Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Άλλο ένα επεισόδιο ρατσιστικής βίας στη Χιμάρα

Τελειωμό δεν έχουν οι προκλήσεις των Αλβανών στη Χιμάρα, ακόμα και τώρα που πέρασε το καλοκαίρι, με τους τουρίστες να έχουν φύγει μεν αλλά να έχουν μείνει πίσω μόνιμα οι φερμένοι που ήρθαν για εποικισμό.

Ύστερα μάλιστα από τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα φαίνεται μάλιστα να έχουν αποθρασυνθεί και να κάνουν επίδειξη δύναμης στους γηγενείς Χιμαριώτες.

Χθες ήταν η σειρά ένός 12χρονου μαθητή να γνωρίσει από κόντά την "παληκαριά" μιας παρέας μεγαλύτερων σε ηλικία Αλβανών, οι οποίοι πήραν την μπάλα με την οποία έπαιζε με έναν φίλο του.
Το Χιμαριωτόπουλο τότε πήγε και τους ζήτησε ευγενικά να του επιστρέψουν τη μπάλα. Σαν απάντηση δέχθηκε αρχικά τον κλασικό χαρακτηρισμό του "βρωμοέλληνα" και στη συνέχεια τον έγδυσαν και τον πέταξαν σε ένα λασπόλακο.

Τέτοια περιστατικά μπορεί να είναι συχνά, άλλοτε ηπιότερα και άλλοτε σκληρότερα.
Γιατί όμως να συμβαίνουν όμως τόσο εύκολα;
Οι γονείς του αγοριού ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους, αλλά που να το βρουν. Όπως και οι περισσότεροι εναπομείναντες  Έλληνες κάτοικοι της Βορείου Ηπείρου, ειδικά των περιοχών που κατακλύζονται σταδιακά από αλλοεθνείς φερμένους, έχουν συμβιβαστεί πια με το καθημερινό φαινόμενο της ασυδοσίας των Αλβανών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου