Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Ιωαννίνων Παναγιώτη Μάντη στον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

Ανάγκη της στήριξης όλων μας έχουν οι Βορειοηπειρώτες των Ιωαννίνων…

«Μονοιασμένοι θα αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες...»

 «Πρώτος στόχος μου είναι να αναδείξω τα προβλήματα των συμπατριωτών μου που ζουν στα Γιάννινα, αλλά και στη Βόρειο Ήπειρο», επεσήμανε σε συνέντευξή του στον «Π.Λ.» ο Βορειοηπειρώτης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Ανατολής με το ψηφοδέλτιο του Νίκου Γκόντα, Παναγιώτης Μάντης.
Με ενεργό δράση σε βορειοηπειρωτικούς φορείς, κυρίαρχο μέλημα στη σκέψη του είναι το μέλλον της Ελληνικής Μειονότητας.
Και στέλνει μήνυμα ενότητας προς τους Βορειοηπειρώτες, προκειμένου μονοιασμένα να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα, που τους απασχολούν.

• Με ποιο σκοπό κατέρχεστε υποψήφιος με την παράταξη του Νίκου Γκόντα;

- Για να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις τους Βορειοηπειρώτες. Και αυτούς που ζουν και εργάζονται στα Γιάννινα, και αυτούς που διαμένουν στη Βόρειο Ήπειρο. Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, που αισθάνεται τα Γιάννινα ως κέντρο του, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, έχει ανάγκη τη στήριξη όλων μας. Αφού το Ελληνικό κράτος δεν δείχνει το ενδιαφέρον που θα έπρεπε, οφείλουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να παλέψουμε διεκδικητικά για τα προβλήματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

• Ποια θεωρείτε ως σημαντικότερα προβλήματα των Βορειοηπειρωτών;


- Είναι πολλά τα ζητήματα, που μας απασχολούν. Τα βασικότερα θα απαριθμήσω. Η παιδεία στη Μειονότητα, βρίσκεται σε κακό χάλι. Βιβλία δεν υπάρχουν, τα κτίρια είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ μέσω των σχολικών βιβλίων διοχετεύονται μηνύματα του Αλβανικού εθνικισμού.
Ακόμη παραμένει η εκκρεμότητα με τις συντάξεις του ΟΓΑ και, παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις, λύση δεν βρίσκεται. Δεν είναι δυνατόν, οι Βορειοηπειρώτες να είναι υποχρεωμένοι να ζουν στην Ελλάδα, προκειμένου να πάρουν τα λίγα χρήματα της σύνταξης. Πώς θα κρατηθεί ο Ελληνισμός στις εστίες του; Εκτός αν κάποιοι στην Ελλάδα επιθυμούν, συμμεριζόμενοι ακραίους κύκλους στην Αλβανία, επιθυμούν να αδειάσει η Βόρειος Ήπειρος.

• Οι Βορειοηπειρώτες εμφανίζονται διασπασμένοι…


- Να σας διακόψω, λέγοντας ότι τους θέλουν μερικοί, εντός και εκτός Αλβανίας, διχασμενους. Όμως ας καταλάβουμε, ότι προέχει η ενότητα μεταξύ μας. «Η ισχύς εν τη ενώσει».


• Χωρίς να σας ζητήσουμε να πείτε κάτι συγκεκριμένο για τον εαυτό σας, τι θα επιλέγατε να μας αναφέρετε μόνος σας;


- Γεννήθηκα στη Βόρειο Ήπειρο και αναγκάστηκα για 16 χρόνια, μετά το άνοιγμα των συνόρων, να εργαστώ στην Αθήνα. Όμως, ο δεσμός μου με τη Βόρειο Ήπειρο είναι ακατάλυτος.
Γι’ αυτό επέστρεψα στους Γεωργουτσάτες, όπου δημιούργησα επιχείρηση επεξεργασίας πέτρας. Τώρα ζω και κινούμαι μεταξύ Ιωαννίνων και Β. Ηπείρου. Η επιχειρηματική μου δραστηριότητα βέβαια επεκτείνεται και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου. Αγαπάω τη Βόρειο Ήπειρο και τους ανθρώπους της, παθολογικά θα έλεγα, και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή και να γίνονται σεβαστά τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου