Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή Νε.Β. προς "Ομόνοια" για τη Γενική Συνδιασκέψη - το σχόλιο μας

Επιστολή της Νε.Β προς την "Ομόνοια" για την 9η Γενική Συνδιασκέψη και τις αρχαιρεσίες (29/01/2011)

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 20011            

Προς : κον Βασίλη Μπολάνο, 
Πρόεδρο «ΟΜΟΝΟΙΑΣ»

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών» χαιρετίζει την οργάνωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία«ΟΜΟΝΟΙΑ».
   
Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων απ΄ τη δημιουργία της, θα θέλαμε να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας στην προσπάθειά σας για επίλυση προβλημάτων που αφορούν την κοινότητά μας όλα αυτά τα χρόνια.

Έπειτα από ενημέρωσή μας για τον προγραμματισμό της 9ης Γενικής Συνδιασκέψεως και τη διεξαγωγή εκλογικής διαδικασίας για ανάδειξη του κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, η οποία θα λάβει χώρα στις 29 Ιανουαρίου 2011 στους Αγίους Σαράντα, σας δηλώνουμε πως θα θέλαμε να εκφράσουμε και  εμπράκτως την υποστήριξή μας με την άμεση συμμετοχή ατόμων από το σωματείο μας στις εν λόγω αρχαιρεσίες.

Κατόπιν αποφάσεως που λήφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της «Νε.Β», τα άτομα που επιθυμούμε να εκπροσωπήσουν το σωματείο μας είναι τα παρακάτω :
  1. Γιάννης Κυριάκος
  2. Δήμου Ελένη
  3. Καλυβιώτης Θεοφάνης
  4. Μπιτσούνης Δημοκράτης
  5. Πάντος Αλέξης
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν και τις κινήσεις που απαιτούνται για τη εγγραφή των υποψηφίων μας.

Νεολαία Βορειοηπειρωτών


Σχόλιο ιστολογίου ΤΟ ΟΡΑΜΑ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών στο πλαίσιο της διαφάνειας που χαρακτηρίζει τις κινήσεις του έκανε γνωστό σε όλους το ενδιαφέρον του για συμμετοχή μέσω πέντε εκπροσώπων - μελών στην επερχόμενη Γενική Συνδιάσκεψη της Ομόνοιας και τις αρχαιρεσίες της οργάνωσης δημοσιοποιώντας την παραπάνω επιστολή. Τι πιο απλό και πιο ανοικτό απέναντι στους 1600  περίπου νέους Βορειοηπειρώτες που συμμετείχαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Νε.Β.;
Κι όμως, η πράξη αυτή θεωρήθηκε πραξικοπιματική! Ναι, καλά διαβάσατε! 
Δεν πέρασαν λίγες ώρες από τη δημοσιοποίηση της επιστολής και κάποιοι, ειλικρινά δεν γνωρίζουμε με ποια αρμοδιότητα, εξέφρασαν τη δυσφορία τους επειδή εκδηλώθηκε δημόσια η πρόθεση του Δ.Σ. του μεγαλύτερου βορειοηπειρωτικού σωματείου για συμμετοχή και εκπροσώπηση στα όργανα της Ομόνοιας! 
Δηλαδή τι θα έπρεπε να γίνει; Να κινηθούν μυστικά από το κοινό; Τις προθέσεις τους να τις γνωρίζουν μόνο οι εσωτερικοί μηχανισμοί της Ομόνοιας;
Μα που και σε ποια εποχή νομίζουν ορισμένοι ότι ζούμε;
Το κάλεσμα της Ομόνοιας ήταν ή δεν ήταν δημόσιο; Απευθυνόταν σε συγκεκριμένες ομάδες και άτομα ή ήταν καθολικό;
Μήπως κάποιοι αισθάνονται ότι τους χαλάνε το παιχνίδι;

Όλα αυτά τα ερωτήματα μάλλον ρητορικά είναι. Εδώ και πολύ και καιρό ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στο εσωτερικό της Ομόνοιας μας, έτσι όπως την κατήντησαν οι επίδοξοι τσιφλικάδες της. Λέμε "επίδοξοι" γιατί η Ομόνοια δεν είναι τσιφλίκι κάποιων προνομιούχων μπέηδων αλλά ιδιοκτησία όλων των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.

Δυστυχώς όμως παρατηρούμε συμπεριφορές ασέβειας πάνω στην σύσταση και την ιστορία της.
Μόλις πριν μία εβδομάδα ο εκπρόσωπος Τύπου Λεωνίδας Παππάς δήλωνε στην εκπομπή "Βόρειος Ήπειρος.gr" του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ ότι η λεγόμενη "Νεολαία ΚΕΑΔ" δεν ήρθε σε συνεννόηση και δεν είχε πάρει καμμία έγκριση μέχρι τότε ώστε να λάβει και την ιδιότητα και της "Νεολαίας Ομόνοιας", ώστε να μετονομαστεί συνολικά σε "Νεολαία Ομόνοιας - ΚΕΑΔ". 
«Πιστεύω ότι δεν υπήρχαν κακές προθέσεις σε αυτή την κίνηση και το ζήτημα λογικά θα διευθετηθεί σύντομα» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Παππάς.
Έτσι λοιπόν στην τελευταία εκπομπή με γραπτό μύνημα προς τους παραγωγούς Αθηνά Κρεμμύδα και Σπύρο Ιωάννου, γνωστοποιήθηκε ότι η πολυπόθητη έγκριση δόθηκε και όλα πλέον είναι νόμιμα.
Διαδικασίες express δηλαδή. Ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε!

Τα μέλη της Δ.Σ. της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών από την πλευρά τους ορθώς έπραξαν και δήλωσαν "παρών" εφόσον επιθυμούσαν να μετάσχουν στις διαδικασίες.
Από την πλευρά μας θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.


8 σχόλια:

  1. πολυ καλα επραξαν τα παιδια αλλα τα εχουν βαλει με καρχαριες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι δουλεια εχει η Νε.β ΜΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΠΩς Η οΜΟΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΛΩΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ.παρτε το χαμπαρι, δεν υπαρχει Ομονοια.Εσβησε πλεον αυτη η οργανωση.Ειναι φαντασμα ειναι...τιποτα αλλο...απορω γιατι να υπαρχει ακομα;;;;;ποιος ο λογος υπαρξης της!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. poia Omonoia kai kourafeksala.ka8ontai i neoi tou topou mas kai dinoun zwi sta pethamena kai a8afta.ksegrapste tou mpolanontoulides kai min asxoleiste me ta skoupidia.eiste neoi, mhn gyrizete pisw..prosxwrate mprosta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aνώνυμοι 9:11 και 9:12, εισαστε πολύ μακρια νυχτωμένοι απο την πραγματικοτητα. Στο κάτω κάτω αφηστε μας ησυχους στα δικα μας θεματα και ασχοληθειτε με την Αλβανια και τον Αλβανισμο σας σκατορατσα. Οσο και να λυσσατε αλβανοκοπροσκυλα η ΟΜΟΝΟΙΑ θα θριαμβευει γιατι θα θριαμβευει ο ελληνισμος που εκπροσωπει.
    mos u futni me ketu o race e mutit se do tju qime rropte....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι έγινε 10:16 έχουμε νευράκια; ποιον ελληνισμό εκπροσωπεί αυτή η Ομόνοια ρε κόπανε; Δεν φτάνει που η κλίκα σας την ξεφτυλισε την Ομονοια που την έκανε διχόνοια και την πουλάει στα σκιπτάρια μία δεξία και μία αριστερά θες να βγεις και από πάνω. Αλλά δεν πειράζει βρίσε όσο θες μπας και ξελαμπικάρεις όσο είναι καιρός γιατί νέα νίλα σας περιμένει χειρότερη από το 2009.
    Μην ξεχάσεις να δοσεις χαιρετίσματα στους συντρόφους εκεί στις επάλξεις στα Τίρανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όλοι στα Τίρανα.όλοι μας, όλοι συντρόφια
    εμπρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ma kala pou paei afti i neb?
    stin 9-ti syndiaskepsi?
    e tha prepei na perimenoun 3 xronnia akomi otan tha exoun gerasei........
    i 8 -i SYNDIASKEPSI einai touvla......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. touvlo eisai re.....giati prepei na ksereis pos oi ekloges den ginontai ana 3 xronia, alla opote toy kapnisei tou patera Ntoule!

    ΑπάντησηΔιαγραφή