Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ο Έπαρχος Πωγωνίου και υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων Δημήτρης Μεντής, στην πρώτη προεκλογική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ και την εκπομπή ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Κύριε Μεντή καλησπέρα σας. Θα θέλαμε να μας πείτε λίγα πράγματα για εσάς. 

Δ. Μεντής: Καλησπέρα σε σας και σε όλον τον Ελληνισμό. Είμαι μόνιμος κάτοικος Σχωριάδων Πωγωνίου και Έπαρχος Πωγωνίου από το 2007 με την ψήφο των Πωγωνησίων. Με την προσπάθεια που έχουμε κάνει από τότε καταφέραμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα στην επαρχία μας.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Ποια είναι τα προβλήματα που καλείστε να αντιμετωπίσετε στο Πωγώνι;

Δ. Μεντής: Από το 1991 η επαρχία μας είναι ξεχασμένη από τους πάντες. Το 2007 η ψήφος του λαού με ανέδειξε σε πρώτο πολίτη του Πωγωνίου. Το όραμα το δικό μου ήταν να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές στο Πωγώνι και μετά από τέσσερα χρόνια βλέπουμε πως μπορεί να μην άλλαξαν όλα όσα θέλαμε, αλλά σίγουρα κάναμε μία πολύ καλή αρχή. 
Θα σας πω συγκεκριμένα. Έχουμε αυτή τη στιγμή την ασφαλτόστρωση τριών χιλιομέτρων από το τελωνείο των Δρυμάδων προς τη Σωπική. Ο δρόμος ακόμα δεν έχει τελείωσει εξαιτίας των προβλημάτων που έχει η ελληνική πλευρά. 
Οι Πωγωνήσιοι είναι αναγκασμένοι όταν έρχονται με αυτοκίνητα να μπαίνουν από την Κακαβιά και να κάνουν το γύρο της Δρόπολης διανύοντας πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να επισκεφτούν τα χωριά τους και τα σπίτια τους. 
Μπορούμε να πούμε όμως ότι έχουμε νέα υδραγωγεία, καλύτερους δρόμους και καλύτερο φωτισμό. Έχουμε τις περιουσίες μας. Πρέπει να πούμε ότι είμαστε από τις πρώτες περιοχές που το αλβανικό κράτος επίσπευσε το θέμα των περιουσιών.  

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Το περιουσιακό ζήτημα δηλαδή στο Πωγώνι θέλετε να πείτε ότι έχει λυθεί;

Δ. Μεντής: Το περιουσιακό ζήτημα έχει λυθεί. Υπήρχε μόνο στο χωριό Τσιάτιστα η υπόθεση με μία μεγάλη έκταση που διεκδικούσε ένας πρώην αγάς και αρχικά την είχε κερδίσει, αλλά εμείς με τον μεγάλο αγώνα που δώσαμε ανατρέψαμε την αρχική απόφαση της Διεύθυνσης Επιστροφής Περιουσιών. Αυτή την περιουσία που κάποιος διεκδικούσε με πλαστά χαρτιά, χάρη στους αγώνες μας δεν ανήκει πια σε εκείνον. Ήταν το 2007 όταν βγήκα Έπαρχος που ήρθε στα γραφεία της Επαρχίας η απόφαση υπέρ του δήθεν αγά. Τώρα αυτός έχει ηττηθεί και εμείς έχουμε την απόφαση ότι  αυτός δεν κατάφερε να σφετεριστεί την περιουσία των Πωγωνησίων.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Παρ’όλα αυτά κύριε Μεντή δέχεστε κατηγορίες για τον τρόπο που διαχειριστήκατε δασικές και λιβαδικές εκτάσεις.

Δ. Μεντής: Είχα δώσει και άλλη μία συνέντευξη για τα δάση και τα λιβάδια. Το Πωγώνι είναι η πρώτη επαρχία στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα που όλες οι περιουσίες σε δάση και βοσκοτόπια έχουν επιστραφεί στους κατοίκους της. 
Τη λάσπη αυτή τη δέχομαι από αυτούς που είναι απέναντι μου. Υπάρχουν χαρτιά στην Επαρχία που αποδεικνύουν ότι όλα αυτά που κατασκευάζουν οι αντίπαλοι μου είναι ψευδή. 
Ο ίδιος με το επιτελείο μου πετύχαμε για το Πωγώνι όσα δεν κατάφεραν αυτοί. Όσα βλέπουν ο ήλιος και ο ουρανός στο Πωγώνι ανήκει στους Πωγωνήσιους και δεν έχει πουληθεί ή ενοικιαστεί σε ξένους ούτε μία σπιθαμή γης. 
Οι συκοφαντίες που δημοσιεύονται στο ίντερνετ είναι ντροπή για αυτούς που 15 χρόνια ήταν στην εξουσία του Πωγωνίου και δεν έκαναν κάτι για το Πωγώνι, δεν προσέφεραν κανένα έργο στην περιοχή. Και τώρα αυτούς τους έχω απέναντι σαν υποψήφιους έπαρχους. Από και πέρα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα παρά μόνο να ρίχνουν λάσπη σε όσα έχουν γίνει για το Πωγώνι. 
Από την πλευρά μου λυπάμαι πάρα πολύ. 
Με όλες αυτές τις συκοφαντίες εναντίον μου, ο Πωγωνήσιος στις δημοτικές εκλογές θα κληθεί να ψηφίσει αν θέλει να κάνει για το Πωγώνι ένα βήμα μπροστά ή ένα βήμα πίσω.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Στις προηγούμενες εκλογές ήσασταν υποψηφιος με το ΚΕΑΔ κύριε Μεντή, ενώ τώρα με το ΕΕΜΜ-ΜΕGA. Θέλουμε να μας πείτε κάτι για αυτό.

Δ. Μεντής: Η καταγωγή μου είναι από το Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων. Είμαι από αυτούς που διώχθηκαν από την κομμουνιστική δικτατορία. Σε ηλικία 20 χρονών με έστειλαν εξορία, ενώ ο θείος μου Νάσιος Μεντής εκτελέστηκε από το καθεστώς με την κατηγορία του φιλέλληνα.
Εδώ τώρα δίνω μια μάχη, καταλαβαίνοντας πως είναι τα πράγματα με την ύπαρξη και επικράτηση μίας κλίκας στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα, που θέλουν να ορίζουν ανθρώπους για συμφέροντα δικά τους. 
Αυτές τις καταστάσεις δεν τις δέχομαι ούτε μπορώ να τις δεχτώ ποτέ στη ζωή μου. 
Βλέποντας όλα αυτά αποφάσισα να συνταχθώ με την κίνηση που έχει γίνει από μία ομάδα νέων ανθρώπων στην Βόρειο Ήπειρο, η οποία είναι η τελευταία ευκαιρία που εμείς οι Έλληνες μπορούμε να έχουμε μία φωνή για το θέμα των περιουσιών, το θέμα των πολιτικών δικαιωμάτων, της παιδείας, των συντάξεων και για πολλά άλλα θέματα. 
Καταλαβαίνοντας λοιπόν πως έχει η κατάσταση και που βαδίζουμε αγκάλιασα την πρωτοβουλία αυτών των νέων ανθρώπων και σήμερα είμαι υποψήφιος με το Κόμμα των Ελλήνων, την Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον. 
Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είμαι χαρούμενος που εκπροσωπώ ένα καθαρό ελληνικό κόμμα.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Εμείς κύριε Μεντή, επειδή ο χρόνος μας πιέζει, να σας ευχαριστήσουμε για το χρόνο σας και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία...

Δ. Μεντής: Ήθελα να σας πω πολλά πράγματα. Να σας ευχαριστήσω και γω για το ενδιαφέρον σας για το ξεχασμένο Πωγώνι. Όσο είμαι στα πράγματα θα παλεύω και θα δείνω την ψυχή μου για το καλύτερο του Πωγωνίου. Σας εύχομαι κάθε καλό.

8 σχόλια:

  1. kalisperasaa 8e ei8ela na ma8o os pros to 8ema tou dromou ke i ka8isterisi apo pia plevra iparxi to provlima apo tin alvaniki kivernisi iapo tous kivernites tou topou.... pou exoun paei ta leyta pou exei dimoprati8i to ergo ke geiati den exei olokliro8ipou exoun paei to ena ekatomirio diakosies xiliades , pos 8a mporousame na enimero8oume emeis os polites tou topou ,giati oli ayti i koroidia ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to akoysame kai ayto to paramithi ti mas leei o anthropos aytos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν διαβάσατε παλαιότερα άρθρα του ΠΡΩΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ που αντιγράψαμε και στο ιστολόγιο μας, θα βλέπατε, αν ας ενδιέφερε, από που δημιουργούνται αυτά τα κολλήματα. Αλλά μάλλον σας ενδιαφέρει να δημιουργείτε εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να γράψουμε ότι οι παραγωγοί της εκπομπής κάλεσαν και τον υποψήφιο του PBDNJ Νάσο Κύρο ώστε να βγει στον "αέρα", ο οποίος δήλωσε αδυναμία να ανταποκριθεί στην πρόταση αφού θα βρισκόταν για περιοδεία σε χωριό που το τηλέφωνο του δεν θα είχε "σήμα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kalispera sas ke pali den milouei kanis gia parami8ia geia ali8ies zitame na ma8oume oti mas exoun ksexasi es8anomaste afti i di8en patriotes pantos o dromos gia politsani argirokastro logo aklogon eine kalos gia politsani sopiki as paei kapios na ton di ke na mas pi ligo dior8oma ekei sti sopiki gia pentakosia metra ke pali aptin arxi se kana mina .kala ola afta pou akougonte emeis den leme gia afta milame gia afta pou ginonte oti mas karoidevoun es8anomaste .tora logo eklogon ekei sti sopiki kati pigan na pou ma emeis den 8eloume logia 8eloume erga , ke ayta den ta vlepoume , gia pia perousiaka milame pos exoun li8i emeisvlepoume ekmetalefsi ke kala logiamono . parolafta na me sigxorite gia tin paremvasi ala egw san politis aftou tou topou afta vlepo ke krino ke oxi ta logia ke i eiposxeseis . o topos aftos 8eli erga ke oxi logia ( 8eloume patriotes me an8ropia ke filotimo ) sas afxaristw .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kalisperasas to dialogo tou proedrou mas ton diavasame ton proedro mas 8a ton stiriksoume ma ke o proedros ton topomas as dosi ligo vasi parapano pistevo me tin simetoximas ka tin sinergasia mas isoos kataferoume kati .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δείτε και ψηφίστε τους Υποψήφιους για τις Δημοτικές Εκλογές στην Αλβανία στις επαρχίες της Μειονότητας.
    http://nepirusonline.blogspot.com/2011/05/2011.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλή σαν σκέψη αλλά ήθελε περισσότερη προσοχή το στήσιμο. Θα μπορούσαν όλοι μαζί οι υποψήφιοι από όλες τις Επαρχίες να ήταν σε μία μόνο ψηφοφορία, ώστε έτσι να ψηφίζει κανείς μόνο έναν.
    Γιατί με τον τρόπο που το κάνατε, μπορεί ένας που υποστηρίζει κάποιο κόμμα να πάει και να ψηφίσει τους υποψήφιους του σε όλες τις Επαρχίες.
    Έτσι από τον αριθμό ψήφων και όχι τα ποσοστά θα μπορούσαν να βγουν κάποια μικρά συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή