Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση προεδρείου ΕΕΜΜ - ΜΕGA με Ντόρα Μπακογιάννη

Την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας και βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου Ντόρα Μπακογιάννη συνάντησαν το περασμένο Σάββατο κατά την επίσκεψη της στην Κακαβιά, ο πρόεδρος της "Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για το Μέλλον" Χρηστάκης Κίτσιος και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Μάνος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα πολύ καλό και φιλικό κλίμα, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία.
Οι κύριοι Κίτσιος και Μάνος αναφέρθηκαν στις πολιτικές εξελίξεις και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το MEGA, o οποίος, όπως τόνισαν, δεν είναι σε καμία περίπτωση διασπαστικός ως όργανο κάποιου αλβανικού κόμματος, όπως ορισμένοι κύκλοι διαδίδουν για ιδίων συμφέρον, αλλά καθαρά ενωτικός για ολόκληρο τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Η κυρία Μπακογιάννη ενημερώθηκε παράλληλα, ότι στο κόμμα των Ελλήνων έχουν ήδη εγγραφεί περισσότερα από 4.000 μέλη, αριθμός ο οποίος αυξάνεται καθημερινά όλο και περισσότερο.

Ιδιαίτερο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η επικείμενη απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία, με την πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος να δηλώνει ότι ενδεχόμενη αποχή από την πλευρά των Βορειοηπειρωτών δεν θα έχει κανένα νόημα εφόσον θα συμπεριλαμβάνονται στο ερωτηματολόγιο η εθνικότητα και το θρήσκευμα, κάτι που αποτελούσε αίτημα πολλών ετών.
Η κυρία Μπακογιάννη και ο πρόεδρος με τον αντιπρόεδρο του ΕΕΜΜ-MEGA συμφώνησαν μάλιστα στο ότι τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι φορείς της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας θα πρέπει να συμβάλλουν αποφασιστικά σε μία εκστρατεία ενημέρωσης για μαζική συμμετοχή στη διαδικασία της απογραφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου