Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Γιατί χωρίστηκε στα δύο η Ομόνοια;


Το Κόμμα των Ελλήνων, όπως καθιερώθηκε να λέγεται η «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον (ΕΕΜΜ ή αλβανικά MEGA), είναι η αναβαθμισμένη και ανεβασμένη σε κόμμα Ομόνοια, το υγιέστερο κομμάτι με ιδρυτές και πρωτεργάτες της Ομόνοιας.
Κι αυτό  έγινε σ’ έναν καιρό που  μερικοί της ηγεσίας της Ομόνοιας - ΚΕΑΔ  διαλύσαν τελείως την Ομόνοια και όλη την πολιτική της την μετέφεραν στο παναλβανικό ΚΕΑΔ, σ’ ένα βαθμό που ανησύχησε και το εθνικό κέντρο στέλνοντας τον κ. Κασσσίμη για να αναδιοργανωθεί από την αρχή, αλλά μάταια, απέτυχε.

Οι προσπάθειές  μας και προσπάθειες του Γενικού Συμβουλίου για αλλαγή, ξανά, επί χρόνια πολλά, δεν απέδωσαν. Οι «κυβερνώντες» ήθελαν πάση θυσία να μείνουν στο τιμόνι. Και εκτός που διέλυσαν την Ομόνοια και της τράβηξαν την ανεξαρτησία κάνοντας ένα, Ομόνοια-ΚΕΑΔ, χωρίς να έχουν τέτοιο δικαίωμα, γιατί την Ομόνοια την ιδρύσαμε ανεξάρτητη και μόνο.
ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΝΕ και στα αλβανικά κόμματα με επίσημη προεκλογική συμμαχία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας στις εκλογές του 2009, συμμαχία που όσο περνάει ο καιρός δυναμώνει βάζοντας την Ομόνοια κάτω από την ομπρέλα του σοσιαλιστικού αλβανικού κόμματος. Έτσι τελευταία, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ έκανε ανοιχτή έκκληση να πάρουμε μέρος στη «μεγάλη διαδήλωση» στις 21 Ιανουαρίου 2011 μαζί με το Σ.Κ. Ο κόσμος μας, ως πολιτισμένος λαός δεν έγινε θύμα, δεν τους άκουσε, δεν πήρε μέρος με ξύλα, βόμβες, όπλα και άλλα μέσα στο πραξικόπημα, όπως αποδείχτηκε.  
Κι  αν υπήρχε σ’ αυτό και σκοτώνονταν κανένας από μας τους Έλληνες για ποιον θα έδινε το αίμα του; 

Μετά απ’  αυτά και πολλά άλλα, έπρεπε  να γλιτώναμε την Ομόνοια από την  ανοιχτή διαστρέβλωση του προγράμματός  της και μια που τώρα, για  πρώτη φορά, πιεζόμενη η Αλβανία  δίνει το δικαίωμα ιδρύσεως  κομμάτων σε εθνική βάση , κάναμε κόμμα καθαρά ελληνικό. Ήταν μια επιβαλλόμενη ιστορική πραγματικότητα που έπρεπε να την αξιοποιήσομε, αν όχι θα είχαμε ιστορική ευθύνη.
Πραγματοποιήθηκε  έτσι το δεύτερο επίτευγμα  για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και  για όλους τους Έλληνες της  χώρας και ο λαός μας το  περίμενε με πολλή αγάπη. 

Αυτοί, όμως, που βαστάνε ακόμα τη σφραγίδα της Ομόνοιας και θέλουν να βασιλεύουν θεωρούν ότι αυτοί είναι η Ομόνοια και κάνουν και στημένες εκλογές. Μολαταύτα εμείς θα συμφωνούσαμε και θα βοηθούσαμε, αλλά αυτή δεν είναι η ανεξάρτητη Ομόνοια που ιδρύσαμε, είναι η υποδουλωμένη τώρα σε δύο αλβανικά κόμματα, στο ΚΕΑΔ και στο Σοσιαλιστικό Αλβανίας. Και για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος της υποδούλωσης έχουν βάλει αθόρυβα στο καταστατικό το άρθρο 20, που λέει περίπου όποιος θα είναι με την Ομόνοια θα είναι πακέτο και με το παναλβανικό ΚΕΑΔ. 

Εάν η Ομόνοια θα είναι ανεξάρτητη, όπως την είχαμε όλα τα πρώτα χρόνια, όλοι οι Έλληνες ανεξαιρέτως ιδεολογίας θα είναι μέλη της  και εμείς θα ήμασταν πρόθυμοι να βοηθήσομε. Κι έτσι θα έχομε δυο ανεξάρτητους ελληνικούς φορείς, την Ομόνοια ως οργάνωση και το Κόμμα των Ελλήνων, που έγινε για όλους τους Έλληνες χωρίς καμιά διάκριση και χωρίς καμιά δέσμευση με κανένα αλβανικό κόμμα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου