Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες ερωτηθείς από δημοσιογράφο αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού, σχετικά με μια πιθανή συνεργασία με το κόμμα "Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον", ανέφερε ότι δεν έχει κλείσει την πόρτα σε κανένα πολιτικό κόμμα πόσο μάλλον σ' ένα κόμμα με το οποίο έχει βασικά το ίδιο πρόγραμμα.
Πάντως ο κ. Ντούλες ξεκαθάρισε το κόμμα του δεν θα προβεί σε συνασπισμό με κόμματα που έχουν σοβαρά προβλήματα με τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου τα οποία βλάπτουν το ευρωπαϊκό προφίλ της χώρας, σε αντίστοιχη ερώτηση για την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία και το τσάμικο PDIU.
Τώρα εμείς δηλαδή να συγκινηθούμε και να δακρύσουμε από χαρά που έγινε ένα πρώτο βήμα για την πολυπόθητη "ένωση";
ΑΜ ΔΕΝ ΣΦΑΞΑΝΕ!
Κατ' αρχάς με αυτή την λογική ο "αποκλειστικός αντιπρόσωπος" δεν θα πρέπει να ξανασυμμαχήσει ούτε με το ΣΚ που περιλαμβάνει με σαφήνεια στο πρόγραμμα του τη διεκδίκηση για το "τσάμικο", αγωνίστηκε όσο κανένα άλλο για τη μη αναγνώριση της ΑΟΖ με την Ελλάδα, ούτε με το ΔΚ με τις αλυτρωτικές δηλώσεις περί Πρέβεζας.
Από την άλλη φαίνεται ότι ο κ. Ντούλε μάλλον δουλεύει με ηλεκτρικό από την Μπίστριτσα.
Τον πιάνουν αυτόν τον άνθρωπο ώρες ώρες κάτι αναλαμπές!
Μετά από τρία χρόνια ανακάλυψε ότι το Κόμμα των Ελλήνων έχει βασικά ίδιο πρόγραμμα;
Ίδιο πρόγραμμα στις αρχές με το ΚΕΑΔ ή με την Ομόνοια;
Μα καλά αυτός δεν ήταν που πέρσι χαρακτήρισε την ΕΕΜΜ ως "νεκρό έμβρυο";
Ο διορισμένος πρόεδρος του Γ.Σ. της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος δεν είναι που συνέχεια λέει πως η ΕΕΜΜ είναι κόμμα των δικαστηρίων που δεν έχει καμία εκπροσώπηση και πουθενά;
Τα κουάντρα του PBDNJ και τα προπαγανδιστικά παραπληροφοριακά όργανα του, δεν είναι που μέρα νύχτα κατηγορούν το Κόμμα των Ελλήνων ως "διασπαστικό, μπερισικό μόρφωμα";
Από πότε απέκτησαν ίδιο πρόγραμμα αυτά τα δύο κόμματα;
Ένα κόμμα που απευθύνεται αποκλειστικά στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και ένα παναλβανικό πολυπολιτισμικό κόμμα;
Τα στελέχη του ΚΕΑΔ δεν ήταν αυτά που πέταγαν στα σκουπίδια τις προσκλήσεις της ΕΕΜΜ για διάλογο σε σημαντικά θέματα όπως της Παιδείας, της απογραφής πληθυσμού και του Πλαισίου Αιτημάτων;
Άρα για ποιο κοινό πρόγραμμα μιλάνε τώρα;
Βέβαια τίποτα δεν μας εκπλήσσει στην όλη η υπόθεση αφού γνωρίζουμε ότι ο ισόβιος ηγέτης της Ελληνικής Μειονότητας δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο, ούτε κανέναν απολύτως ενδοιασμό για για να σώσει το πολιτικάντικο τομάρι του.
Αυτό το διαπιστώσαμε στις βουλευτικές εκλογές του 2009 όταν έγινε βλάμης με τους επί 15 χρόνια "διασπαστές, προδότες, αλβανορουφιάνους, δούρειους ίππους, πεμπτοφαλαγγίτες" ελληνικής καταγωγής στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, τους γνωστούς και ως "ταβο-λιουλιο-χαρμπατσο-τόληδες", μία συνεργασία που επιστεγάστηκε πανηγυρικά στις δημοτικές εκλογές του 2011.
Από την άλλη γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχουν αρχίσει δειλά δειλά κάποιες προσεγγίσεις από την παράγοντες του ΚΕΑΔ προς στελέχη του ελληνικού κόμματος με σκοπό την πραγματοποίηση συμμαχίας στην οποία φυσικά θα ηγείται ο... εθνάρχης των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.
Κλείνοντας αυτό το κατά τ' άλλα "διχαστικό" και "διασπαστικό" άρθρο που σπέρνει τη "διχόνοια" θα αναδημοσιεύσουμε ένα απολύτως κατά τη γνώμη μας εύστοχο σχόλιο του ιστολογίου "Βορειοηπειρώτης":
Προς τι
αυτή η ξαφνική αγάπη; Είναι ξεκάθαρο, ο
κ. Ντούλες πιστεύει πως έχει περισσότερους ψήφους όποτε οι ψήφοι του Μέγκα θα προστίθενται
στη συμμαχία για την ευκολότερη εκλογή
του βουλευτή του ΚΕΑΔ…
Μπορεί να μην ήταν απαραίτητη η ενότητα σε ζητήματα όπως της
απογραφής, τα ζητήματα περιουσιών, παιδείας κλπ, όταν πρόκειται όμως για το ύψιστο
εθνικό ζήτημα της εκλογής του κ. Ντούλε, δε χωρούνε διχασμοί…
"Me frymen e se ardhmes" πάντα....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου