Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Παπαχρήστου

Οι εκδόσεις ΑΛΔΕ πραγματοποιούν εκδήλωση για την παρουσίαση του μυθιστορήματος του Βαγγέλη Παπαχρήστου με τίτλο: «Αγγελος στη χώρα των δαιμόνων», την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 18:00, στα γραφεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Κλεισθένους 15 (πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων).

Στο μυθιστόρημα αυτό ο συγγραφέας αναπλάθει τους χαρακτήρες και εικονογραφεί με τρόπο απόλυτα ρεαλιστικό τον κόσμο εντός του οποίου ζουν και κινούνται οι τοπικές κοινωνίες ενός απολυταρχικού καθεστώτος.
Εναλλασσόμενες σκηνές της καθημερινής ζωής, του αγνού έρωτα δύο νέων δασκάλων που κάτω απ' αυτές τις συνθήκες δημιουργούν την οικογένειά τους και της πολιτικής επιβολής ενός καθεστώτος που ρημάζει τις ζωές των αντιφρονούντων, δημιουργούν διακριτικό σασπένς για τον αναγνώστη και τον κρατούν σε εγρήγορση από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.

Συναισθήματα συμπάθειας αλλά και απώθησης δημιουργούνται, αντίστοιχα, γι' αυτούς που προσπαθούν να σταθούν «όρθιοι» στην άκρη του γκρεμού και γι' αυτούς που με κάθε τρόπο προσπαθούν να τους γκρεμίσουν στο χάος.
Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος καταφέρνει τελικά να μας αφήσει το συναίσθημα της συγκίνησης και της αγάπης προς την ηρωίδα του μυθιστορήματός του που αναδεικνύεται ως ένας «Άγγελος στη χώρα των δαιμόνων».
Ένα δυνατό βιωματικό μυθιστόρημα με περιγραφές που εντυπώνονται για πάντα στη μνήμη μας.Θα το βρείτε σε όλα τα μεγάλα  βιβλιοπωλεία της Αθήνας.

Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος γεννήθηκε το 1943 στους Αγ. Σαράντα, Αλβανίας. Τελείωσε την ελληνική Παιδαγωγική Ακαδημία στο Αργυρόκαστρο και μετά το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στα Τίρανα, στον κλάδο Βιολογία – Χημεία. Επί πολλά χρόνια άσκησε το επάγγελμα του δασκάλου σε διάφορα οκτάχρονα σχολεία.
Ο πατέρας του έπεσε θύμα του δικτατορικού καθεστώτος και η οικογένειά του υπέστη πολλά δεινά.
Είναι ένας από τους πρώτους ιδρυτές της οργάνωσης των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, «ΟΜΟΝΟΙΑ». Τέλεσε το καθήκον του πρόεδρου Ομόνοιας για το Παράρτημα των Αγ. Σαράντα κι αυτό του Γενικού Γραμματέα της οργάνωσης. Είναι ένας από τους πέντε ηγέτες της Ομόνοιας που φυλακίστηκαν και δικάστηκαν από το καθεστώς Μπερίσα στην περίφημη δίκη - παρωδία των Τιράνων το 1994 και που αποφυλακίστηκαν με την υποστήριξη του απανταχού Ελληνισμού.
Για πολλά χρόνια συνεργάτης της εφημερίδας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας, «λαϊκό ΒΗΜΑ» και σήμερα διευθυντής της.

Εξέδωσε τα βιβλία: «Μαθαίνετε διασκεδάζοντας», για παιδιά, «Το κουλακόπουλο» και «Μέρες αγωνίας», με σκίτσα και διηγήματα, συνεργάτης στο βιβλίο: «Η δίκη των Πέντε- ένας σταθμός στην ιστορία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού». Στην αλβανική γλώσσα μεταφράστηκαν μερικά από τα καλύτερα διηγήματα στο βιβλίο με τίτλο: «Dite agonie».
Το «Άγγελος στη χώρα των δαιμόνων», είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου