Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Επικοινωνία της Επιτροπής Προσφυγής στη Χάγη για το Βορειοηπειρωτικό με την Commission

Η συνεργασία της Επιτροπής που κατέθεσε στις 24 Φεβρουαρίου 2009 την Προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη γνωστή σε όλους ως Commission είναι πλέον γεγονός.

Παραθέτουμε την απαντητική επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission) προς τον δικηγόρο της Επιτροπής Προσφυγής (24 Σεπτεμβρίου 2010):

«Σας ευχαριστούμε για την επιστολή σας, της 6ης Σεπτεμβρίου 2010, προς τον Γενικό Διευθυντή για την Διεύρυνση, όπου αναφέρεσθε σε παρατηρήσεις σας, σχετικές με την κατάσταση των μειονοτικών δικαιωμάτων στην Αλβανία, όπως αυτή παρουσιάζεται στις ετήσιες εκθέσεις παρακολούθησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Γενικός Διευθυντής μου ζήτησε να απαντήσω στην εν λόγω επιστολή σας.
Διαβάσαμε την επιστολή σας με την μεγαλύτερη προσοχή. Εν τούτοις πρέπει να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει καμία μεταβολή ως προς τη στάση της Επιτροπής σχετικά με την ανάγκη να εξασφαλίζεται η προστασία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων όλων των μειονοτήτων, ώστε να επιτυγχάνονται αληθινά στατιστικά στοιχεία.

Σαν απόδειξη αυτών ακολουθεί ένα μέρος της τελευταίας έκθεσης παρακολούθησης που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2009:

"Το νομικό πλαίσιο προστασίας των μειονοτήτων που περιλαμβάνει τα εδαφικά όρια, την πολιτική της μόρφωσης και τον διαχωρισμό σε κατηγορίες, είναι ανάγκη να διευκρινίζονται με βάση τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι συνεχίζεται να μην υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τις μειονότητες. Η επόμενη απογραφή πληθυσμού, εφόσον τηρηθούν οι διεθνείς κανόνες, προστασίας των αληθινών στοιχείων, θα αποτελέσει το κλειδί αντιμετώπισης αυτής της ανάγκης".

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας σχετικά με την πολιτική διεύρυνσης της Επιτροπής. Σας ευχαριστούμε επίσης προκαταβολικά για την κάθε επιπρόσθετη πληροφορία που θα θέτατε στη διάθεση μας για το θέμα πληροφόρησης πάνω στα δικαιώματα μειονοτήτων στην Αλβανία.

Marta Garcia Fidalgo
Εκπρόσωπος της Επιτροπής Διεύρυνσης»


Έτσι λοιπόν, στις 5 Ιανουαρίου 2011, η Commission παρέλαβε από την Επιτροπή Προσφυγής την πρώτη σειρά των ντοκουμέντων που έχουν ήδη κατατεθεί και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Ευχόμαστε την καλύτερη δυνατή έκβαση της κίνησης αυτής προς όφελος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

1 σχόλιο:

  1. Πλησιάζει η ώρα της δικαίωσης αδέρφια παραμείνετε πιστοί στην πατρίδα και τα καλύτερα έρχονται,αντέξαμε 700 χρόνια τυραννίας διωγμών σκλαβιάς πολέμων λίγη υπομονή ακόμα μην πουληθείτε κρατήστε Θερμοπύλες.
    Με σεβασμό προς όλους τους πατριώτες μου Διαχειριστής Σελίδας:Η Χειμάρρα είναι Ελληνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή