Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

μια ιστορική αναγκαιότητα


Στη διαμορφωμένη κατάσταση, μετά από τις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία το 2009 και μετά από τη φυγή από το μετερίζι των ηγετών της Ομόνοιας –ΚΕΑΔ, πηγαίνοντας άλλοι με προσυμφωνία στο ένα αλβανικό Κόμμα και άλλοι προσχωρώντας στο άλλο αλβανικό, έμεινε ακέφαλος ο Ελληνισμός στη χώρα αυτή.
Δημιουργήθηκε έτσι ένα μεγάλο κενό.

Κι αυτή η κατάσταση ήρθε ως αποτέλεσμα της γνωστής κατάντιας που έχει φέρει τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, τα τελευταία χρόνια, η ηγεσία του.

Ο κόσμος τώρα πιο ώριμος , μετά από δύο δεκαετίες, αναζητούσε βιώσιμες λύσεις.
Και σαν λογικό αποτέλεσμα ήρθε το Κόμμα αυτό, όχι μόνον να καλύψει το κενό, αλλά και να συμπληρώσει, γιατί για πρώτη φορά αποχτούμε δικό μας Κόμμα.
Το όνομά του είναι : «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» (ΕΕΜΜ) και στα Αλβανικά : «Minoriteti Etnik Grek per te Ardhmen» (MEGA).

Τότε ήταν επίτευγμα η ίδρυση της οργάνωσης Ομόνοια, τώρα ένα άλλο επίτευγμα, σ’ έναν άλλο βαθμό , είναι η ίδρυση του Κόμματος των Ελλήνων, το οποίο μπορεί και πρέπει να συσπειρώσει όλο τον Ελληνισμό.
Λέμε ότι μπορεί να ενώσει, γιατί

- αυτό είναι Κόμμα μόνον των Ελλήνων,
- δεν είναι ούτε δεξιό ούτε αριστερό,
- είναι εθνικό,
- ο καθένας, ανεξαιρέτως προσωπικής ιδεολογίας, μπορεί να είναι σ’ αυτό το Κόμμα.

Μέχρι χθες, μη έχοντας κόμμα ταχτικό δικό μας, πολλοί Έλληνες προσχωρούσαν σε αλβανικά Κόμματα. Τώρα όλοι οι Έλληνες και οι Έλληνες Βουλευτές, που βρίσκονται στα αλβανικά Κόμματα, μπορούν να ‘ρθούν στο σπίτι τους, στο Κόμμα τους.

Το Κόμμα αυτό , κατηγορηματικά, βάζει τελεία και παύλα στο χθες, στις διαμάχες και στη διάσπαση , στα επιζήμια κουτσομπολιά.

Στόχος του, η πραγματική ενότητα του λαού μας, για προκοπή, ανάπτυξη και παραμονή στον τόπο μας, καλώντας σε συστράτευση και συνεργασία όλους τους Έλληνες και Ελληνικούς φορείς.

( του εκδότη Θ. Βεζιάνη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου