Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Το Κόμμα των Ελλήνων αντιδρά στην απογραφή - κοροϊδία

Δελτίο τύπου 

69 Με τις τελευταίες τροποποιήσεις του νόμου για την απογραφή που ψήφισε η Αλβανική Βουλή πριν λίγες μέρες, επιβεβαιώνεται πως η κυβέρνηση δεν έχει ούτε διάθεση ούτε ενδιαφέρον να πραγματοποιήσει μια ρεαλιστική και ελεύθερη απογραφή των πολιτών στη χώρα.
Φαίνεται πως το μοναδικό της μέλημα είναι να κρατήσει ισορροπίες μεταξύ του διεθνή παράγοντα που θεωρεί την απογραφή βασικό σημείο στην περαιτέρω ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, των μειονοτικών ομάδων που την απαιτούν εδώ και 20 χρόνια και κάποιων εθνικιστικών κύκλων στην Αλβανία που ανέλαβαν μια παράλογη εκστρατεία επιχειρηματολογώντας δήθεν πως η ελεύθερη απογραφή απειλεί το αλβανικό έθνος.

Το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι τους ότι δεν απειλείται το αλβανικό έθνος, αλλά η περαιτέρω ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αυτοί που πραγματικά απειλούνται, είναι οι μειονότητες και άλλες κοινωνικές ομάδες που διώχθηκαν και αφομοιώθηκαν από το κομουνιστικό καθεστώς και λόγω της καταγωγής τους.

Συνεχιστές αυτού του έργου είναι  και οι πολέμιοι της ελεύθερης απογραφής.
Η προσθήκη άρθρου στο νόμο για την απογραφή όπου επιβάλει κυρώσεις σε όποιον δηλώσει «ψευδή» στοιχεία, στην ουσία ακυρώνει την ελεύθερη απογραφή. Ο νόμος αυτός έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, και παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Η εθνικότητα, το θρήσκευμα και η γλώσσα αποτελούν στοιχεία ταυτότητας και αξιοπρέπειας για τον κάθε πολίτη και δεν μπορεί να ποινικοποιούνται.

Πρέπει επιτέλους κάποιοι να καταλάβουν, ότι η απογραφή είναι ένα απαραίτητο εργαλείο του κράτους για την εφαρμογή σωστών πολιτικών έναντι των κοινοτήτων που το απαρτίζουν και όχι ένα πεδίο που προσφέρεται για πολιτικά και εθνικιστικά παιχνίδια.

Το κόμμα ΕΕΜΜ – ΜΕGΑ, εκπροσωπώντας την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία, εκφράζει την έντονη δυσφορία για τις τελευταίες εξελίξεις και κυρίως για την ατολμία και απροθυμία της κυβέρνησης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η σημερινή εποχή. Επίσης, εκτιμά ως απαράδεκτο το γεγονός ότι τρεις  μήνες πριν από την απογραφή, είναι ακόμη άγνωστος ο τρόπος και η διαδικασία απογραφής.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η απόφαση του κόμματος μας σχετικά με τη στάση στην απογραφή θα ληφθεί στο επόμενο προεδρείο το οποίο θα συνέλθει εντός πέντε ημερών, παρουσία γνωστών συνταγματολόγων, ώστε να προετοιμαστεί προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την ακύρωση του συγκεκριμένου άρθρου.

                                 Από το γραφείο τύπου του κόμματος ΕΕΜΜ - ΜΕGΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου