Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Με τον Έπαρχο του Πωγωνίου

Ο Δημήτρης Μεϊντής , από την αρχή της θητείας του, δήλωσε πως θέλει ν’ αλλάξει το Πωγώνι. Ναι, το Πωγώνι με τόσα προβλήματα…! Ήταν θαρραλέος αυτός ο στόχος. Και όμως συνεχίζει να παλεύει με όλες τις αντιξοότητες κι αυτό γιατί έχει τη στήριξη του λαού του. Όλες οι Αδελφότητες του Πωγωνιού, στις οποίες παρίσταται, εκφράσανε το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση για τον τόπο τους και τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες.

Είναι καιρός πως τα προσωπικά και τις τυχόν γκρίνιες να τα παραμερίσουμε.
Το Πωγώνι ήταν και θα πρέπει να μένει ξακουσμένο.

Σε συνέχεια ο Έπαρχος μας είπε: « Το Πωγώνι θα τραβήξει μπροστά, γιατί έχει παλικάρια, έχει κόσμο που ξέρει τι θα πει πατρίδα. Αυτός ο τόπος γεμάτος ιστορία και δόξα, τόπος των τεχνών και γραμμάτων, θα συνεχίσει να βρίσκεται ψηλά.

Έργα έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται στο Πωγώνι.

Φέτος στην Τσιάτιστα θα γίνει το Μεγάλο Αντάμωμα, θα γίνει η μεγαλύτερη γιορτή στις 14 Αυγούστου. Γι’ αυτή τη γιορτή θα δοθεί ένα επιπλέον κονδύλιο. Για το δρόμο ως την Τσιάτιστα θα μπουν τα μηχανήματα με κόστος 12 εκατομμύρια λέκ παλιά. Θα μπορούν οι άνθρωποι, επίσης, να έρθουν στη γιορτή και από τη Σωπική, γιατί λαμβάνονται όλα τα μέτρα.

Σε όλα τα χωριά το ενδιαφέρον της Επαρχίας θα είναι υπαρκτό.

Στο Χλωμό θα γίνει ανακαίνιση της σκεπής του σχολείου, όπως και του πάνω πηγαδιού.

Στη Σχωριάδες θα ανακαινιστεί η πλατεία και θα συγκεντρωθούν τα βρόχινα νερά που την διαβρώνουν.

Στη Σωπική το 2009 έγινε η δεξαμενή για αύξηση πόσιμου νερού. Τώρα θα βαλθούν οι σωλήνες του δικτύου, όπως θα γίνει και η διαμόρφωση της κάτω πλατείας στο βαρέλι.

Για την Πολύτσανη, θα φωτιστεί η πλατεία και θα γίνει ένα πρόγραμμα, αρχικά στο χωριό, για τη συγκέντρωση των σκουπιδιών.

Στη Σέλτση θα στρωθούν μερικοί δρόμοι και θα χτιστεί ο αυλόγυρος του νεκροταφείου.

Σε σχέση με το δρόμο που γίνεται Δρυμάδες - Σωπική, μπορούμε να πούμε πως έχει αρκετές κακουχίες. Εμείς δεν θα τις επιτρέψουμε και μέχρι τον Μάιο θα πρέπει το έργο να παραδοθεί, ενώ το αλβανικό τελωνείο εκεί είναι στην ολοκλήρωση του.

Σύντομα θα γίνει και ο προϋπολογισμός στο Επαρχιακό Συμβούλιο και θα προχωρήσουμε ακόμα καλύτερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου