Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ήρθαν οι πρώτοι απόδημοι για το Παγκόσμιο Συνέδριο Ηπειρωτών

Η έναρξη την Παρασκευή στο Grand-Serai-Xenia

Στην αντζέντα και η δημιουργία «Ηπειρωτικού Χωριού»


• Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι προετοιμασίες για το δεύτερο  Τακτικό Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, που θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννινα, καθώς οι εργασίες του θα ξεκινήσουν επίσημα την ερχόμενη Παρασκευή.

Ήδη έφτασαν στην περιοχή μας οι πρώτοι απόδημοι Ηπειρώτες οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις εργασίες της σημαντικής αυτής διοργάνωσης. Οι πρώτες αυτές αφίξεις αφορούν κυρίως αποδήμους που ζουν μόνιμα στις ΗΠΑ, οι οποίοι συνδυάζουν το επικείμενο Συνέδριο με επισκέψεις στην γενέτειρά τους.

Στο Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 29 έως την Κυριακή,  31 Ιουλίου στο ξενοδοχείο «Grand Serai – Xenia», θα συζητηθούν  θέματα όπως η συνεργασία του Συμβουλίου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και με επιχειρηματικούς και εμπορικούς Φορείς της Ηπείρου, ενώ προβλέπεται ακόμη να συζητηθεί  το θέμα του «Ηπειρωτικού Χωριού» και να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, την Παρασκευή, 29 Ιουλίου οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί με χαιρετισμούς. Θα πραγματοποιηθεί απολογισμός του Προέδρου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, ενώ θα αποτυπωθεί η σημερινή κατάσταση στις Πανηπειρωτικές Ομοσπονδίες Εξωτερικού και θα αναλυθούν οι προοπτικές τους. Στις 8:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί επίσημο δείπνο.

Το Σάββατο, 30 Ιουλίου, ώρα 9 το πρωί θα συζητηθεί η συνεργασία Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, όπως και η συνεργασία του Συμβουλίου με επιχειρηματικούς και εμπορικούς Φορείς. Στις 12:30 το μεσημέρι θα γίνει ανάλυση του Βορειοηπειρωτικού. Στη 1:30 θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνεδριάσει την Κυριακή, 31 Ιουλίου από τις 12:30 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου