Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εγγύηση για την ενότητα, ελπίδα για το μέλλον


Το MEGA είναι η ίδια η Ομόνοια. Η Ομόνοια είναι οργάνωση της Εθνικής Ελληνικής της Μειονότητας. Μα και το MEGA είναι Κόμμα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Η Ομόνοια ενώνει στους κόλπους της μόνον τους Έλληνες, ανεξάρτητα από τα ιδεολογικά τους πιστεύω. Μα, και το MEGAενώνει στους κόλπους του μόνον τους Έλληνες, ανεξάρτητα από τα ιδεολογικά τους πιστεύω. Η Ομόνοια έχει την έδρα της στην πόλη των Αγίων Σαράντα. Μα και το ΜEGA έχει την έδρα του στην πόλη των Αγίων Σαράντα. Η Ομόνοια ιδρύθηκε για να γίνει ο νοικοκύρης του τόπου μας. Μα, και το ΜEGA ιδρύθηκε για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή να κληρονομήσει τον ίδιο «ευγενικό τίτλο» και να συνεχίσει το έργο, απ’εκεί που το άφησε η Ομόνοια.
Μα, αφού ταιριάζουν και εφάπτονται το ένα με το άλλο, όπως η μία παλάμη του χεριού με την άλλη, τότε προς τι η ίδρυση του MEGA;
Ήταν απλώς μια παράλογη επιμονή κάποιων νέων ανθρώπων ή μια ιστορική αναγκαιότητα;
Ήταν το δεύτερο. Η ιστορική αναγκαιότητα. 

Οι πολιτικοί σχηματισμοί δεν γεννιούνται κάθε μέρα. Και ποτέ ως πείσμα ή για γινάτι. Η Ομόνοια λ.χ. ιδρύθηκε στη θυελλώδη εποχή της ανατροπής της δικτατορίας και της εγκαθίδρυσης της δημοκρατίας. Όχι πριν το 1990-1991, ούτε μετά το 1990-1991. Ως χρονική στιγμή ήταν η πιο ευνοϊκή, η πιο κατάλληλη για ένα πολιτικό φυντάνι. Και είχε τη φιλοδοξία να αναλάβει και να διαμορφώσει τις τύχες του τόπου μας. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να ρίξει παρά μόνον λίγα βήματα στην πορεία της. 
Όσο να στεριώσει και να αναδείξει το ανάστημα της Μειονότητας, όσο να ανοίξει κάποια σχολεία μας, που τα είχε κλείσει η δικτατορία, όσο να εξασφαλίσει τη διδασκαλία στην Ελληνική όλων των
μαθημάτων στο Οκτάχρονο σχολείο, όσο να συμβάλει στο Νόμο για τη γη, που έκοβε το βήχα και τις ρίζες των γαιοκτημόνων από τους κάμπους μας, όσο να στήσει προσοδοφόρα Επιχείρηση των τρακτέρ και λεωφορείων της έριξαν χαλκά στο λαιμό. Την πήραν και την εντάξανε στο Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη βάλανε να κάτσει δίπλα σε άσχετους. 
Τη μίκρυναν. Της αφαίρεσαν τον «ευγενικό τίτλο» του νοικοκύρη. Συν τω χρόνω, το οργανωτικό της οικοδόμημα άρχισε να τρίζει. Και να σωριάζεται. 
Η πολυπόθητη δημοκρατία στραγγαλίστηκε.
Οι τοπικές οργανώσεις διαλύονταν. Έτσι, σ’ όλο τον χώρο έμεναν πια δύο πράγματα. Το ένα ήταν η ιδέα της Ομόνοιας, που δεν είναι παρά μια αφηρημένη έννοια και το άλλο, η ηγετική ομάδα, που είναι ζωντανός οργανισμός, και με τον καιρό γίνηκε σφριγηλός, καπάτσος, εύστροφος, αλαζονικός, αυθάδης.

Στα σχεδόν είκοσι τελευταία χρόνια, η ιδέα μάχονταν να επιβιώσει και ακόμα τα καταφέρνει όπως η αγριάδα. Η ομάδα απλώς εκμεταλλεύονταν την ιδέα. Η Ελληνική γλώσσα, όμως, καταργήθηκε κατά 2/3 από τη διδασκαλία. Τα σχολεία βάλανε λουκέτο. Η προσοδοφόρα Επιχείρηση, επίσης
λουκέτο. Ο νόμος για τη γη σφαδάζει ακόμα στους κάμπους και στα χωράφια μας. Ο φόβος από τα ρεσάλτα των ληστών τις νύχτες πάει να συγκριθεί με τον πάλαι ποτέ κραταιό φόβο της Sigurimi.

Από το 1990-1991 πέρασαν είκοσι χρόνια. Μια άλλη γενιά ήρθε στα πράγματα. Διανοούμενοι, καθηγητές, ειδικοί όλων των κλάδων και πεδίων, επιχειρηματίες, αγρότες. Που δραστηριοποιούνται εδώ, αλλά και στην Ελλάδα.
Μπορεί οι κλάδοι τους να είναι διαφορετικοί, αλλά έχουν ένα κοινό στοιχείο: είδαν και συνειδητοποίησαν ότι η πορεία της Μειονότητας κινδυνεύει. Αυτό και μόνο το στοιχείο τους έκανε να βρεθούν μεταξύ τους, να συζητήσουν, να διασαφηνίσουν πράγματα και καταστάσεις και στο τέλος, να ιδρύσουν τον νέο πολιτικό θεσμό, το Κόμμα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, MEGA. Γιατί οι πολιτικοί σχηματισμοί δεν εμφανίζονται ως πείσμα ή για να μπουν στο μάτι κάποιου άλλου. Αυτά είναι απλώς παιχνίδια ή ερασιτεχνών ή κομπιναδόρων της πολιτικής.

Τα παιδιά του MΕGA γύρισαν πίσω στο χρόνο, για να ανακαλύψουν ξανά την
πρώτη φυσιογνωμία της Ομόνοιας. Και την ανακάλυψαν. Και ιδρύσανε το νέο πολιτικό θεσμό, την πάνω στα αχνάρια της.
Γι’αυτό MEGAκαι Ομόνοια είναι ένα και το αυτό. 
Διαφέρουν μόνον σε ένα πράγμα: η Ομόνοια είναι Οργάνωση, ενώ το MEGA είναι Κόμμα. Όμως, ακριβώς στη διαφορά αυτή, βρίσκεται και η μεγάλη τους ταύτιση. Ότι δηλαδή η Ομόνοια είναι πια αναβαθμισμένη σε Κόμμα.

Όσοι σας κανοναρχούν το αντίθετο, ξέρετε ότι κάνουν το «καθήκον» τους. 
Που είναι να θολώνουν τα νερά.


MEGA BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου