Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Τι συνέβη πραγματικά στη συγκέντρωση Ντούλε - Σπύρου στη Φοινίκη

Επειδή πολλά γράφονται στα βορειοηπειρωτικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα εν όψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Μαϊου, αναρτούμε αυτό το άρθρο, έστω και καθυστερημένα, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Είχε γραφτεί λοιπόν πριν μία εβδομάδα ότι ο Έπαρχος Φοινίκης Ζήσος Λούτσης διέλυσε πολιτική συγκέντρωση στο ομώνυμο χωριό, του προέδρου του PBDNJ Ευάγγελου Ντούλε και του υπέυθυνου της τοπικής συντονιστικής επιτροπής της Ομόνοιας Σωκράτη Σπύρου.
Στη συγκέντρωση που έγινε το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου, ως οπαδοί της παράταξης του κου Ντούλε δεν παραβρίσκονταν περισσότερες από πέντε οικογένειες της Φοινίκης. Παρόντες ήταν επίσης και οι Έπαρχοι Μεσοποτάμου Θέμης Καϊσης, Αλύκου Ηλίας Θανάσης, Λιβαδειάς Ηρώδης Νταλιάνης και Κάτω Δρόπολης Δημήτρης Μαλιούκης και λίγα ακόμα άτομα υποστηρικτές του PBDNJ εκτός Φοινίκης. Στο χώρο ήταν παρόντες και κάτοικοι του χωριού που ήρθαν να ακούσουν τον πρόεδρο του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και να του υποβάλλουν ερωτήσεις ως βουλευτή της Περιφέρειας Αυλώνα.
Ο κ. Ντούλες άρχισε σε κάποιο σημείο να μιλάει απαξιωτικά για το έργο του Επάρχου Φοινίκης Ζήσου Λούτση, ο οποίος προσήλθε εκείνη την ώρα στο χώρο που διεξαγόταν η συγκέντρωση.

O κ. Λούτσης καλωσόρισε τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ λέγοντας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις συνηθίζεται ένας πολιτικός όταν επισκέπτεται μια περιοχή να περνάει και από το τοπικό Δημαρχείο ανεξάρτητα την πολιτική τοποθέτηση του Δημάρχου ή Επάρχου, αλλά  ο κ. Ντούλες όχι μόνο που δεν έκανε αυτή την επίσκεψη αλλά μιλάει απαξιωτικά για τον Έπαρχο Φοινίκης και για το έργο που έχει κάνει.

«Μιλάτε για σημαντικά θέματα όπως η απογραφή πληθυσμού, για το περιουσιακό και τα κενά που υπάρχουν στους νόμο, αλλά τόσα χρόνια που είσαστε βουλευτής δεν σας ακούσαμε να φαίρνετε καμμία πρόταση στο κοινοβούλιο για να καλύφθουν αυτά τα κενά» ήταν η τοποθέτηση του κύριου Λούτση μέχρι την στιγμή που ο Βαγγέλης Ντούλες του είπε επιτακτικά να κάτσει κάτω.
Η συμπεριφορά αυτή ξεσήκωσε το πρώτο κύμα αντιδράσεων από τους παρεβρισκόμενους ενάντια στον Βουλευτή και πρόεδρο του ΚΕΑΔ.

Αργότερα μία γυναίκα που παρακολουθούσε τη συγκέντρωση είπε στον Ντούλε: «Τόσα χρόνια που ήσασταν χαμένος και δεν σας βλέπαμε καθόλου στη Φοινίκη» ενώ ένας άλλος του θύμισε ότι «το 2007 έλεγες δεν υπάρχει καλύτερος Έπαρχος σε όλη τη μειονότητα από το Λούτση και είχες απόλυτο δίκιο, αφού ήταν αυτός που μας έφερε το νερό».
Κάποιος από το ακροατήριο πήρε την πρωτοβουλία και ρώτησε τον βουλευτή αν έρχεται εκ μέρους της Ομόνοιας ή του ΚΕΑΔ: 
«Η Ομόνοια είναι η οργάνωση όλων των Ελλήνων, εσείς όμως είστε που πρόεδρος ενός αλβανικού κόμματος μιλάτε συνεχώς εξ ονόματος της. Πως γίνεται αυτό;»

Ο πρόεδρος του PBDNJ με τους λιγοστούς οπαδούς του εκνευρίστηκε από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε φωνάζοντας σε όσους έκαναν ερωτήσεις να περάσουν έξω.
Προφανώς θεωρούσε ότι οι συγκεντρώσεις είναι για να ακούνε και να χειροκροτάνε.
Όμως η πλειοψηφία των παρόντων σε αυτή τη συγκέντρωση δεν πήγε εκεί για να παίξει το ρόλο του θεατή. Έτσι η παράσταση έλαβε τέλος πριν καν συμπληρωθούν δεκαπέντε λεπτά!

Τόσα χρόνια κάποιοι έπαιζαν σε άδειο γήπεδο επικαλούμενοι την "αποκλειστική εκπροσώπηση" του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Τώρα θα πρέπει να αγωνιστούν για να το αποδείξουν.

2 σχόλια:

  1. den gnorizo an to kimeno ayto to grapsate esis i kapios alos alla ena pragma einai sigouro oti apexi poli apo tin pragmatikotita kai gia to logo tou alithes imaste se thesi na sas parousiasoume to vinteo ton gegonoton opou einai mia ikona xilies leksis.
    Den mporite ena blog me dimokratiki apopsi na diastrevloni tin alithia an endiafereste mporoune na sas to stiloume anapasa stigmi kai tha parakalousa na mou vrite ta simia esis gia ayta pou grafete.
    tha parakalousa mi kovete to sxolio ayto.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνουμε τι εννοείτε με το αν το γράψαμε εμείς αυτό το κείμενο ή κάποιος άλλος. Αν γράφεται κάτι από άτομο εκτός ιστολογίου το επισημαίνουμε.
    Από κει και πέρα συλλέξαμε τις πληροφορίες ενώ επιβεβαιώνονται και από τον αλβανικό Τύπο. Βλέπετε για επαλήθευση δυστυχώς τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι καταφεύγουν εκεί για να βρουν πιο αντικειμενική ενημέρωση.
    Αν έχετε βίντεο από τη συγκέντρωση δεν έχετε από το να το ανεβάσετε στο youtube ή το dailymotion ή κάποια άλλη αντίστοιχη ιστοσελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή