Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ο Πραγματικός πατριωτισμός

Κατ’ αρχήν να συμφωνήσομε σε κάτι 
«Πατριώτης είναι αυτός που  υπηρετεί  τα  εθνικά Ελληνικά συμφέροντα και μόνο».
Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα αποκαλέσουμε κάποιον  προδότη εάν δεν έβλαψε τα συμφέροντα της πατρίδας μας εκ προθέσεως η ιδιοτελώς. Εάν στον τόπο μας έγιναν τέτοια λάθη, τα διέπραξαν μερικοί θερμοκέφαλοι ανεκπαίδευτοι, φοβίζοντας τους ψύχραιμους ή διαφωνώντας μαζί τους με τη ρετσινιά του «προδότη». Αν π.χ., κάτι που ποτέ δεν το ευχόμαστε, πάθουμε ολοκληρωτική εθνική καταστροφή (θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας) και θα μείνουμε μια διαλυμένη Ελληνική κοινωνία που θα στηρίζεται σε δεκανίκια ξένων. 

Και κάτι άλλο: Οι σοβαροί πολιτικοί και διανοούμενοι οφείλουν να βγουν από το καβούκι τους , να σοβαρευτούν και με ψύχραιμο και επιστημονικό τρόπο, να φυτέψουν στη συνείδηση του λαού μας τα ιδανικά της φυλής μας στην υπεράσπιση της πατρίδας μας  των συμφερόντων όλων των Ελλήνων και όχι για προσωπικές φιλοδοξίες και κατάχρηση εμπιστοσύνης του πολίτη. 

Αυτός είναι ο πραγματικός πατριωτισμός.

Ότι είναι αληθές είναι και εθνικό, η αυτογνωσία είναι αναγκαία, χωρίς περικοκλάδες και διαστρεβλώσεις.  
Ο κυνικός φιλόσοφος Διογένης (ζούσε σε πιθάρι κοντά στην αγορά). 
Ο Μέγας Αλέξανδρος του υποσχέθηκε μεγάλα πλούτη, όμως εκείνος ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι του έκρυβε τον ήλιο και του απάντησε: Μη στερείς αυτό που δεν μπορείς να δώσεις» Ο Μέγας Αλέξανδρος μονολογώντας είπε: «Αν δεν ήμουν Αλέξανδρος θα ήμουν Διογένης».  
                                  
Η συντονιστική επιτροπή του Κόμματος ΜΕGA
 Λειβαδιά, στις 17.03.2011 

1 σχόλιο: