Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Δηλώσεις Ντόρας Μακογιάννη στο τελωνείο Κακαβιάς και συνέντευξη Τύπου στα Ιωάννινα

Στις 22 Ιανουαρίου η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη επισκεπτόμενη τον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:


Ντ. Μπακογιάννη: Είμαστε εδώ στα σύνορα, στην Κακαβιά, στόχος του κλιμακίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας ήταν να δει από κοντά πως διεξάγεται η μεταφορά μετά από την κατάργηση της βίζας που έχουμε με την Αλβανία και να συζητήσουμε και με ορισμένους συμπατριώτες μας Βορειοηπειρώτες, για την κατάσταση που διαμορφώνεται μέσα στην Αλβανία, σε μια εποχή που υπάρχουν εντάσεις και αρκετά προβλήματα τα οποία τους απασχολούν.
Η Δημοκρατική Συμμαχία όπως αντιλαμβάνεστε ενδιαφέρεται και για την ενδοχώρα αναπτυξιακά και οικονομικά ολόκληρης της Ηπείρου, αλλά και για τους αδερφούς μας Βορειοηπειρώτες οι οποίοι πλέον έχουν ένα διαφορετικό ρόλο και μέσα στην Ελλάδα, αλλά και μέσα στην Αλβανία.

Δημοσιογράφος: Είναι έκρυθμη η κατάσταση στην Αλβανία...

Ντ. Μπακογιάννη: Η κατάσταση αυτή τη στιγμή ηρεμεί και θέλω να ελπίζω ότι θα τεθεί υπό απόλυτο έλεγχο. Τέτοιου είδους έκτροπα βλάπτουν τη δημοκρατία και η Αλβανία είναι μία νέα δημοκρατία και δεν αντέχονται τέτοιου είδους φαινόμενα. Θέλω να ελπίζω και το λέω ειλικρινώς, ότι η ελληνική κυβέρνηση  θα δείξει ένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για τις σχέσεις τις με την Αλβανία, διότι μετά από την υποτροπή που είχαμε με τη συμφωνία που είχαμε υπογράψει για την υφαλοκρηπίδα δε έχει παρουσιαστεί κανενός είδους πρόοδος. Μάλιστα το ΕΣΟΑΒ, το πρόγραμμα του Υπουργείου Εξωτερικών το οποίο είχε βοηθήσει σημαντικά τις μικρές επιχειρήσεις αλλά και σε έργα υποδομής σε όλη την περιοχή έχει σταματήσει και δεν έχει προχωρήσει απολύτως τίποτα, από την εποχή που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση.


Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Ιωάννινα η κα Μπακογιάννη δήλωσε ότι  είδε μεγάλη μείωση του αριθμού των συνοριοφυλάκων και για το θέμα θα καταθέσει  ερώτηση η Συμμαχία στη Βουλή, διότι όπως είπε χαρακτηριστικά «οι συνοριοφύλακες  είναι φύλακες συνόρων και δεν είναι φύλακες δημοσίων κτηρίων αστικών κέντρων». 
Μιλώντας επίσης σχετικά με την συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα που είχε υπογράψει η Ελλάδα με την Αλβανία, είπε ότι ήταν μοναδική συμφωνία και  συμπλήρωσε: «Λυπάμαι γιατί ο κ. Ράμα έβαλε το δικό του κομματικό συμφέρον πάνω από το ευρύτερο συμφέρον, αλλά λυπούμαι επίσης διότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επανέφερε  ταχύτατα το θέμα,  απαντώντας στις αναίτιες, δικαιολογίες του συνταγματικού δικαστηρίου της Αλβανίας,  για να ξαναυπογραφεί αυτή η συμφωνία, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική και μπορεί  να αποτελέσει και γνώμονα  για τις υπόλοιπες συμφωνίες που πρέπει να υπογραφούν».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου