Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Το φαινόμενο Ηighlander

Αντιγράφουμε το συγκεκριμένο άρθρο του Ανδρέα Σώτου Σωτηρίου από το facebook και το παραθέτουμε για τον απλούστατο λόγο ότι ταιριάζει απόλυτα και στα όσα διαδραματίζονται στην πολιτική σκηνή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας:

«H επιστημονικής φαντασίας ταινία highlander διαδραματιζόταν στο παρελθόν και συνεχίζει μέχρι το σήμερα. Σε αυτή κάποιοι άνθρωποι γεννιόντουσαν ‘’διαφορετικοί’’ και ξεχώριζαν απ’όλους τους υπόλοιπους, για το λόγο ότι ήταν αγέραστοι και αθάνατοι εκτός και αν τους αποκεφάλιζε ένας άλλος highlander. Τα... επιπλέον αυτά προσόντα τους δεν ήταν χωρίς τίμημα. Καταδίωκε ο ένας τον άλλο δια της βίας ώστε στο τέλος να μείνει μόνο ένας που θα επικρατούσε και θα αποκτούσε την απόλυτη δύναμη,ενώ ο highlander αποκτούσε όλη τη γνώση αυτού που ‘’καθάριζε’’. Φυσικά υπήρχαν και οι μεταξύ τους συμμαχίες για να εξολοθρεύουν ευκολότερα άλλους και δεν αρκούνταν στο να εξολοθρεύουν μόνο highlanders.

Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό κυριαρχεί και σε συγκεκριμένους ψηφοθηρικούς κύκλους όπου νομίζουν ότι αν βγει ο ‘’ανταγωνιστής’’ από τη μέση, τότε όλοι οι ‘’οπαδοί’’ του θα καταλήξουν στον εξολοθρευτή highlander, ο οποίος για επικοινωνιακούς λόγους χρησιμοποιεί και το ψέμα για να δικαιολογήσει την προσπάθεια εξόντωσης.

Συνέλθετε επιτέλους! Δεν μας περισεύει κανείς στον πόλεμο έναντι των ξένων κατακτητών και τους εκ των ένδον συνεργάτες τους. Αν δεν μπορείς να βρεις ‘’συμμάχους’’ δια του έργου σου, δεν χρειάζεται να εξολοθρεύσεις άλλους που αγωνίζονται με παρόμοια ιδανικά. Είναι μικρός ο τόπος για νέους εμφύλιους και κανένας δεν πρόκειται να κάτσει άπραγος ενώ τον ‘’σφάζουν’’. Βούτυρο στο ψωμί των ανθέλληνων η όλη προσπάθεια σας για την ‘’απόλυτη δύναμη’’.

 

Από στόμα οπού φθονάει,
παλληκάρια, ας μην 'πωθεί,
πως το χέρι σας κτυπάει
του αδελφού την κεφαλή.
...

Μην ειπούν στο στοχασμό τους
τα ξένη έθνη αληθινά:
"Εάν μισούνται ανάμεσο τους
δεν τους πρέπει ελευθεριά"
.

Διονύσιος Σολωμός που απευθύνεται σε Έλληνες.


Η επιλογή είναι δική σας ‘’highlanders’’
».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου