ευθύνεται το κράτος και ειδικά οι αντίστοιχες υπηρεσίες του που αδιαφορούν .

Η κατάσταση αυτή καθιστά απαραίτητη την  επάνδρωση κυρίως της αστυνομίας και με ΄Ελληνες  ένστολους, καθώς και την  απονομή δικαιοσύνης από τα αρμόδια όργανα στους νομούς ή τις περιφέρειες. Σχετικά με το θέμα της παιδείας, ο κύριος Λούτσης  παρουσίασε το κείμενο της ανοιχτής επιστολής προς τον Υπουργό Παιδείας, το Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την οποία ζητείται η καθιέρωση ειδικού θεσμού διοίκησης, ελέγχου και προγραμματισμού της ελληνικής παιδείας στα δημόσια σχολεία, έγκαιρη και ποιοτική σύνταξη προγραμμάτων και κειμένων σύμφωνα με τις ψυχοκοινωνικές απαιτήσεις  των παιδιών και σ’ όλες τις βαθμίδες της παιδείας.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε σ’ αυτή τη συνάντηση ήταν και εκείνο της υφαρπαγής των ιδιοκτησιών των Ελλήνων  από αλβανούς με ψεύτικους τίτλους ιδιοκτησιών και σκηνοθετημένες δικαστικές αποφάσεις, τα οποία θα πρέπει να επανεξεταστούν σοβαρά από το κράτος στο πνεύμα και της Σύμβασης Πλαίσιο για τις Εθνικές Μειονότητες του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο τέλος αυτής της ενδιαφέρουσας συνάντησης ο κύριος Μπίττο ευχαρίστησε τον κύριο Λούτση και ευχήθηκε στο κόμμα καλή πορεία και καλές επιτυχίες στις τοπικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου