Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

28η Οκτωβρίου 1940 Τότε και τώρα.

     Επτά δεκαετίες πέρασαν από τότε που η Σύγχρονη Ελληνική Εποποιΐα υφάνθηκε πάνω στα Βορειοηπειρωτικά βουνά, καταφέροντας ισχυρό ράπισμα στις ανελεύθερες δυνάμεις του ολοκληρωτισμού.
 Μπροστά στη σκυφτή και ντροπιασμένη Ευρώπη, η Ελλάδα δίδαξε για άλλη μια φορά τρόπο ζωής και θανάτου και πρόσφερε αέρα ελευθερίας στην αλύτρωτη Βόρειο Ήπειρο.

 Η αλησμόνητη γενιά του 1940 έκαμψε τα σύνορα αυτού του Κόσμου, «με το χαμόγελο στα χείλη» και με την ανείπωτη ηθική ικανοποίηση του εκπληρωθέντος προς την Πατρίδα καθήκοντος. Μας κατέλειπε όμως και την ιερή παρακαταθήκη του ανυποχώρητου αγώνα για την Εθνική Ελευθερία, έναντι οιουδήποτε τιμήματος.

   Το ηρωικό πνεύμα του 1940, η κοινωνική αλληλεγγύη, η υποχώρηση του ατομικού μπροστά στο συλλογικό, που χαρακτήρισαν εκείνη την εποχή, αποτελούν και σήμερα ουσιώδη συστατικά στοιχεία στον αγώνα που πρέπει να διεξάγει το Έθνος ενάντια σε μια Νέα Τάξη πραγμάτων, που επιχειρεί να στραγγαλίσει την εθνική μας κυριαρχία και να καταπατήσει την εθνική μας αξιοπρέπεια στο βωμό των οικονομικών μεγεθών.

28η Οκτωβρίου 1940.
Αιώνια Φλόγα Λευτεριάς-Ενότητας-Αγώνα

Το ΚΔΣ ΣΦΕΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου