Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Με επιτυχιά ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η "Νε.Β" έξω απ την Αλβανική Πρεσβεία



Πέμπτη απόγευμα 4 Νοεμβρίου 2010, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ την Αλβανική Πρεσβεία που διοργάνωσε η «Νεολαία Βορειοηπειρωτών».

Εκατοντάδες νέοι Βορειοηπειρώτες με την παρουσία αρκετών Ελλαδιτών βρέθηκαν έξω απ την Αλβανική Πρεσβεία να ενώσουν τις φωνές τους και να διαμαρτυρηθούν για τις συνεχείς καταπατήσεις των δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.
Η Αλβανία αρνείται να συμβιβαστεί με τη σύμβαση πλαίσιο που υπέγραψε και κάνει λόγο για την υπεράσπιση και το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων των Μειονοτήτων. Αποτέλεσμα της άρνησης αυτής είναι μια σειρά από καταπατήσεις που καθημερινά δέχεται η Ελληνική Μειονότητα. Το κλίμα φοβίας που έχει δημιουργηθεί στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου από την πρόσφατη άνανδρη δολοφονία του συμπατριώτη μας Αριστοτέλη Γκούμα υπενθυμίζει σε όλους πως νοιώθουμε απροστάτευτοι. Οι Βορειοηπειρώτες αυτήν τη μέρα ένωσαν της φωνές τους κατά της κατάστασης που επικρατεί, ζητώντας σεβασμό σε ότι τους ανήκει.

Ο παράδρομος τις Λ. Κηφισίας γέμισε με νέους που κρατούσαν πανό και Ελληνικές σημαίες φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας απ την Αλβανική πολιτεία να σεβαστεί τα δικαιώματα τους. Ο πρόεδρος της «Νε.Β», Θεοφάνης Καλυβιώτης ανέγνωσε το ψήφισμα που κατατέθηκε την ίδια μέρα στον πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα. Να τονιστεί πως το ψήφισμα κοινοποιήθηκε στον Αλβανό πρωθυπουργό Sali Berisha και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Bamir Topi καθώς και ζητήθηκε να διαβαστεί στην Αλβανική Βουλή. Επίσης κατατέθηκε στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Ελληνική Βουλή.

Η Λ. Κηφισίας έκλεισε συμβολικά για μισή ώρα περίπου απ τους νέους που ξεχύθηκαν στο δρόμο με πανό και συνθήματα μοιράζοντας φυλλάδια στον κόσμο και τους οδηγούς, που περίμεναν υπομονετικά, ενημερώνοντας τους για τα αίτημα και τις διεκδικήσεις τους. Η συγκέντρωση έκλεισε ειρηνικά και χωρίς εντάσεις , ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο. Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση έδωσαν δυναμικό παρόν Βορειοηπειρώτες και από άλλες πόλεις της Ελλάδος όπως οι νέοι απ την ΝΕΒΑ της Πάτρας και το Σύλλογο Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Πύρρος».Αισθητή έγινε η παρουσία των αδελφών μας Κυπρίων από το Δράσις – ΚΕΣ και των Ποντίων που συμπαραστάθηκαν στο πλευρό μας. Επίσης παρευρέθηκαν μέλη και στελέχη τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο του και ΛΑΟΣ και υπήρξε ισχυρή αντιπροσώπευση της ΝΕΟΣ. Παρόν ήταν και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Το μήνυμα που θέλησαν οι νέοι Βορειοηπειρώτες να περάσουν με αυτή τη συγκέντρωση είναι πως η Βόρειος Ήπειρος δεν θα χαθεί ούτε θα αφανιστεί όσο οι Βορειοηπειρώτες θα διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν.

Νεολαία Βορειοηπειρωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου