Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ερώτηση Βουλευτών ΛΑ.Ο.Σ. Πλεύρη και Γεωργιάδη για προστασία Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Θέμα: Προστασία της εθνικής μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο 

Τις τελευταίες ημέρες λαμβάνουν χώρα στην Αλβανία αιματηρά επεισόδια και συγκρούσεις, που έχουν σαν τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο αρκετών ανθρώπων μέχρι στιγμής. Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αλβανία αναμένεται να εξαπλωθούν και σε άλλες πόλεις πέραν των Τιράνων, και τα γεγονότα θυμίζουν εποχές 1997 όταν με το σκάνδαλο των «πυραμίδων» συνέβησαν εκτεταμένα επεισόδια και συρράξεις στην Αλβανικό κράτος, γεγονότα τα οποία έγιναν αφορμή για καταπάτηση των δικαιωμάτων των αλύτρωτων Ελλήνων αδελφών μας στην Βόρειο Ήπειρο, από Αλβανούς παρακρατικούς εξτρεμιστές.

Συνεπώς ερωτάσθε,
Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την προστασία της Ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο εν όψει τυχόν γενικευμένων βίαιων ταραχών στην Αλβανία;

Αθήνα 24.01.2011

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών
Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

2 σχόλια:

  1. Οι συνήθεις ύποπτοι. Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε για αυτούς και για το ΛΑΟΣ αλλά χαρη σε αυτούς ακούγονται τα θέματα μας αρκετά στην ελληνική βουλή. Πριν από αυτούς ακούγαμε στη βουλή μία φορά το χρόνο κι αν κάτι για τη πατρίδα μας Βόρειο Ηπειρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "και τα γεγονότα θυμίζουν εποχές 1997 όταν με το σκάνδαλο των «πυραμίδων» συνέβησαν εκτεταμένα επεισόδια και συρράξεις στην Αλβανικό κράτος, γεγονότα τα οποία έγιναν αφορμή για καταπάτηση των δικαιωμάτων των αλύτρωτων Ελλήνων αδελφών μας στην Βόρειο Ήπειρο, από Αλβανούς παρακρατικούς εξτρεμιστές."

    Εκτεταμενα επεισοδια η παρολιγον εμφυλια συρραξη?
    Τι πινουν τα δυο αγορια και εχουν το βλεμμα μικρου μοσχαριου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή