Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Βλάχων τιμά τον Δρ. Αχιλλέα Γ. Λαζάρου


Σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα

Παρουσίαση του έργου «Ελληνισμός και Λαοί Νοτιοανατολικής Ευρώπης»

• Την τετράτομη συγγραφή με τίτλο «Ελληνισμός και Λαοί Νοτιοανατολικής Ευρώπης» του ρωμανιστή  – βαλκανολόγου Δρ Αχιλλέα Γ. Λαζάρου θα παρουσιάσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων στα πλαίσια των εορτασμών της Εκατονταετηρίδας των Βαλκανικών πολέμων (1912 –1913). 

Η εκδήλωση  θα γίνει την Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο  (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, οδός Σταδίου 13, Πλατεία Κολοκοτρώνη, Αθήνα). Με την ευκαιρία της ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας  Μιχάλης Μαγειρίας θα επιδώσει στον τιμώμενο συγγραφέα το δίπλωμα της αναγόρευσής του ως επιτίμου προέδρου της Αμφικτιονίας, σύμφωνα με την απόφαση της δεύτερης Συνδιάσκεψης του οργάνου. 

Το πολύτομο έργο του κ. Λαζάρου και το συγγραφέα θα παρουσιάσουν οι Μιχαήλ Γ. Τρίτος, Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Θεόδωρος Τζώνος, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Γενικός  Γραμματέας  της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Ελλάδος  Ιωάννης Κ. Μαζαράκης – Αινιάν. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ποιος είναι
• Ο  Αχιλλέας Γ. Λαζάρου, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου  Αθηνών, διετέλεσε Chargé de cours á la Sorbonne (Paris IV) και είναι επίτιμος Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεων επί των Εθνικών Θεμάτων, ιδρυμένης από τον μεταπολιτευτικά πρώτο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Μιχαήλ Στασινόπουλο.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου