Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Πυκνή μούχλα σκεπάζει τα πάντα


του Αλέξη Τσάκα, πολιτικού μηχανικού, Προέδρου ΜΚΟ «ARTEK»

Η ελληνικότητα κάθε Βορειοηπειρώτη είναι και αίσθηση και συνείδηση – δυσδιάκριτα τα όρια. Όταν στην οντότητά μας συμβαίνει κάτι πολύ καλό ή κακό, υπερτερεί μέσα μας το αίσθημα, ενώ όταν συζητάμε για τον τόπο μας, η συνείδηση.

Εμείς οι Έλληνες έχομε κληρονομήσει πολιτισμό και κουλτούρα και  χαρακτηριζόμαστε  από ταχύτητα και  ελαστικότητα σκέψης, εφευρετικότητα και  ικανότητα προσαρμογής  σε δύσκολες συνθήκες.

Η κοινωνία των πολιτών οφείλει να έχει ως οδηγό θετικά πρότυπα (όπως μας διδάσκει ο σοφός της αρχαιότητας, μεταρρυθμιστής, νομοθέτης και ποιητής Σόλωνας), να διεκδικήσει, να είναι κοινότητα ευνομίας. 
Γιατί η ευνομία όλα τα εφαρμόζει τέλεια, δένει με αλυσίδες τους άδικους, σταματάει την αχορτασιά, ελέγχει την ύβρη, λιγοστεύει τους σπόρους του κακού, σταματάει τον διχασμό και τη σύγκρουση…. 
Απέχουμε, όμως, απ’ αυτά πολύ.

Οι μέχρι  τώρα εξελίξεις στον τόπο μας, ειδικά τα τελευταία χρόνια, χαρακτηρίζονται από μια βαθύτατη κρίση. Το βόλεμα, ο μικρόκοσμος του ΕΓΩ πάνω από το ΕΜΕΙΣ (η ψευδή συναίσθησή τους πως δεν υπάρχουν άλλοι), τους έκανε επί χρόνια να αρμενίζουν πεπεισμένοι πως ο γιαλός είναι στραβός και αρμενίζουν δίχως ορατότητα μέσα στην πυκνή ομίχλη, στην πυκνή μούχλα που σκεπάζει τα πάντα.
  
Κι αυτή  η κατάσταση ήρθε σαν αποτέλεσμα  της επιβολής των ηγετών του  παναλβανικού ΚΕΑΔ, που χρόνια  τώρα έπνιξε και διάλυσε την  Ομόνοια, της αφαίρεσε την ανεξαρτησία  και τυπικά της νόθεψε και  το όνομά της ακόμα, το έβαλαν ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ. Κι έτσι με διαλυμένη την οργάνωση των Ελλήνων τίποτα δεν κουνιόνταν. Αυτός ήταν ο στόχος τους ;
  
Επιτέλους ήρθε η ώρα να ταραχτούν τα λιμνάζοντα ύδατα. Υπάρχουν και προοδευτικές δυνάμεις, διανοούμενοι, επιχειρηματίες και πολλοί άλλοι με πατριωτικά αισθήματα , που για να διαλύσουν την ομίχλη και τη μούχλα συναισθάνθηκαν την αξία της «ευνομίας», για να διαλύσουν την δυσνομία και να οδηγήσουν τον τόπο μας σε μια πολιτική αλλαγή του πολιτικού γίγνεσθαι, στα ιδανικά της φυλής μας και σε μια κοινωνία αξιών. Αυτό είναι το ιδεολογικό περιεχόμενο του φιλελεύθερου νέου κόμματος ΕΕΜΜ-MEGA, του κόμματος των Ελλήνων όλης της χώρας. 

Στο νέο αυτό πολιτικό φορέα δεν έχει θέση η εσωστρέφεια, γι’ αυτό και όσοι ονειρεύονται καρέκλες  ας τις ξεχάσουν.               

5 σχόλια:

  1. Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων που θα διεκδικήσουν δήμους και επαρχίες στις εκλογές της 8ης Μαΐου είναι πλέων σαφές πως τα δυο αλβανικά κόμματα εξουσίας (Δ.Κ. και Σ.Κ.) δεν κατεβάζουν υποψήφιους στις αναγνωριζόμενες μειονοτικές ζώνες .
    Στηρίζουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο ΚΕΑΔ και MEGA

    Εδω που τα λέμε θα ήταν παράλογο και παγκόσμια πρωτοτυπία ή εκπροσώπηση μιας κοινότητας να είναι μονοπώλιο ενός και μόνο πολίτικου οργανισμού.

    Με την δημιουργία μιας δεξιάς και μιας αριστερής Ομόνοιας χειραγωγούνται με τον καλλίτερο τρόπο τα πολιτικά φρονήματα των Βορειοηπειρωτών . Τα συγκοινωνούντα δοχεία ΠΑΣΟΚ- Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας και ΝΔ-Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας φτιάχνουν τα αναχώματα τους στους κόλπους των αναγνωρισμένων μειονοτικών ζωνών.

    Εκτός όμως από τις αναγνωρισμένες μειονοτικές ζώνες υπάρχουν και οι μη αναγνωρισμένες.

    Σε αυτές τα δυο κόμματα εξουσίας αφισών πεδίο δράσεις σε αλλες πολιτικές απόψεις.

    Και όταν λέμε μη αναγνωρισμένες δεν μιλάμε ούτε για Κορυτσά ούτε Τεπελένι ούτε Πρεμετή αλλά για τη Χιμάρα και μόνο.

    Ο Ραμα έδειξε πως ήταν έτοιμος να συμπεριλάβει και την Χιμάρα στις ελεύτερες ζώνες του ΚΕΑΔ αλλά με μια αλλη υποψηφιότητα .Ο Ντουλε θα το ήθελε πάρα πολύ . Αλλα....

    Αν σ'αυτόν τον κόσμο ήταν τόσο εύκολο να διευθετηθούν όλα θα ήταν πολύ βαρετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. του Αλέξη Τσάκα, πολιτικού μηχανικού
    o kalibiotis mipws einai politikos mixanikos?
    o barutas ??????????????????
    valate olous tous agramatous .......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχετε αμφιβολίες για την ιδιότητα των αρθρογράφων μας ή για τους υποψηφίους του κόμματος των Ελλήνων;
    Το ποιος διορίζει άτομα χωρίς προσωπικότητα ή μόρφωση (είτε σχολική είτε κοινωνική) σε καίριες θέσεις είναι πολύ γνωστό εδώ και πολλά χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ore bezhani oti ekane o dule me ton mico barka ksera mexri twra ta theorw ndropes alla ta dika sas na vazete traktorista gia eparxo to theora TRELLA me kefalaia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H τρέλα στα βουνά δεν πάει;
    Γιατί να μην πάει και στους κάμπους;
    Δεν ξέρουμε για ποιον τρακτορίστα λέτε, αφήστε το λαό να κρίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή