Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Επαρχία Αλύκου: Δικάζεται στο πρωτοδικείο Τιράνων η αρπαγή περιουσιών στο χωριό Φανάρι


Το Πρακτορείο της Επιστροφής και  Αποζημιώσεων των Περιουσιών  της Αυλώνας   με εκτελεστική  απόφαση αναγνώρισε 280 στρέμματα λιβάδια μέσα  στο χωριό Φανάρι στον Xhelo Xhelili. Μετά από της  έντονες διαμαρτυρίες του Έπαρχου και του προεδρείου του χωρίου Φανάρι προς όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες η επόμενη κίνηση ήταν να δικαστή αυτή η υπόθεση στο πρωτοδικείο Τιράνων.
 
Στις  21-01-2011 δικάστηκε στο πρωτοδικείο Τιράνων αυτή η υπόθεση με την εκπροσώπηση  του Έπαρχου Ηλία  Θανάση , του εκπροσώπου του χωρίου Φανάρι  Δημήτρη  Φράγκου και με νομική κάλυψη από γνωστό δικηγορικό γραφείο στα Τίρανα. Αναστάτωση παρατηρήθηκε στους εκπροσώπους του  Xhelo Xhelili όταν ο δικηγόρος  που εκπροσωπεί  το χωριό και την Επαρχία ζήτησε όλα τα δικαιολογητικά που απέδειξαν  ως  πρώην ιδιοκτήτες  στο  Πρακτορείο της Επιστροφής και  Αποζημιώσεων των Περιουσιών  της Αυλώνας. Η δίκη αναβλήθηκε για της  23-02-2011.
 
Για την δίκη αυτή ο Έπαρχος  Ηλίας  Θανάσης  δήλωσε: “Έχουμε σοβαρά προβλήματα με τους ψευδής πρώην ιδιοκτήτες. Αυτοί έχοντας στήριξη τον κρατικό μηχανισμό έχουν αρπάξει μεγάλες εκτάσεις λιβαδιών, δασών και χωραφιών . Η υπόθεση Φανάρι είναι από τις πιο σοβαρές γιατί  ζητούν και περιούσιες μέσα στο χωριό. Μερική “πρώην” ιδιοκτήτες  φτάνουν στο σημείο να δηλώνουν ότι θα κάνουν το παν να εκλέξουν Έπαρχο “άνθρωπο” τους  για να τους “δικαιώσει”. Μας πιέζουν και απειλούν να μην συνεχίσουμε πολλές δίκες  αυτού του χαρακτήρα αλλά εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, μέχρι να βρούμε το δίκιο μας.” 

(Στην φωτογραφία είναι σημειούμενα περίπου το τη διεκδικούνται , σύμφωνα με τον χάρτη που μας δώσανε)

http://eparxiaalikou.blogspot.com/2011/01/blog-post_23.html

1 σχόλιο:

  1. Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Επαρχία Αλύκου και την Κοινότητα Φαναρίου σε αυτή την τόσο σημαντική υπόθεση.
    Να ελπίσουμε όμως, προλαμβάνοντας κάθε πιθανή αντίδραση τωρα που πλησιάζουν οι εκλογές, ότι δεν θα θεωρηθεί ο κάθε ένας συνυποψήφιος του κου Θανάση για το αξίωμα του Επάρχου ως "άνθρωπος των καταπατητών"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή