Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΟΛΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Νεολαία's εικόνα Η «Νεολαία Βορειοηπειρωτών» διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω απ την Αλβανική Πρεσβεία στον παράδρομο της Λ. Κηφισίας , ώρα 18:00.


Αφορμή της πρωτοβουλίας αυτής αποτελεί η συνεχής καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. Η σταθερή πολιτική της Αλβανίας αποδεικνύει πως στόχος της είναι ο ξεριζωμός των Βορειοηπειρωτών από τις πατρογονικές τους εστίες. Καθημερινά στη Βόρειο Ήπειρο παραβιάζεται κάθε αρχή δικαίου και προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Τα παραδείγματα είναι πολλά και αποδεικνύουν πως η Αλβανία αρνείται συστηματικά να υλοποιήσει μία σειρά από δεσμεύσεις που ανέλαβε με βάση τη Σύμβαση – Πλαίσιο που υπέγραψε για τις μειονότητες.
Αποκορύφωση του εχθρικού κλίματος που καλλιεργείται κατά της μειονότητας αποτέλεσε η στυγερή δολοφονία του αδικοχαμένου συμπατριώτη μας Αριστοτέλη Γκούμα, από την Χιμάρα, στις 12 Αυγούστου 2010. Τον δολοφόνησαν επειδή μιλούσε Ελληνικά!

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε την Αλβανία :

1) να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ενόχους της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα με τη διενέργεια μιας δίκαιης δίκης.
2) να σεβαστεί τα δικαιώματα που αφορούν στη μητρική γλώσσα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, δικαιώματα τα οποία απορρέουν από την επικύρωση της Σύμβασης - Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων και να προβεί: α) στην εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας στη δημόσια διοίκηση στις Μειονοτικές περιοχές, ώστε τα δημόσια έγγραφα να αναγράφονται και στην ελληνική β) στην τοποθέτηση δημοσίων πινακίδων στην ελληνική γλώσσα γ) στο δικαίωμα της διδασκαλίας, εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης στη μητρική γλώσσα σε όλα τα επίπεδα και βαθμούς της παιδείας
3) να σταματήσει τις καταπατήσεις και τις υφαρπαγές της γης των Ελλήνων, οι οποίες γίνονται με αμφιβόλου γνησιότητας έγγραφα.
4) να αυξήσει τα μέτρα προστασίας στην Ελληνική Μειονότητα, καθώς πληθαίνουν όλο και περισσότερο τα κρούσματα κλοπών και επιθέσεων στους απροστάτευτους κατοίκους (οι οποίοι υποχρεούνται να πάρουν το νόμο στα χέρια τους προκειμένου να προστατεύσουν τους εαυτούς και τις περιουσίες τους).

Όσο η Αλβανία αδρανεί ή δεν παίρνει άμεσα θέση για όλα τα παραπάνω, γίνεται συνένοχος σε μια πολιτική που στόχο έχει τον αφελληνισμό των περιοχών που ζει η ελληνική μειονότητα.
Καλούνται όλοι οι Βορειοηπειρώτες, τα σωματεία, οι σύλλογοι, τα μέλη και οι φίλοι της «Νε.Β» να ενισχύσουν την ανωτέρω διαμαρτυρία και να δώσουν το δυναμικό τους παρόν.

Νεολαία Βορειοηπειρωτών

1 σχόλιο:

  1. Νεα σελιδα με ειδησεις απο Χιμαρα,Βορειο Ηπειρο αλλα και απο ολο τον κοσμο!

    http://ximara.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή