Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΝΔ: Εθνικά απαράδεκτη απόφαση για τους Βορειοηπειρώτες υποψήφιους φοιτητές

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Ν.Δ.,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
   
«Πριν λίγο καιρό η ελληνική κυβέρνηση επιχείρησε να κλείσει τα ελληνοαλβανικά σχολεία της Κορυτσάς και της Χιμάρας, αποκλείοντας τους μικρούς Βορειοηπειρώτες σε αυτές τις περιοχές, από την πρόσβαση στα ελληνικά γράμματα.

Σήμερα, με νέα απόφαση, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποκλείει τους νέους Βορειοηπειρώτες που ολοκλήρωσαν το λύκειο στη Βόρειο Ήπειρο, να σπουδάσουν σε ελληνικά Πανεπιστήμια. Όπως διεμήνυσε το Υπουργείο Παιδείας, “… δεν προλαβαίνετε να καταθέσετε τα δικαιολογητικά φέτος, ελάτε του χρόνου”.
   
    Η απόφαση αυτή έχει αναστατώσει τους υποψήφιους για τις  εισαγωγικές εξετάσεις μαθητές από τη Βόρειο Ήπειρο. Για τους ομογενείς Βορειοηπειρώτες είναι αδύνατο προλάβουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους εντός της προθεσμίας που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, δηλαδή από 4 μέχρι 15 Ιουλίου. Τα απολυτήρια λυκείου στην Αλβανία, αποκλείεται να δοθούν πριν από τις 15 Ιουλίου, αφού μόλις πριν από μία εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι παναλβανικές εξετάσεις.
   
    Παρά τα διαβήματα και τις διαμαρτυρίες πολλών ενδιαφερομένων, η θέση των αρμοδίων του Υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα, απερίγραπτη: “…δεν υπάρχει περιθώριο παράτασης στην ημερομηνία, …….. η μόνη λύση είναι να εξεταστούν του χρόνου”!!!
Με αυτό τον τρόπο η ελληνική Κυβέρνηση δείχνει το “μεγάλο της ενδιαφέρον” για τους Βορειοηπειρώτες και προπάντων για τη νέα γενιά των Βορειοηπειρωτών.
   
Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας, απαιτεί από την ελληνική Κυβέρνηση να πάρει πίσω την εθνικά απαράδεκτη απόφαση και να δώσει παράταση στην κατάθεση των δικαιολογητικών, ώστε να μπορέσουν οι υποψήφιοι από τη Βόρειο Ήπειρο να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο τους, δηλαδή να σπουδάσουν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της μητέρας Ελλάδος».

1 σχόλιο:

 1. 11-07-11
  Διευκρινίσεις σχετικά με το χρόνο κατάθεσης δικαιολογητικών για την πρόσβαση των Ομογενών Βορειοηπειρωτών στα ελληνικά ΑΕΙ

  Δελτίο Τύπου

  Σχετικά με το χρόνο κατάθεσης δικαιολογητικών για την πρόσβαση των Ομογενών Βορειοηπειρωτών στα ελληνικά ΑΕΙ, η Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής εξετάσεων διευκρινίζει:

  Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των Ελλήνων του εξωτερικού κατατίθεντο τα προηγούμενα έτη στο Υπουργείο Παιδείας από τους υποψηφίους, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, από 1η έως 10 Ιουλίου.

  Με τη δημιουργία του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου φέτος, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού, να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από όποιο σημείο και αν βρίσκονται.

  Με σχετική υπουργική απόφαση έχει ρυθμιστεί να κατατίθενται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από τους εισαγόμενους στις Γραμματείες των Σχολών ή Τμημάτων εισαγωγής τους. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι την προθεσμία υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, αφού απαιτείται σε αυτό να συμπληρώνεται ο βαθμός πρόσβασης ο οποίος αναγράφεται στον τίτλο απόλυσής τους.

  Επειδή ενδέχεται να υπάρξει αδυναμία συμπλήρωσης του βαθμού πρόσβασης μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, η Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων έχει έρθει ήδη σε συνεννόηση και συμφωνία με τις Διπλωματικές μας Αρχές στην Αλβανία, τόσο για την έγκαιρη έκδοση των απολυτηρίων τίτλων των Ομογενών από τα σχολεία της χώρας, όσο και για τη δυνατότητα υποβολής των μηχανογραφικών τους δελτίων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή