Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΠΟΤΕ!

- του Θεοφάνη Μπούζη -

(απόσπασμα από το βιβλίο του «Άξιοι της μοίρας μας)

Η ταπεινή μου άποψη είναι πως οι Βορειοηπειρώτες θα πρέπει να αποτελέσουν όχι μόνο το πρώτο, αλλά και το πιο σίγουρο ανθρώπινο δυναμικό που θα μπορέσει να πολιτογραφηθεί στην Ελλάδα.

Αυτό, γιατί οι συμπατριώτες μου είναι προικισμένοι με κάτι ξεχωριστό από τους άλλους. Έχουν πλήρη ελληνική συνείδηση, οι χορδές της οποίας σε πολλές περιπτώσεις, ας μου επιτραπεί η παρατήρηση, χωρίς να παρεξηγηθώ, είναι πιο ευαίσθητες από τη συνείδηση μερικών Ελλήνων που έχουν την επίσημη αστυνομική ταυτότητα. Όταν διατυπώνω την άποψη πως οι Βορειοηπειρώτες πρέπει να πολιτογραφηθούν ως Έλληνες πολίτες, ασφαλώς και δίνω προτεραιότητα στον Βορειοηπειρώτη άνθρωπο, που δικαιούται αυτή την «πολυτέλεια», χωρίς να ξεχνώ από πού έρχεται, χωρίς να ξεχνώ τα πάτρια εδάφη.

Δυστυχώς η διαδικασία της πολιτογράφησης, μ’ όλο που έχει μερικά χρόνια που έχει αρχίσει, κακώς προχωρεί με ρυθμό χελώνας. Και η σημασία της, κατά βάθος πολύ μεγάλη.

Όσον αφορά αυτούς που ισχυρίζονται πως εάν οι Βορειοηπειρώτες γίνουν Έλληνες πολίτες, θα εγκαταλείψουν οριστικά τη Βόρειο Ήπειρο, θεωρώ πως δεν έχουν πιστικά επιχειρήματα. Έτσι και αλλιώς ο ξεριζωμός των Βορειοηπειρωτών είναι γεγονός.

Το να πιστεύεις πως η επιστροφή τους θα εφαρμοστεί δημιουργώντας εμπόδια για πλήρη δικαιώματα στην Ελλάδα, δεν είναι, κατά τη δική μου άποψη, ούτε πατριωτικό, ούτε ανθρώπινο και αν θέλετε ούτε διευκολύνει την επιστροφή.

Την ελληνικότητά μας δεν την πουλήσαμε, γι’ αυτό και δεν πρέπει να την αγοράζουμε.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως εμείς οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες, από αρχαιοτάτους χρόνους είμαστε Έλληνες, παραμείναμε Έλληνες από γενιά σε γενιά, πάππο - προσπάππο, διατηρώντας μέσα μας τη φλόγα της αγάπης για κάθε τι το ελληνικό.

Προσπάθησαν κατά καιρούς εχτροί και «φίλοι» να μας αφομοιώσουν, να μας αλλάξουν ιδανικά και πίστη. Δεν το πέτυχαν…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου