Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η Ομόνοια των Ελλήνων που έγινε Ομόνοια Λευκωσίας

Η Ομόνοια Λευκωσίας είναι η ομάδα την οποία υποστηρίζουν οι οπαδοί του ΑΚΕΛ, του αντίστοιχου Κομμουνιστικού Κόμματος της Κύπρου δηλαδή, που έχει ως ηγέτη τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Είναι γνωστή η προκλητική κατά καιρούς συμπεριφορά των οπαδών της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομάδας με τα ανθελληνικά συνθήματα τους. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους είναι ο διαχωρισμός των Κυπρίων από το ελληνικό έθνος, βάζοντας πάνω απ' όλα το αριστερό διεθνιστικό ιδεώδες. 

Δυστυχώς όπως δείχνουν τα γεγονότα σε μία τέτοια Ομόνοια, παντελώς αριστερή, θέλει να μετατρέψει την ομώνυμη ιστορική οργάνωση των Ελλήνων (και ήδη το καταφέρνει) το παναλβανικό κόμμα που την εκμεταλλεύεται, το PBDNJ.

Οι διαδικασίες για την ανάδειξη των μελών του προεδρείου της το τελευταίο Σάββατο του Φεβρουαρίου, δεν αφήνουν την παραμικρή  αμφισβήτηση για την σκληρή πραγματικότητα, αφού και οι πλέον καλοπροαίρετοι είδαν ότι δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα όσον αφορά τις "γραμμές" που δόθηκαν για τα εκλεκτά ονόματα που θα πλαισίωναν τον πρόεδρο - βιτρίνα Βασίλη Μπολάνο.
  
Όπως αναφέρει φιλικό ιστολόγιο πρόκειται για έναν πρώην γραμματέα του Biru (σ.σ: μήπως και ανακριτή - βασανιστή της Sigurimi;)έναν πρώην αγωνιστή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας (στην Αθήνα παρακαλώ) και επί κομμουνισμού το σπίτι του στη Γριάζδανη χρησιμοποιούνταν και ως κρατητήριο των συλληφθέντων φυγάδων και ένας από τους τρεις Βορειοηπειρώτες που εμπιστεύτηκε το κομμουνιστικό καθεστώς να στείλει στην Ελλάδα για σπουδές.

Πρέπει να πούμε όμως ότι η υποκρισία περισσεύει και στην πλευρά των μελών του ΓΣ της κεαδίτικης Ομόνοιας που "διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους" για την κατάντια αυτή. 
Αναφερόμαστε στους "δεξιούς" ή "πατριώτες" γενικούς συμβούλους της οργάνωσης, που σαν άλλες "αθώες περιστερές" εκφράζουν απογοήτευση και αγανάκτηση για την εκλογή π.χ. του Βαγγέλη Ζαφειράτη στη θέση του αντιπροέδρου εκ μέρους των μονίμων κατοίκων της Βορείου Ηπείρου. Αυτό που δεν μας είπαν όμως είναι ότι ο πρώην πρόεδρος του παραρτήματος Αγ. Σαράντα υπήρξε και ο μοναδικός υποψήφιος για αυτή τη θέση. Για να γίνει κάτι τέτοιο προφανώς δεν υπήρχε καμία αντίρρηση και καμία εναλλακτική πρόταση από τη λεγόμενη "δεξιά πτέρυγα" η οποία πέταξε λευκή πετσέτα σε αυτό τον γύρο. 

Η ανάδειξη του αντιπροέδρου από την πλευρά των αποδήμων με τον τρόπο που έγινε, γκρέμισε κάθε ελπίδα για μία "πατριωτική φωνή" στο προεδρείο, σύμφωνα πάντα με τους εθνικόφρονες που απέμειναν με την πίστη στην ιδέα της Ομόνοιας. Με όλα αυτά που συμβαίνουν δεν θα μπορούσαμε παρά να χαρακτηρίσουμε ως δονκιχωτική την κάθε ελπίδα τους για εθνικές διεκδικήσεις στο όνομα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού μέσα σε αυτό το περιβάλλον όπου κυρίαρχη δύναμη είναι το κατεστημένο που λυμαίνεται την οργάνωση των Ελλήνων.

Είτε μας αρέσει είτε όχι η αλήθεια αυτή είναι. Ας πάψουν κάποιοι να δικαιολογούνται ονειροβατώντας.



Οι οπαδοί της... Ομόνοιας σχηματίζουν το σύμβολο της πίστης τους, το σφυροδρέπανο. Σημεία των καιρών;

8 σχόλια:

  1. Αν δηλαδή η Ομόνοια-ΚΕΑΔ αντιστοιχεί στην αριστερή Ομόνοια Λευκωσίας, το MEGA είναι το δεξιό ΑΠΟΕΛ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TO MEGA EINAI TO ARESTERODEKSI KOMOUNISTIKO KOMMA POU TOUS NIAZEI MONO O PARAS H MIPWS KANOUME LATHOS KYRIE BEZHANI?????
    MEXRI PRIN 2 XRONIA KAI ESEIS MIPWS EISASTAN MELLOS TOU PANALAVANIKOU AUTOU KOMMATOS E TOTE NDROPI SAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H EEMM όσο περνάν οι μέρες αποδεικνύει όλο και περισσότερο ότι είναι το ένα και μοναδικό Κόμμα των Ελλήνων.
    Έχουμε γράψει δεκάδες φορές για το σκοπό ίδρυσης και δράσης του KEAΔ, αλλά αφού δεν καταλαβαίνετε τόσο εύκολα σας το ξαναγράφουμε. Αυτό το κόμμα (PBDNJ) έγινε για να λειτουργεί ως ο εκλογικός και κοινοβουλευτικός μανδύας της οργάνωσης μας της Ομόνοιας, που δεν είχε δικαίωμα να συμμετέχει αυτόνομα στις εκλογές. Η Ομόνοια όμως θα ήταν αυτή που θα χάραζε την πολιτική και το ΚΕΑΔ θα ακολουθούσε. Την τελευταία όμως δεκαετία τα πράγματα αντιστράφηκαν. Η Ομόνοια υποβαθμίστηκε και το κόμμα που έγινε και στην ουσία παναλβανικό, καθόριζε τα πάντα. Η Ομόνοια επιστρατεύοταν (και ακόμα επιστρατεύεται) ως το πατριωτικό άλλοθι για τις δουλειές του PBDNJ. Η Ομόνοια έγινε ο μανδύας και το PBDNJ η ουσία. Φυσικά αυτό δεν τους συμφέρει εκεί να βγουν και να το πουν ανοικτά γιατί το νόημα της ύπαρξης τους είναι η εκμετάλλευση του ονόματος και της ιδέας της Ομόνοιας.
    Εμείς από καιρό αντιδρούσαμε σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις. Εκφράζαμε τις αντιρήσεις μας και τις ανησυχίες μας πάντα όμως εσωτερικά, εντός της οργάνωσης και ποτέ ανοικτά. Δεν θέλαμε να δώσουμε δικαίωμα στους ανθρώπους των αλβανικών κομμάτων και δεν δίναμε έκταση και δημοσιότητα, για χάρη της ενότητας. Χρόνο με το χρόνο όμως η ηγεσία του ΚΕΑΔ (για ηγεσία της Ομόνοιας δεν κάνουμε λόγο) γινόταν όλο και πιο ασεβής απέναντι στη βάση αλλά και τα αγωνιστικά στελέχη. Εκμεταλλευόταν την "ενότητα". Στην ουσία όμως ήταν ψευτοενότητα ή αν θέλετε ενότητα σαν κι αυτήν που υπήρχε επί καθεστώτος Χότζα ή που υπήρχε μέχρι πριν λίγους μήνες στην Αίγυπτο του Μουμπάρακ και στη Λιβύη του Καντάφι.
    Κάποια στιγμή όμως το καζάνι που βράζει εκρήγνυται και το περιεχόμενο της "ενότητας" φαίνεται ξεκάθαρα.

    Αυτά για άλλη μία φορά. Απο κει και πέρα όρεξη να έχετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. emeis ta ksereoume auta ta wraia paramithia alla eseis toso kairo pws to epitrepate auto.
    dld kai eseis mas doulevate.....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ορεξη έχετε βλέπουμε και μάλιστα τεράστια.
    Είναι παραμύθια αυτά που γράφουμε; τι δεν αληθεύει;

    Προφανώς δεν μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε όλη την απάντηση μας, ξαναγράφουμε λοιπόν πιο συνοπτικά:

    "Εμείς από καιρό αντιδρούσαμε σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις. Εκφράζαμε τις αντιρήσεις μας και τις ανησυχίες μας πάντα όμως εσωτερικά, εντός της οργάνωσης και ποτέ ανοικτά. Δεν θέλαμε να δώσουμε δικαίωμα στους ανθρώπους των αλβανικών κομμάτων και δεν δίναμε έκταση και δημοσιότητα, για χάρη της ενότητας".

    Θα προσθέταμε επίσης ότι γινόντουσαν και οι συζητήσεις για τα όσα στραβά λάμβαναν χώρα στην Ομόνοια, αλλά πάντα σε φιλικούς και σύμμαχους κύκλους. Για χάρη της "ενότητας" κάναμε πολύ μεγάλη υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει προ πολλού. Είναι δικαίωμα σας να ψηφίζετε ότι θέλετε ακόμα κι όταν δεν έχετε επιχειρήματα να στηρίξετε τη γνώμη σας. Αν όμως νομίζετε κάποιοι ότι μέσα από εδώ μπορείτε να ξερνάτε το δηλητήριο σας με τις συκοφαντίες σας κάνετε μεγάλο λάθος.
    Υπάρχουν άλλα μπλογκς που θα σας δεχτούν πολύ ευχαρίστως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά είναι να μην τσακονεστε, προετίνω επειδή τωρα της Ομόνοιας της παέι πολύ το πράσινο κατω από το σήμα της ομάδας να προσθέσετε και το σήμα του ΠΑΣΟΚ. Ετσι θα χουμε πιο πληρη εικόνα για το κόμμα του Ντουλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσύ ανώνυμε σχολιαστή που μιλάς για το "ΚΚΕ Αλβανίας" επειδή μας γνωρίζεις, θα λάβεις απάντηση όταν μας αποκαλύψεις την ταυτότητα σου.
    Ανώνυμους τιμητές δεν δεχόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή