Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Οι "Σελλοί" Άνω Δρόπολης καταδικάζουν τις αντιβορειοηπειρωτικές δηλώσεις του Διοικητή του ΟΓΑ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΩ ΔΡΟΠΟΛΗΣ « ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταδικάζουμε τις δηλώσεις του Διοικητή του ΟΓΑ
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν στη βορειοηπειρωτική κοινότητα οι δηλώσεις του Διοικητή του ΟΓΑ κυρίου Παναγιώτη Πέτρουλα, ότι οι ομογενείς υπερήλικες ανασφάλιστοι Βορειοηπειρώτες έπαιρναν σύνταξη που δεν τη δικαιούνταν. 
Οι Βορειοηπειρώτες λαμβάνουν όλα αυτά τα χρόνια τη σύνταξη του ΟΓΑ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αποδεικνύοντας την διαμονή τους στην Ελλάδα με την κατοχή του Ειδικού Δελτίου Ταυτότητος Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο).
Ως Ομοσπονδία καταδικάζουμε τις δηλώσεις του κυρίου Πέτρουλα, υπενθυμίζοντάς του ότι οι Βορειοηπειρώτες νόμιμα λαμβάνανε αυτό που δικαίως τους χορηγούσε και τους χορηγεί το ελληνικό κράτος. 
Ερωτάμε τον κύριο Διοικητή: «Γιατί δεν έπραξε τα δέοντα όταν είχε υποψίες ότι λαμβάνουν και άλλοι που δεν τη δικαιούνται;;;» Δεν δύναται όμως να βγαίνει σε τηλεοπτικούς σταθμούς και να τοποθετεί στο ίδιο τσουβάλι τους υπερήλικες Έλληνες Βορειοηπειρώτες με «κάποιους» που δεν την δικαιούνταν, αλλά την καρπώθηκαν λόγω λανθασμένων πολιτικών που ακολουθήθηκαν. Οι Έλληνες υπερήλικες Βορειοηπειρώτες αγωνίστηκαν σκληρά για το έθνος μας και δεν επιτρέπουν σε κανέναν Διοικητή να κατακερματίζει την αξιοπρέπειά τους.
Είναι απορίας άξιον οι εν λόγω δηλώσεις του όταν, μετά από επαφές μας με εκπροσώπους της κυβέρνησης, είναι εμφανής η βούληση για επίλυση του θέματος με τον πιο δίκαιο τρόπο. 
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει αυτό που διαμηνύει, τοποθετώντας το εθνικό μας θέμα υπεράνω του δημοσιονομικού. Αντιλαμβανόμαστε την κρίσιμη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μητέρα Ελλάδα, γι' αυτό απαιτείται ψυχραιμία και υπομονή για την καλύτερη αντιμετώπισή του.
Η ομοσπονδία παρακολουθεί στενά το θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ και θα αντιδράσει αναλόγως των αποφάσεων που θα ληφθούν από τα αρμόδια Υπουργεία.

Για το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας
Η Πρόεδρος
Ηλέκτρα Κίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου