Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ο Παναγιώτης Μπάρκας για το νέο Κόμμα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

(μικρό απόσπασμα από άρθρο του στον «Ελληνισμό»)


« …Η αλήθεια είναι πως έκαστος Βορειοηπειρώτης μπορεί στη νέα πολιτική δύναμη να βάλει την ετικέτα, πως είναι δημιούργημα του Μπερίσα. Σε κανέναν , όμως, δεν επιτρέπεται να προκαταλάβει τη δράση της.

Τα σημεία αναφοράς της νέας πολιτικής δύναμης που κυοφορείται δεν είναι ούτε η Ομόνοια, ούτε ο Ντούλες, ούτε ο Μπερίσα, ούτε ο Ράμα και μάλιστα, ούτε η Αθήνα. Τα σημεία αναφοράς είναι οι εγγυήσεις που δίνει αυτή η νέα πολιτική δύναμη, για τον πραγματικό σεβασμό και την πραγματική εφαρμογή του σεβασμού αυτού στα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Έξω απ’ αυτή την πραγματικότητα, κάθε εθνική επένδυση της νέας αυτής πολιτικής δύναμης θα ήταν εξαπάτηση και απατηλή δημαγωγία.

Με κανέναν τρόπο όμως, δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τη νέα αυτή πολιτική δύναμη ως διασπαστική. Μια τέτοια κατηγορία εξισώνει τον όποιο κατήγορο με μηδενιστή ακόμα και της πιο στοιχειώδους δημοκρατικής αντίληψης.

Ακόμα και στην πιο αρνητική της μορφή, η νέα πολιτική δύναμη που κυοφορείται στους κόλπους της Ε.Ε.Μ. θα είναι μια ανταγωνιστική εναλλαγή εντός του πλέον διασπασμένου κατεστημένου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου