Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Στο δρόμο που χάραξαν Ρεπούση και Δραγώνα.

Ερώτηση προς την Ακαδηµία Αθηνών 
Της Αννας Φραγκουδάκη (ΤΑ ΝΕΑ 7.1.11)

Η Ακαδηµία απένειµε αργυρό µετάλλιο στην κ. Χαρίκλεια Νικοπούλου για την «υπηρεσία» της σε µειονοτικό σχολείο της Θράκης, όπου «λόγω τε και έργω… ελληνίδος διδασκάλου παράδειγµα λαµπρόν εγένετο»
Οµως η βραβευθείσα είχε συχνή παρουσία στα ΜΜΕ και σε δηµόσιες εκδηλώσεις. Προκάλεσε µεγάλη αναστάτωση στο µειονοτικό χωριό, όπου ανακατεύτηκαν ακροδεξιές οργανώσεις. Εκανε µηνύσεις σε µειονοτικές εφηµερίδες και τον µουσουλµάνο επιστάτη του σχολείου προκαλώντας δίκες και καταδίκες (είναι κόρη προέδρου του Αρείου Πάγου). Ως δασκάλα αντιπαρατέθηκε µε τους γονείς που ζήτησαν τη µετάθεσή της και οι µαθητές έκαναν αποχή από τα µαθήµατα. 

Οπως η ίδια περιέγραψε σε αθηναϊκή εφηµερίδα (17/2/08): «Τους έκανα µάθηµα για την Επανάσταση του 1821, όταν ένας µαθητής… µου είπε ότι είναι Τούρκος. Ηρεµα, τον πήρα από το χέρι και τον πήγα στο προαύλιο κάτω από την ελληνική σηµαία λέγοντάς του ότι είναι Ελληνας». Τέλος, στην πρωτάκουστη «αντιφώνησή» (!) της στην Ακαδηµία, είπε µεταξύ άλλων ότι «στο πρόσωπό» της βραβεύτηκε η «φιλοπατρία», που «περιλαµβάνει τη σκλαβωµένη Βόρειο Ηπειρο..., τη Μακεδονία µας… η ελευθερία της οποίας τελεί υπό διαπραγµάτευση, τη Θράκη και την Κύπρο που καταδυναστεύονται από τους Τούρκους και τους ελεύθερους πολιορκηµένους Ελληνες που ζουν στον Άγιο Παντελεήµονα». 

Αναλογιστήκατε, κ. πρόεδρε και µέλη της Ακαδηµίας, τι προτείνετε για «παράδειγµα» στους δασκάλους και τις δασκάλες της χώρας; Τους προτρέπετε άραγε να ξεκινήσουν στα κοντά 200 µειονοτικά σχολεία µηνύσεις κατά των µουσουλµάνων συµπολιτών και εκστρατείες στα ΜΜΕ που ταυτίζουν τη Θράκη(!) µε την Κύπρο; Να διδάσκουν στα παιδιά του δηµοτικού ότι είναι «υπό διαπραγµάτευση» η «ελευθερία της Μακεδονίας µας»; Υπόσχεστε υψηλά βραβεία σε δασκάλους των «ελεύθερων πολιορκηµένων» στον Άγιο Παντελεήµονα, εάν ξεκινήσουν «πατριωτικές» διαδηλώσεις όπως αυτή κατά του Αρχιεπισκόπου; Προτρέπετε τις δασκάλες των χιλιάδων στη χώρα µαθητών αλβανικής καταγωγής να µιµηθούν το«παράδειγµα» και να οδηγούν τα παιδιά «κάτω από την ελληνική σηµαία» για να τους «εµπνεύσουν» ιδέες για τη «σκλαβωµένη Βόρειο Ηπειρο»; 


Το σχόλιο μας: Η πατρίδα μας δυστυχώς δεν λέει να ησυχάσει από τους θολοκουλτουριάρηδες. Για την ομοϊδεάτισσα της Δραγώνα και της Ρεπούση η Χαρά των Ελλήνων δεν έπρεπε να υποβάλλει μήνυση κατά αυτών που της έσπασαν το χέρι και  απειλούσαν τη ζωή της. Για προβλήματα στην Κύπρο, τη Θράκη και τη Μακεδονία, ούτε λόγος. 
Θα πείτε ότι δίνουμε αξία σε τέτοια πρόσωπα όταν ασχολούμαστε μαζί τους.  
Κι όμως, πρέπει να ξέρουμε από που προέρχεται αυτή η αντιμετώπιση που δέχεται η κοινότητα μας. Όταν λοιπόν εκφράζει τέτοιες ιδέες μία καθηγήτρια κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπαιδεύτρια δηλαδή των αυριανών δασκάλων και νηπιαγωγών τότε είναι περιττό να απορούμε για την άγνοια που έχει η σύγχρονη ελλαδική κοινωνία περί Βορείου Ηπείρου.
Τι κι αν δολοφόνησαν τον Αριστοτέλη Γκούμα επειδή μιλούσε ελληνικά;
Ο όρος "σκλαβωμένη Βόρειος Ήπειρος" είναι άκρως εξτρεμιστικός και σοβινιστικός!
Τέτοιους "επιστήμονες" ας τους χαίρονται οι "προοδευτικοί" ομοϊδεάτες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου